کاهش وزن چانه و کیفیت نان در نانوایی ها


پایگاه خبری لقمه: نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران خاطر نشان کرد: 70 درصد گندمی که در کشور تولید می‌شود درجه یک و دارای 12 درصد پروتئین است از این‌رو نامرغوبی نان ریشه در عوامل دیگری دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علیقلی ایمانی ، با اشاره به دلایل کاهش تولید گندم، گفت: 2 عامل خشکسالی و افزایش قیمت نهاده‌های تولید در فصل کاشت، تولید گندم در سال جاری را تحت تاثیر قرار داد. قیمت نهاده‌های تولید توان کشاورزان را برای خرید این محصول کاهش داد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خشکسالی در کیفیت محصول گندم تاثیری گذاشت؟ بیان کرد: خوشبختانه خشکسالی تاثیری در درجه کیفی گندم نگذاشت. 70 درصد گندمی که در کشور تولید می‌شود درجه یک و پروتئین آن بالای 12 درصد است همچنین گلوتن قابل توجهی دارد. 30 درصد آن گندم درجه 2 و 3 است. این نکته را در نظر داشته باشید که گندم درجه 3 نیز برای پخت نان‌های تخت مرغوب است.
 
دبیر خانه کشاورز گلستان با بیان اینکه کیفیت نان درکشور ارتباطی به مرغوبت گندم ندارد، گفت: برای پخت نان صرفا استفاده از آرد مرغوب شرط نیست به بیان دیگر در کیفیت نان آرد چندان تعیین کننده نیست. نگهداری گندم در سیلوها، فرآوری گندم در کارخانه‌های آرد، نگهداری آرد در خبازی‌ها، و چگونگی طبخ نان جزو عوامل موثر در پخت نان هستند.
 
وی با اشاره به تلاش دولت برای ثبات قیمت نان در سال‌های اخیر، افزود: ثبات قیمت نان نارضایتی نانوایان را به‌همراه آورد به‌همین دلیل بسیاری از آنها وزن چانه‌ و کیفیت آن را کاهش دادند برای نانوا اهمیتی ندارد که چه نوع نانی به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد.
 
ایمانی تصریح کرد: دولت یارانه را مستقیم به نانوایان می‌دهد تا نان با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کنندگان برسد از این‌رو برای نانوایان اهمیتی ندارد که کیفیت نان چگونه است. اگر یارانه آرد به نانوایان متوقف شود و مستقیم به مصرف کننده اعطا شود در این حالت نانوایان متقاعد خواهند شد که نان مرغوب‌تری تولید کند.
 
وی در ادامه خاطر نشان کرد: درحال حاضر دولت آرد را کیلویی هزار تومان به نانوایان می‌فروشد. نانوا می‌تواند آرد را کیلویی 6 هزار تومان در بازار آزاد بفروشد چرا به خود سختی طبخ نان را بدهد.
 
دبیر خانه کشاورز گلستان، بیان کرد: هم اکنون برداشت گندم پایان یافته است اما مراکز خرید همچنان دایر هستند زیرا برخی از کشاورزان بیش از مازاد نیاز گندم نگهداری کردند و این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده آن را به شرکت بازرگانی دولتی تحویل بدهند.
 
وی با اشاره به آغاز فصل کشت در مناطق سردسیر کشور، افزود: در مناطق سردسیری با پایان فصل برداشت، کشت جدید آغاز می‌شود نزدیک به 1.5میلیون هکتار اراضی ما در مناطق سرد زیرکشت رفته و هم اکنون گندم آن سبز شده است. در روزهای آینده کشت مناطق معتدل و گرم آغاز خواهد شد و امیدواریم در سال جاری کشت گندم در 6 میلیون هکتار را (برنامه وزارت جهاد کشاورزی) محقق کنیم.
 
ایمانی بابیان اینکه شورای قیمت‌گذاری مسئول نرخ‌گذاری گندم است، تصریح کرد: اعضای این شورا متشکل از بخش دولتی و خصوصی هستند. قیمت مصوب این شورا کارشناسی علمی و منطبق باهزینه تولید است.
 
  این فعال اقتصادی در پایان بابیان اینکه شورای قیمت‌گذاری نگرانی درباره محاسبه قیمت را از بین برد، خاطر نشان کرد: سال گذشته قیمت گندم 100 درصد افزایش پیدا کرد. این در حالیست که امسال نرخ گندم 50 درصد افزایش پیدا کرده است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایلنا

کد: 14477 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان بازدید: 1103 ساعت: 12:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
2 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
5 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
7 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
8 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
10 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
11 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا صورت پف می کند عوامل مختلف روحی، هورمونی، جسمانی و تغذیه ای می تو...

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  موادغذایی مفید برای سلامت پوست، مو و ناخن تابحال دقت کرده‌اید که چقدر وقت و هزینه خرج تقویت ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
نارنگی، تصفیه کننده خون ین میوه غنی از ویتامین C و فیبر است. نارنگی که بومی جنوب شرق آسیاست مانند پرتقال خواص زیادی دارد.
ویار بارداری و راه های درمان آن عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می‌شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می‌شد، در بدن باقی می‌ماند و تجمع پیدا می‌کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می‌شود و ...
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.