نسبت به سال گذشته؛
هزینه خانوارها ۵۴ درصد افزایش یافته است


پایگاه خبری لقمه: گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که خانوارها برای تامین کالا و خدمات مورد نظر خود به‌طور متوسط ۵۴ درصد در تیرماه امسال نسبت به همین ماه در سال گذشته بیشتر هزینه کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، تازه‌ترین اعلام مرکز آمار در رابطه با تغییرات تورم در خردادماه امسال از این حکایت دارد که نرخ تورم سالانه با افزایش ۱.۱ درصدی به ۴۰.۵ درصد رسیده است. بررسی جزئیات این گزارش حاکی از آن است که هزینه خانوارها ۵۴ درصد افزایش یافته است. به عبارتی خانوارها برای تامین کالا و خدمات مورد نظر خود به‌طور متوسط ۵۴ درصد در تیرماه امسال نسبت به همین ماه در سال گذشته بیشتر هزینه کرده‌اند.
 
این در حالی است که در خردادماه امسال، با توجه به اصلاح نرخ ارز واردات و حذف ارز ترجیحی از واردات کالاهای اساسی که در اردیبهشت ماه اتفاق افتاد، شاخص‌های تورم با افزایش همراه شده بود؛ به گونه‌ای که تورم نقطه‌ای با رشد بیش از ۱۳ درصدی به ۵۲.۵ درصد و تورم ماهانه با رشد ۸.۷ درصدی به ۱۲.۲ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش تورم در خردادماه در کالاهای مرتبط با ارز ۴۲۰۰ اتفاق افتاد و گروه‌های حاوی گوشت مرغ، تخم مرغ، لبنیات، روغن و البته رستوران و هتل که به اقلام اساسی وارداتی با ارز ترجیحی ارتباط داشتند با افزایش تورم بیشتری مواجه شدند. اما در تیرماه نیز عمدتا همین اقلام با رشد بیشتر تورم مواجه بوده است؛ هر چند که در برخی موارد از سرعت رشد تورم آنها نسبت به خرداد تا حدودی کم شده است.
 
بررسی آمار نشان می‌دهد که قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در تیرماه به طور متوسط ۸۷ درصد نسبت به پارسال بیشتر شده است که این افزایش هزینه برای خوراکی‌ها به ۹۰.۲ درصد می‌رسد.
 
"روغن و چربیها" با ۲۹۳.۱ درصد، "نان و غلات" با ۱۰۱.۱ درصد، گروه "شیر، پنیر و تخم مرغ" با ۱۱۹.۲ درصد، و "هتل و رستوران" با ۸۴.۷ درصد بالاترین تورم را داشته‌اند. همچنین کمترین افزایش هزینه برای کالا و خدمات در تیرماه، با ۲۷.۸ درصد برای گروه "آب، برق و سوخت" و همچنین "چای، قهوه، کاکائو و نوشابه" با ۳۰.۲ درصد اختصاص داشته است.
 
بیشترین افزایش قیمت نسبت به خردادماه نیز مربوط به گوشت قرمز و ماکیان با ۱۱.۴ درصد و کمترین آن مربوط به سبزیجات با ۰.۳ درصد است.
 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 14907 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد بازدید: 1134 ساعت: 3:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
4 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر
5 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
6 رایگان شدن هزینه بستری ۳۰ میلیون ایرانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
10 ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳ خرداد
11 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی پایگاه خبری لقمه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شه...

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  بهداشت و تغذیه در سفر رعایت نكات بهداشتی در همه حال لازم است؛ اما دلیل ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جذب نیروهای کار جدید با توسعه بخش کشاورزی/چه موقع صادرات اشتباه است؟ یک کارشناس حوزه کار، بخش کشاورزی را موجب بکارگیری نیروهای کار جدید و رونق تولید و اشتغال دانست اما گفت که صادرات محصولات کشاورزی در شرایطی که تقاضای داخلی برای آن وجود دارد، صحیح نیست و موجب برهم خوردن عرضه و تقاضا می شود.
آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.
دوری از این بیماری‌ها با مصرف ماست کم چرب پژوهش‌ها بیانگر این است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشار خون را کاهش می‌دهد.
حذف وعده‌های غذایی کمکی به کاهش قند خون دیابتی‌ها نمی‌کند کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو می‌شود.