کاهش وزن چانه و کیفیت نان در نانوایی ها


پایگاه خبری لقمه: نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران خاطر نشان کرد: 70 درصد گندمی که در کشور تولید می‌شود درجه یک و دارای 12 درصد پروتئین است از این‌رو نامرغوبی نان ریشه در عوامل دیگری دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علیقلی ایمانی ، با اشاره به دلایل کاهش تولید گندم، گفت: 2 عامل خشکسالی و افزایش قیمت نهاده‌های تولید در فصل کاشت، تولید گندم در سال جاری را تحت تاثیر قرار داد. قیمت نهاده‌های تولید توان کشاورزان را برای خرید این محصول کاهش داد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خشکسالی در کیفیت محصول گندم تاثیری گذاشت؟ بیان کرد: خوشبختانه خشکسالی تاثیری در درجه کیفی گندم نگذاشت. 70 درصد گندمی که در کشور تولید می‌شود درجه یک و پروتئین آن بالای 12 درصد است همچنین گلوتن قابل توجهی دارد. 30 درصد آن گندم درجه 2 و 3 است. این نکته را در نظر داشته باشید که گندم درجه 3 نیز برای پخت نان‌های تخت مرغوب است.
 
دبیر خانه کشاورز گلستان با بیان اینکه کیفیت نان درکشور ارتباطی به مرغوبت گندم ندارد، گفت: برای پخت نان صرفا استفاده از آرد مرغوب شرط نیست به بیان دیگر در کیفیت نان آرد چندان تعیین کننده نیست. نگهداری گندم در سیلوها، فرآوری گندم در کارخانه‌های آرد، نگهداری آرد در خبازی‌ها، و چگونگی طبخ نان جزو عوامل موثر در پخت نان هستند.
 
وی با اشاره به تلاش دولت برای ثبات قیمت نان در سال‌های اخیر، افزود: ثبات قیمت نان نارضایتی نانوایان را به‌همراه آورد به‌همین دلیل بسیاری از آنها وزن چانه‌ و کیفیت آن را کاهش دادند برای نانوا اهمیتی ندارد که چه نوع نانی به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد.
 
ایمانی تصریح کرد: دولت یارانه را مستقیم به نانوایان می‌دهد تا نان با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کنندگان برسد از این‌رو برای نانوایان اهمیتی ندارد که کیفیت نان چگونه است. اگر یارانه آرد به نانوایان متوقف شود و مستقیم به مصرف کننده اعطا شود در این حالت نانوایان متقاعد خواهند شد که نان مرغوب‌تری تولید کند.
 
وی در ادامه خاطر نشان کرد: درحال حاضر دولت آرد را کیلویی هزار تومان به نانوایان می‌فروشد. نانوا می‌تواند آرد را کیلویی 6 هزار تومان در بازار آزاد بفروشد چرا به خود سختی طبخ نان را بدهد.
 
دبیر خانه کشاورز گلستان، بیان کرد: هم اکنون برداشت گندم پایان یافته است اما مراکز خرید همچنان دایر هستند زیرا برخی از کشاورزان بیش از مازاد نیاز گندم نگهداری کردند و این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده آن را به شرکت بازرگانی دولتی تحویل بدهند.
 
وی با اشاره به آغاز فصل کشت در مناطق سردسیر کشور، افزود: در مناطق سردسیری با پایان فصل برداشت، کشت جدید آغاز می‌شود نزدیک به 1.5میلیون هکتار اراضی ما در مناطق سرد زیرکشت رفته و هم اکنون گندم آن سبز شده است. در روزهای آینده کشت مناطق معتدل و گرم آغاز خواهد شد و امیدواریم در سال جاری کشت گندم در 6 میلیون هکتار را (برنامه وزارت جهاد کشاورزی) محقق کنیم.
 
ایمانی بابیان اینکه شورای قیمت‌گذاری مسئول نرخ‌گذاری گندم است، تصریح کرد: اعضای این شورا متشکل از بخش دولتی و خصوصی هستند. قیمت مصوب این شورا کارشناسی علمی و منطبق باهزینه تولید است.
 
  این فعال اقتصادی در پایان بابیان اینکه شورای قیمت‌گذاری نگرانی درباره محاسبه قیمت را از بین برد، خاطر نشان کرد: سال گذشته قیمت گندم 100 درصد افزایش پیدا کرد. این در حالیست که امسال نرخ گندم 50 درصد افزایش پیدا کرده است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایلنا

کد: 14477 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان بازدید: 1784 ساعت: 12:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنامه غذایی کارگران چگونه باید باشد؟ در کارخانجات، شرکت های بزرگ و غیره، که یک جمعیت، ب...

  پاسخی به سوال قدیمی ارتباط بین غذا و سلامت روان رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تار...

  رابطه وزوز گوش با تغذیه یکی از مشکلات شایع شنوایی، وجود صداهای زائد و اذیت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها پایگاه خبری لقمه: سفید کردن دندان با ۶ راهکار خانگی و بدون هر گونه ترفند گران قیمت و پر دردسر امکان پذیر است.
10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.
انواع آرد برای تهیه غذاها+ دستور پخت غذا وقتی می‌گوییم آرد، شاید فکر کنید آرد، آرد است دیگر؛ چه فرقی می‌کند! اما باید بدانید آردها با وجود ظاهر مشابه هم، بسیار متفاوت‌تر از آن هستند که شاید باورتان نشود.
غذاهای خطرناک را بشناسید هر جای دنیا غذای مخصوص خود را دارد. اما بعضی از این غذاها هستند که امتحان کردن آنها واقعا جرات می‌خواهد، چرا که خوردن آنها ممکن است منجر به مرگی دردناک شود! فکر نکنید با غذاهای عجیب و غریبی سر و کار داریم!