احتمال افزایش قیمت خرید تضمینی گندم


پایگاه خبری لقمه: در شرایط کنونی قیمت خرید تضمینی گندم در ایران ۷۵۰۰ تومان تعیین شده و از آنجایی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ قیمت گندم در بازار جهانی ۲۵ درصد تاکنون گران شده، این احتمال وجود دارد که تا شروع فصل برداشت در ایران، قیمت گندم در بازار جهانی بازهم افزایش یابد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، در حال حاضر بخش مهمی از سفره غذایی خانوارها به محصولاتی مرتبط است که ماده اولیه آن گندم و آرد است؛ طبق برنامه دولت قرار شده که ارز دولتی واردات گندم همچنان حفظ شود تا سفره غذایی مردن دستخوش تغییر قرار نگیرد، اما مساله ای که وجود دارد این است که حذف ارز دولتی در صورتی که ارز کافی هم در بازار وجود نداشته باشد می تواند منجر به شوک قیمت ارز شود و از طرف دیگر تفاوت قیمت گندم تحویلی برای خرید تضمینی با نرخ آزاد را بیشتر کند و به قاچاق این محصول دامن بزند.

با توجه به اینکه میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی اخیر تنها ۷.۵ میلیون تن بوده که بسیار کمتر از پیش بینی ۹ میلیون تنی ابتدای سال زراعی بوده است. در حال حاضر چشم انداز روشنی درباره میزان کشت گندم در سال آینده وجود ندارد و این مساله متاثر از عدد قیمت خرید تضمینی گندم و میزان تفاوت آن با بازار جهانی است.

در شرایط کنونی قیمت خرید تضمینی گندم در ایران ۷۵۰۰ تومان تعیین شده و از آنجایی که از ابتدای سال ۱۴۰۰قیمت گندم در بازار جهانی ۳۵ درصد تاکنون گران شده، این احتمال وجود دارد که تا شروع فصل برداشت در ایران، قیمت گندم در بازار جهانی بازهم افزایش یابد و این اختلاف قیمت در ایران و بازار جهانی منجر به کاهش خرید تضمینی گندم شود.

به عبارت دیگر در سال های گذشته یکی از مهمترین دلایل کاهش خرید تضمینی گندم در ایران افزایش قاچاق این محصول بوده است، زیرا بسیاری از تولیدکننده های ایرانی معتقد بودند که قیمت تضمینی گندم با هزینه های کاشت و برداشت تناسبی ندارد، از این رو محصول خود را در بازار آزاد عرضه می کردند.

بنابراین یکی از مسائلی که احتمالا در سال آینده می تواند اتفاق بیفتد افزایش نیاز کشور به واردات گندم است و این مساله سهمیه بندی گندم برای کارخانه های همچون ماکارونی و ... تشدید خواهد شد، از این رو برخی از آنها باید گندم با نرخ آزاد بخرند که اگر متناسب با نرخ جهانی یا ارز آزاد محاسبه شود، بسیار گرانتر خواهد بود؛ به همین دلیل دولت تنها نباید به حفظ ارز این محصول اکتفا کند و باید سیاست ثبات ارزی را هم در دستور کار قرار دهد.

نویسنده: حامد شایگان

نقل از :خبرگزاری موج

کد: 14490 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۲۲ آبان بازدید: 1653 ساعت: 4:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 فهرست ۱۵ جایگاه عرضه دام عید قربان در تهران اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
3 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
4 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
5 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
10 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تضمین سلامت زمستانی با این ۵ سبزی پایگاه خبری لقمه: برای این که با سرد شدن هوا هر وی...

  موثرترین روش کاهش وزن موثرترین روش برای کاهش وزن، کم خوری و فعالیت زیاد ...

  غذاهای پرچرب و تاثیر آن بر توان تولیدمثلی مردان نتایج یک بررسی نشان داده است که مصرف غذاهای پرچرب ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سوزاندن چربی شکم با آب انار نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد آب انار می‎تواند چربی دور شکم را کاهش دهد.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
7 ماده غذایی مفید و ضروری برای مادران 7 ماده غذایی مفید و ضروری برای مادرانمصرف گردو می تواند از بروز سرطان سینه و پوکی استخوان جلوگیری کند. مطالعه صورت گرفته نشان می دهد که مصرف روزانه گردو بروز و پیشرفت سرطان سینه را به تاخیر می اندازد.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.