تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص تغذیه سالم قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن جهت مقابله با این ویروس به ارائه نکاتی پرداخت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، شهاب اولیایی متخصص تغذیه درباره توصیه‌های تغذیه‌ای برای قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا گفت: در خصوص تغذیه قبل از تزریق واکسن باید گفت رژیم غذایی خاصی لازم نیست و اگر به طور کلی رژیم غذایی داشته باشیم که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده باشد می‌تواند برای زمان تزریق واکسن هم مناسب باشد.

 
وی افزود: اما با توجه به توصیه‌های تغذیه‌ای، شب قبل از تزریق واکسن بهتر است که غذای سبک مثل سوپ‌های مقوی و مغذی حاوی عصاره مرغ یا گوشت، سبزیجات تازه و خانواده کلم‌ها استفاده شوند.
 
این متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف آب و مایعات به مقدار کافی؛ خواب راحت و کافی از نظر کیفی و کمی به جهت کاهش استرس و اضطراب پرهیز از کار با کامپیوتر و لپ تاپ و وسایل الکترونیک قبل از خواب، مصرف صبحانه قبل از تزریق واکسن به منظور جلوگیری از افت قند و فشار خون از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
 
اولیایی بیان کرد: چنانچه اگر تزریق واکسن برای افراد همراه با عوارض نبود بهتر است به مقدار کافی آب بنوشند و غذاهایی حاوی امگا ۳ مانند گردو، ماهی یا مکمل امگا ۳ را مصرف کنند.
 
این متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف گیاهان دارویی با خواص ضد التهابی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن تصریح کرد: مصرف گیاهان دارویی مانند زنجبیل، نعنا فلفلی، زردچوبه، سیر و پیاز، دارچین که دارای خاصیت ضد التهابی هستند به همراه مصرف آجیل، مغزها، روغن کنجد و روغن زیتون جهت تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر هستند.
 
وی اظهار کرد: مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بهره مندی از آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی برای سیستم ایمنی مناسب است همچنین مصرف مقادیر کافی از پروتئین‌ها مانند حبوبات، تخم مرغ که حاوی روی و سلنیوم اند هستند.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در زمان شیوع کرونا از غذاهای فست فود، کنسروی چرب و پرنمک استفاده نشوند تصریح کرد: چنانچه اگر افراد با بدن درد شدید مواجه شدند می‌توانند مواد غذایی ضد التهاب که نام برده شد را استفاده کرده همچنین تخم آفتابگردان، سبزی‌های برگ سبز، غلات، بادام زمینی، شکلات تلخ، چای معمولی و سبز می‌تواند به رفع خستگی کمک می‌کنند گفتنی است؛ مصرف نوشیدنی‌های خیلی شیرین سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.
 
اولیایی خاطرنشان کرد: مصرف پوره سیب زمینی، ماست پروبیوتیک، مرغ آب پز در افرادی که با مشکل اسهال پس از تزریق واکسن مواجه اند کمک کننده خواهد بود و چنانچه فرد با ضعف و بی حالی روبه رو بود می‌تواند از منابع ویتامین B1 و B6 مثل غلات، نان جو، شیر و لبنیات، عسل، دارچین، سیاه دانه و زنجبیل استفاده کند.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در صورت بروز تب پس از تزریق واکسن به پزشک مراجعه شود گفت: استرس یکی از عوامل مهم تضعیف کننده سیستم ایمنی است که بسیاری از افراد به دلیل استرس بالا دچار وخامت حال در بیماری می‌شوند بنابراین کنترل استرس برای مقابله با کرونا عامل بسیار مهمی است.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14425 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور بازدید: 1619 ساعت: 5:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 دمنوش‌هایی برای مقابله با کرونا ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي
3 شدید شدن پیک جدید کرونا/ مردم ماسک را فراموش کردند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
4 ابتلای ۱۶ برابری به سویه جدید در واکسن نزده ها ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
5 آشنایی با ویروس جدید کرونا/ پیک کرونا چه زمانی آغاز می شود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ دي
6 حماسه مهار کرونا در ایران قوی ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
7 احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲ شهريور
8 بلیت فروشی بدون استعلام دوز یادآور/ سرفه کرونا در ورزشگاه آزادی ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
9 اعلام مصوبات جلسه ۴ تیر ستاد ملی مقابله با کرونا/ تزریق دوز چهارم واکسن ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
10 اینفوگرافیک / کدام مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
11 ادامه ماسک زدن مانع بروز موج جدید کرونا ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

  عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید جرم­‌های تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگ...

  کلسیم سازترین محصول لبنی را بشناسید! خامه و بستنی به دلیل اینکه در ساختار آنها بیشتر مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به زودی شکل همبرگر می‌شوید! حتما می‌دانید که علم تغذیه و معجزه‌های آن چه کمکی به زیبایی شما می‌کند.
تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است پایگاه خبری لقمه: در میزگردی با حضور کارشناسان، نیاز ۹۵ درصدی به واردات کالای استراتژیک دانه‌های روغنی،افزایش مصرف به موازات کاهش تولید، ظرفیت ۴.۶ میلیون تن کارخانه‌های روغن کشی و نیز ضایعات ۲۵ درصدی دانه روغنی کلزا مورد بررسی قرار گرفت.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
کاهش وزن به کمک مصرف منظم سبزی ها تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم سبزی می‌تواند به افراد در کنترل کالری کمک کند.