غذای ایرانی در چهار گوشه جهان


ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.

به گزارش لقمه، به همین دلیل این روزها در بسیاری از كشورها و بویژه مناطقی كه تعداد زیادی از ایرانی‌ها در آن ساكن هستند، شاهد افتتاح رستوران‌های ایرانی هستیم كه دست بر قضا طرفداران زیادی هم پیدا كرده‌ است. البته موضوع فقط به رستوران ختم نمی‌شود؛ نانوایی‌های سنتی كه نان‌های سنگك، بربری، تافتون و لواش می‌پزد، طباخی‌ها، دیزی‌سراها، قهوه‌خانه‌ها و... هم جای خودشان را در كشورهای دیگر باز كرده و میزبان ایرانیان خارج از كشور و مردم محلی شده‌اند.

اگر شما هم فكر می‌كنید رستوران‌های ایرانی فقط در چند شهر و كشور بزرگ جایی برای خودشان پیدا كرده‌اند، باید بدانید سخت در اشتباهید. امروزه هر جا چند ایرانی حضور داشته باشد می‌توان یك رستوران با غذاهای اصیل ایرانی پیدا كرد.

رستوران تهران در اتریش یكی از این نمونه‌هاست كه با غذاهایی خوش طعم و البته قیمتی معقول و منطقی در خدمت ایرانی‌ها و مردم وین است.

اگر در دانمارك هم باشید می‌توانید به یكی از این رستوران‌ها بروید؛ هم در كپنهاگ و هم در شهرهای دیگر رستوران‌های كوچك و بزرگ با انواع غذاهای ایرانی در خدمت مشتریان است.

آلمان، انگلستان، هلند، فرانسه، سوئیس و... نیز از جمله كشورهای اروپایی است كه رستوران‌های ایرانی زیادی در آنها وجود دارد.

در كشورهایی مانند هندوستان، تركیه، مالزی، امارات متحده و... هم عده زیادی طرفدار غذاهای ایرانی هستند و رستوران‌های متعدد ایرانی در آن كشورها یافت می‌شود.

خارجی‌های علاقه‌مند به غذای ایرانی

رستوران‌های ایرانی در نقاط مختلف دنیا پذیرای مشتریان متفاوتی است؛ از ایرانی‌های مقیم خارج از كشور گرفته تا اهالی بومی‌ آن مناطق.

البته نكته جالبی كه در مورد بعضی از این رستوران‌ها وجود دارد، این است كه اهالی سایر كشورها غذاهای آنها را بی‌نظیر می‌دانند.

در حالی كه به عقیده ایرانیان مقیم آن كشور، كیفیت غذاها در بعضی رستوران‌ها وضعیت چندان خوبی ندارد.

برخی ایرانی‌ها بر این باورند كه چون مردم سایر كشورها طعم واقعی غذاهایی مانند كباب و فسنجان را نمی‌دانند یا برنج خوب و بد را نمی‌شناسند، از غذایی كه می‌خورند راضی هستند.

البته با این كه خیلی از خارجی‌ها طرفدار طعم غذای ایرانی هستند، ولی همه رستوران‌های ایرانی چنین مشتری‌هایی ندارند.

در واقع مردم سایر كشورها بیشتر ترجیح می‌دهند به رستوران‌های مجلل و درجه یك ایرانی بروند و مشتریان رستوران‌هایی با سطح پایین‌تر فقط ایرانی‌ها هستند‌ و دانشجویانی كه فقط می‌توانند هزینه صرف یك وعده غذا را در چنین مكانی بپردازند.

قیمت‌های متفاوت

هزینه صرف یك وعده غذای ایرانی در یك رستوران مجلل با یك رستوران معمولی یا رستورانی با سطح كیفی پایین خیلی تفاوت دارد.

علاوه بر این، اگر غذایی كه انتخاب می‌شود همراه با پیش غذا، دسر، نوشیدنی و... باشد، هزینه آن به تناسب خدمات رستوران افزایش می‌یابد.

مثلا اگر بخواهید یك پرس كباب برگ در یكی از رستوران‌های درجه یك آمریكا بخورید باید حدود 20 دلار بپردازید، قیمت یك پرس چلوكباب سلطانی هم حدود 25 دلار است.

البته در چنین رستوران‌هایی كه سرویس خوبی هم به مشتری ارائه می‌شود، حتما باید چیزی حدود ده تا 20 درصد هزینه كل صورتحساب را برای سرویس و انعام در نظر بگیرید.

اما در رستوران‌هایی با سطح پایین‌تر معمولا می‌توانید كباب برگ را با قیمتی حدود 10 دلار و كوبیده را حدود پنج دلار (البته بدون برنج) تهیه كنید.

خیلی از رستوران‌های ایرانی در مناطق مختلف دنیا شناخته شده است و همان طور كه گفته شد در شهرهای كوچك هم اگر فقط چند نفر ایرانی حضور داشته باشند، باید سراغ این رستوران‌ها را گرفت؛ مثلا در شهر بریزبین استرالیا حداقل پنج رستوران ایرانی وجود دارد كه انواع غذاهای ایرانی مانند كباب‌های مختلف، جوجه‌كباب، باقالی‌پلو، میرزاقاسمی و... را سرو می‌كند.

در این رستوران‌ها معمولا ماست و خیار، ماست و موسیر، بورانی و... هم به عنوان پیش‌غذا وجود دارد. غذا خوردن در یكی از این رستوران‌ها حدود 30 تا 40 دلار برای هر نفر آب‌ می‌خورد.

البته در تمام شهرها و كشورها نمی‌توان غذاهایی با كیفیت عالی پیدا كرد. این موضوع به تعداد جمعیت ایرانی‌ها و آشپز رستوران بستگی دارد.

به عنوان نمونه در شهر سیدنی استرالیا كه ایرانیان بیشتری در آن اقامت دارند، رستوران‌های ایرانی بیشتری هم وجود دارد كه البته هزینه صرف یك وعده غذا در آنها هم به نسبت كیفیت‌شان ارزان‌تر از شهر كوچكی مانند بریزبین است.

جالب است بدانید در این شهر حتی طباخی هم وجود دارد تا اگر ایرانیان هوس كله‌وپاچه كردند، براحتی بتوانند به این مغازه مراجعه كنند و یك وعده كله‌وپاچه سنتی بخورند!

عطر نان‌های سنتی در خیابان‌های كانادا

عطر و بوی نان تافتون یكی از لذتبخش‌ترین رایحه‌هایی است كه در این دنیا وجود دارد؛ البته فقط ما ایرانی‌ها این بوی لذتبخش را دوست نداریم و مردم سایر كشورها هم اگر چنین چیزی را تجربه كنند، از آن به عنوان خاطره‌ای خوب یاد خواهند كرد.

شاید به همین دلیل هر روز عطر نان تافتون و لواش در یكی از خیابان‌های پایتخت كانادا می‌پیچد تا هم ایرانی‌ها و هم مردم آن منطقه بتوانند از طعم این نان‌ها لذت ببرند.

مردم زیادی هم طرفدار نان‌های ایرانی هستند و برای خرید آنها به این فروشگاه مراجعه می‌كنند. نكته جالب هم این كه فروشندگان این فروشگاه، ایرانی نیستند و این نشان‌دهنده علاقه مردم كانادا به این نوع نان است.

 

منوی رستوران ایرانی

شاید برایتان جالب باشد بدانید ایرانی‌های خارج از كشور یا كسانی كه به این رستوران‌ها مراجعه می‌كنند، چه انتخاب‌هایی دارند و كدام یك از غذاهای ایرانی در كشورهای دیگر طرفدار بیشتری دارد.

خیلی از ما تصورمان این است كه كباب و جوجه كباب تنها غذاهایی است كه در رستوران‌های ایرانی سایر كشورها می‌توان آنها را پیدا كرد؛ در حالی كه فهرست غذای این رستوران‌ها گاهی بسیار پر و پیمان بوده و غذاهای متنوعی را می‌توان در آنها نوش جان كرد.

به عنوان نمونه بد نیست بدانید در یكی از رستوران‌های ایرانی كه در انگلستان مشغول به كار است، انواع غذاها سرو می‌شود.

به طوری كه در این رستوران می‌توانید پیش غذاهایی مانند كشك بادمجان، میرزا قاسمی، ماست موسیر، ماست و خیار، بورانی، انواع دلمه، سالاد اولویه، سالاد شیرازی، سالاد فصل، ترشی و نان تافتون را انتخاب كنید.

برای انتخاب غذای اصلی هم فهرست كباب‌ها و خورشت‌ها در دسترس مشتریان است تا از میان آنها آنچه را دوست دارند سفارش دهند؛ در این رستوان انواع كباب كوبیده، كباب برگ، شیشلیك، چنجه، سلطانی، جوجه‌كباب با استخوان و بی‌استخوان طبخ می‌شود و خورشت‌هایی مثل فسنجان، قیمه، قورمه سبزی، بامیه، بادمجان، قیمه بادمجان و پلوهایی چون عدس‌پلو، زرشك‌پلو، باقالی‌پلو و لوبیاپلو نیز در اختیار مشتری‌ها قرار می‌گیرد.

فهرست دسرها هم نشان از خوش‌سلیقگی صاحبان رستوران دارد. مهمانان می‌توانند فالوده شیرازی، بستنی سنتی، باقلوا و انواع شیرینی‌های ایرانی را انتخاب و نوش جان كنند.

همه این موارد در كنار هم نشان می‌دهد غذاهای ایرانی در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد؛ طرفدارانی از كشورهای مختلف و با سلایق متفاوت.

 

نیلوفر اسعدی‌بیگی

 


نقل از :جام جم

کد: 3002 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ بهمن بازدید: 8911 ساعت: 10:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
4 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
6 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
9 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
10 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
11 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

  انگور سردردآور است انگور کالری کمی‌دارد و سرشار از ویتامین C و فیبر ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نحوه جلوگیری از اسراف غذا در کشورهای دنیا رسانه‌های گروهی چین در روزهای اخیر مردم را به جلوگیری از اسراف غذا دعوت کرده‌اند.
دو عامل بروز سرطان روده شناخته شد تحقیقات اخیر محققان دانشگاه جورجیا نشان می دهد که عدم مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، مهمترین عوامل بروز سرطان روده هستند.
رژیم لاغری ۱۰ روزه برای آب کردن چربی های اضافه اگر توقع دارید زمانی که رژیم می‌گیرید، آب توی دلتان تکان نخورد و گرسنه نشوید، یعنی یا برای لاغر شدن خیلی مصمم نیستید یا کلا تعریف درستی از رژیم ندارید! سلامتی و زیبایی حق افرادی است که اراده بهتر و قوی‌تری دارند. همین یک میان وعده را بخورید و شکر خدا را کنید این میان وعده را یا در فاصله صبحانه تا ناهار بخورید، یا در فاصله ناهار تا شام.
طعم‌هایی كه امروزمان را خراب كرد یادش بخیر، آن روزهایی كه دلمان لك می‌زد برای رفتن به مدرسه... روزهایی كه تا زنگ تفریح زده می‌شد با اشتیاق به سمت حیاط مدرسه می‌رفتیم و اولین جایی كه سراغش را می‌گرفتیم «بوفه مدرسه» بود.