خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها


تحقیقات نشان می دهد که خوردن فیبر بیشتر با سلامت بهتر روده و باکتری های مضر کمتر در روده مرتبط است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از هلث دی نیوز، در این مطالعه، میکروبیوم های روده بیش از ۱۲۰۰۰ نفر در ۴۵ کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از باکتری مفید روده به نام Faecalibacterium دارند، دارای باکتری‌های مضر کمتری مانند E.coli هستند.
 
«الکساندر آلمیدا»، محقق ارشد از دانشگاه کمبریج، می‌گوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که میکروبیوم روده نقش مهمی در کاهش رشد باکتری‌های بالقوه مضر در روده دارد، و به نظر می‌رسد این تأثیر ممکن است از طریق رژیم غذایی تعدیل شود.»
 
باکتری فکالیباکتریوم در غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات، لوبیا و غلات کامل رشد می‌کند. این باکتری اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می‌کند، ترکیباتی که برای سلامت روده مفید هستند.
 
تحقیقات نشان داده اند که وجود پایین‌تر این باکتری‌ها با بیماری‌های گوارشی مانند بیماری التهابی روده مرتبط هستند.
 
دکتر «والتر ویلت»، استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، در بیانیه‌ای گفت: «شواهد واقعاً محکمی وجود دارد که فیبر به دیابت، کنترل وزن و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند».
 
به گفته ویلت، بزرگسالان روزانه به حدود ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند.
 
برخی از مواد غذایی با فیبر بالا عبارتند از:
 
• غلات سبوس دار شیرین نشده (۱۴ گرم در ½ فنجان) در مقابل غلات جو دوسر تست شده (۳ گرم در هر فنجان)
 
• لوبیا (۱۳.۲ گرم در هر فنجان) در مقابل مارچوبه (۲.۹ گرم در هر فنجان)
 
• دانه کدو تنبل (۵.۲ گرم در هر اونس) در مقابل فندق (۲.۸ گرم در هر اونس)
 
• تمشک (۸ گرم در هر فنجان) در مقابل بلوبری (۳.۶ گرم در هر فنجان)
 
به گفته محققان، یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است از روده بزرگ محافظت کند. 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15733 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن بازدید: 49 ساعت: 10:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
3 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
4 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
5 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
8 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
10 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  تاثیر پروبیوتیک ها در بهبود آلرژی کودکان پایگاه خبری لقمه: ۸۰درصد سیستم ایمنی بدن در دستگاه...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت