آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر»


پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، «فرشته نابودگر» لقبی است که به قارچ سمی Amanita virosa mushroom آمانیتا ویروسا داده اند، عنوانی که اصلا به شکل و ظاهر این قارچ نمی آید.

 

آمانیتا ویروسا، یکی از قارچ های بوزدیدومایسکت سمی است که از انواع قارچ های سمی در اروپا است. این قارچ روی تنه درختان به ویژه درختان خشک می روید و در تابستان و پاییز ظاهر می شود. از ویژگی های ظاهری این قارچ، رنگ سفید کلاه، سوزن و گریل است.

 

نمونه نابالغ قارچ سمی آمانیتا ویروسا

 

نمونه های نابالغ این قارچ شبیه به گونه های خوراکی است که معمولا توسط انسان مصرف می شود و خطر مسمومیت اتفاقی را افزایش می دهد. نمونه های کوچک ممکن است شبیه به قارچ Portobello معمولی باشند، اما فقط یک قاشق از A. virosa برای کشتن فرد بالغ کافی است. علائم مسمومیت به طور کلی چند ساعت پس از آن اتفاق می افتد. A. virosa همراه با نام های جغرافیایی آن یکی از سمی ترین قارچ های سمی شناخته شده است که اصلی ترین مواد سمی آن، آمینیتین است که باعث آسیب به کبد و کلیه ها می شود.

 

نمونه بالغ قارچ سمی آمانیتا ویروسا

 

گرفتگی عضلات، هذیان، تشنج، و اسهال و استفراغ از نشانه‌های اولیه‌ی مسمومیت است که در عرض یک روز خود را نشان می‌دهند. متاسفانه، وقتی این نشانه‌ ها بروز می‌ کنند سم دیگر جذب بدن شده و آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری به کلیه‌ها و به‌خصوص به بافت‌های کبد وارد آورده است. در چنین وضعیتی، تنها راه نجات بیمار پیوند کبد است.

 

گزارش و ترجمه: آزاده فضلی

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13893 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد بازدید: 6184 ساعت: 4:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در پارتی مرگ دانشجویان چه گذشت؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
3 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
4 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
5 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور
6 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
7 علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
8 عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
9 کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
10 تب یونجه چیست؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین های گروه ب و بیماریهای قلب وعروق لقمه: آیا می دانید که ویتامین های B باعث کاهش ریسک...

  فندق، گردو، بادام و پسته باعث حساسیت در کودکان می‌شود متخصص کودکان و نوزادان گفت: 11 درصد از کودکان مبتل...

  تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) پایگاه خبری لقمه: در مقاله قبل گفتیم علاوه بر دریا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.
گرم کردن دوباره این غذاها سرطان‌زاست پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق پزشکی نشان می‌دهد هفت نوع مواد غذایی اگر مجدد گرم شوند سمی، زیان آور و حتی سرطان‌زا می شوند.
یخچالی خوشبو، تمیز و بدون برفک داشته باشیم یکی از لوازم ضروری در هر خانه ای یخچال است که همه افراد خانه با آن سرو کار دارند.از بچه ها که در آن به دنبال خوراکی می گردند تا خانم خانه که وظیفه سر و سامان دادن و نظافت آن را بر عهده دارد و البته وظیفه پر کردن قفسه های یخچال نیز به عهده مرد خانه است! بنابراین خیلی مهم است که این وسیله «همه گیر» به خوبی تمیز شده و از ظاهری خوب برخوردار باشد.
بایدها و نبایدهای خرید مواد غذایی محمد حضوری