به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست هماندیشی الگوی کشت گفت: از سال ۱۳۵۰ تاکنون به دنبال اجرای الگوی کشت در کشور بودهایم و برنامه آن بارها به استانها ابلاغ شده است. برنامه الگوی کشت و اجرای آن در تمام برنامههای توسعهای کشور و در برنامه هفتم توسعه هم لحاظ شده است؛ اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی تصریح کرد: ما از نظر دانش و فناوری توان اجرای الگوی کشت را داریم و برنامه الگوی کشت در کشور بهروزرسانی شده است؛ اما هنوز در اجرا مشکل داریم. در برنامه ششم توسعه آمده از سال دوم برنامه، الگوی کشت اجرا شود و وزارت نیرو پروانه چاهها را ساماندهی کند که در این راستا وزارت نیرو اقدام به بستن چاهها کرد؛ اما الگوی کشت اجرا نشد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که اجرای الگوی کشت بدون حمایت و قانون مجلس شورای اسلامی امکانپذیر نیست، گفت: مشکل اجرای الگوی کشت این است که ۹۸ درصد از کشاورزی ایران به بخش خصوصی تعلق دارد و این بخش دستورپذیر نیست و هرچه بخواهد کشت میکند؛ لذا در مرحله اجرا با مشکل مواجه میشویم.
غذا امروز ابزار قدرت است
وی با بیان این که شوروی واردکننده گندم بود اما روسیه امروز ۱۴۵ میلیون تن گندم صادر میکند و در شرایط جنگ به صورت روزانه به صادرات آن عوارض تعیین میکند، ادامه داد: غذا امروز ابزار قدرت است. راه اجرای الگوی کشت این است که برای کشت مطلوبیت ایجاد کنیم تا کشاورزان اقدام مورد نظر ما را انجام دهند، مانند خرید ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم از کشاورزان، لذا با سیاست قیمتی میتوانیم به این امر اقدام کنیم.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه باید یارانه کشت را در بودجه ۱۴۰۲ لحاظ کنیم، افزود: باید بتوانیم از تبصره ۱۴ قانون بودجه کشور به کشاورزان یارانه کشت دهیم و برای اجرا به کمک مجلس شورای اسلامی نیاز داریم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مقام معظم رهبری امنیت غذایی را اولویت اول کشور دانستهاند و هیچ چیز را با آن قابل قیاس نمیدانند.
وی خاطرنشان کرد: باید کود و تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزانی داده شود که الگوی کشت را رعایت میکنند و طبق برنامه پیش میروند. با ایجاد عوارض در صادرات جذابیت محصولات پرآببر مانند هندوانه را کاهش دهیم تا آب مجازی از کشور خارج نشود.
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست