آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر»


پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، «فرشته نابودگر» لقبی است که به قارچ سمی Amanita virosa mushroom آمانیتا ویروسا داده اند، عنوانی که اصلا به شکل و ظاهر این قارچ نمی آید.

 

آمانیتا ویروسا، یکی از قارچ های بوزدیدومایسکت سمی است که از انواع قارچ های سمی در اروپا است. این قارچ روی تنه درختان به ویژه درختان خشک می روید و در تابستان و پاییز ظاهر می شود. از ویژگی های ظاهری این قارچ، رنگ سفید کلاه، سوزن و گریل است.

 

نمونه نابالغ قارچ سمی آمانیتا ویروسا

 

نمونه های نابالغ این قارچ شبیه به گونه های خوراکی است که معمولا توسط انسان مصرف می شود و خطر مسمومیت اتفاقی را افزایش می دهد. نمونه های کوچک ممکن است شبیه به قارچ Portobello معمولی باشند، اما فقط یک قاشق از A. virosa برای کشتن فرد بالغ کافی است. علائم مسمومیت به طور کلی چند ساعت پس از آن اتفاق می افتد. A. virosa همراه با نام های جغرافیایی آن یکی از سمی ترین قارچ های سمی شناخته شده است که اصلی ترین مواد سمی آن، آمینیتین است که باعث آسیب به کبد و کلیه ها می شود.

 

نمونه بالغ قارچ سمی آمانیتا ویروسا

 

گرفتگی عضلات، هذیان، تشنج، و اسهال و استفراغ از نشانه‌های اولیه‌ی مسمومیت است که در عرض یک روز خود را نشان می‌دهند. متاسفانه، وقتی این نشانه‌ ها بروز می‌ کنند سم دیگر جذب بدن شده و آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری به کلیه‌ها و به‌خصوص به بافت‌های کبد وارد آورده است. در چنین وضعیتی، تنها راه نجات بیمار پیوند کبد است.

 

گزارش و ترجمه: آزاده فضلی

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13893 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد بازدید: 3275 ساعت: 4:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور
2 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
3 عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
4 کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
5 تب یونجه چیست؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي
6 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 این چترهای سفید دوست داشتنی چه خواصی دارند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
8 میت لوف قارچ و فلفل؛ بمب پروتیین ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 طرز تهیه قارچ شکم پر کبابی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 شغل هایی که میتوان با آن پولدار شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  داروهای روانپزشکی باید با تجویز پزشک مصرف شوند رئیس انجمن روانپزشکان ایران در مورد مصرف داروهای ر...

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

  آیا سیب‌زمینی سرخ کرده و یخ و نوشابه دوست دارید؟ آیا می‌دانستید مصرف بیش از اندازه برخی مواد غذایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فواید و معایب مصرف گوشت بوقلمون یک کارشناس تغذیه گفت: گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت مرغ ارزش غذایی بالاتری ندارد و مصرف آن به بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.
شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟ از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.
لاغری از درون با به کارگیری این دستورات هورمون‌ها صرفا مسئول پرمویی یا كم‌مویی یا رقم خوردن دوره‌های ماهانه نیستند. در واقع هورمون‌های زیادی در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن شما را كنترل می‌كنند. حتی خود سلول‌های چربی هم هورمون‌های مختلفی تولید می‌كنند. اما چیزی كه ممكن است شما آن را ندانید این است كه می‌توانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی به‌نفع شما كار كنند.