وضعیت برنج های دپو شده در گمرک


پایگاه خبری لقمه: سه گروه از برنج های دپو شده در گمرکات وجود دارند که مجموع آنها به 115 هزار تن می رسد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، خبرگزاری موج نوشت به گفته معاون فنی گمرک از ابتدای امسال تاکنون 700 هزار تن برنج ترخیص شده است با این حال هم اکنون 115 هزار تن برنج در گمرکات کشور دپو است.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، برنج یکی از کالاهایی اساسی بوده که بعد از حذف ارز دولتی با افزایش قیمت شدیدی مواجه بوده و از طرف دیگر از همان ابتدای سال 99 با عنوان حمایت از تولید داخلی واردات آن ممنوع شده و همین مساله باعث کاهش عرضه برنج در کشور هم شد، زیرا برخلاف برآوردها میزان تولید برنج در کشور بسیار کمتر از پیش بینی های وزارت جهاد بود.

 قیمت این محصول در یک سال گذشته بیش از صد درصد افزایش یافته و شرکت بازرگانی دولتی هم در ماه های اخیر اعلام کرد برای تنظیم بازار حدود 100 هزار تن برنج به بازار تزریق می کند، اما در همان زمان بسیاری از فعالان این بازار تاکید کردند که این میزان تزریق برنج تنها می تواند در مقطعی کوتاه قیمت برنج را به صورت روانی کنترل کند و دوباره روند افزایش قیمت برنج کلید خواهد خورد.

در حال حاضر که به فصل پایان ممنوعیت واردات فصلی برنج رسیده ایم وزارت صنعت اعلام کرده که ثبت سفارش واردات برنج فعال شده است اما هنوز فعالان بازار خبر از غیرفعال بودن آن می دهند، از طرف دیگر بخشی از برنج های وارداتی قبل همچنان در گمرکات باقی مانده اند و تعیین تکلیف نشده اند. این در حالی است که کشور با خشکسالی مواجه است و میزان تولید برنج هم نسبت به سال های گذشته روندی نزولی دارد.

از ابتدای امسال تاکنون 700 هزار تن برنج ترخیص شد

 
معاون فنی گمرک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه ثبت سفارش کالا به گمرک ارتباطاتی ندارد، گفت: سه گروه برنج در گمرک داریم که برخی از آنها قبل از ممنوعیت فصلی واردات برنج وارد گمرکات شده بوند اما تاریخ قبض انبار آنها بعد از ممنوعیت فصلی بود که  15 هزار تن بود و طی مصوبه ای که از ستاد تنظیم بازار وزارت صنعت گرفته شده و هفته قبل ترخیص شدند.

ارونقی با بیان اینکه  15 هزار تن برنج در گمرکات دپو هستند که شامل برنج هایی است که قبل از ممنوعیت به صورت درصدی 90 درصد موجودی ترخیص شده  و ده درصد باقی مانده است، افزود: این برنج ها به دلیل اینکه کد رهگیری انک نداشته اند به صورت درصدی ترخیص شده اند.

ارونقی با تاکید بر اینکه از ابتدای امسال تاکنون 700 هزار تن برنج ترخیص کرده ایم، تصریح کرد: در حال حاضر باقی مانده ترخیص درصدی ها در گمرکات باقی مانده اند و اطلاعات واردکننده ها به وزارت جهاد کشاورزی داده شده تا برای بحث تامین ارز آنها پیگیری های لازم را انجام دهند.

وی افزود: سومین دسته از برنج های موجود در گمرکات 85 هزار تن برنج بعد از اعمال ممنوعیت به کشور رسیده و الان در بنادر کشور موجود است.

پایان ممنوعیت واردات برنج

 
معاون فنی گمرک با اشاره به اینکه پیشنهادی را برای تغییر زمان پایان ممنوعیت واردات برنج داده ایم که به جای اینکه پایان فصل این ممنوعیت آخر آبان باشد مانند سال گذشته ابتدای آبان تعیین شود، تصریح کرد: این موضوع مورد پذیرش قرار نگرفته و در چند روز اخیر ابلاغیه ای مبنی بر آزادسازی واردات برنج اعلام نشده است.

او با تاکید بر اینکه امکان ثبت سفارش برنج دیروز وجود نداشت، افزود: تا دیروز مسئولان اتخادیه اعلام کردند که امکان ثبت سفارش ندارند.

 ارونقی با بیان اینکه هم اکنون 115 هزار تن برنج در گمرکات کشور دپو است، اظهار کرد: پارسال110 هزار تن برنجی که یک سال و نیم در گمرکات دپو مانده بودند پس از تامین ارز همان سال گذشته ترخیص شدند.

معاون فنی گمرک افزود: از برنج های سال گذشته آنهایی که ارز ترجیحی دریافت کرده بودند به شرکت بازرگانی دولتی تحویل داده شد و آنهایی که ارز نیمایی گرفته بودند و به صورت درصدی ترخص شده بودند مابقی هم ترخیص شدند. در شرایط کنونی بانک مرکزی باید برای برنج هایی که به صورت درصدی ترخیص شده اند سندی صادر کند که آنها بتوانند مابقی کالای خود را ترخیص کنند و مطمئن باشند که ارز به آنها تخصیص داده می شود.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14474 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۸ آبان بازدید: 1596 ساعت: 9:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

  سحری بخوریم یا نه؟ سحری یک وعده غذایی مهم و ضروری در ماه رمضان است. ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.
سبزیجات غنی از پروتئین را بشناسید پروتئین به عنوان جزء مهمی از ساختار هر سلول برای ادامه حیات بدن ضروری و برای رشد و حفظ سلامت حائز اهمیت است.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
ارتباط آلودگی هوا با چاقی و کلسترول بالا چیست؟ پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض آلاینده ها موجب اضافه وزن می‌شود و کلسترول بالا و تری گلیسیرید را افزایش می‌دهد.