رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی


پایگاه خبری لقمه: در نیمه نخست امسال بیش از ۳.۵ میلیون تن کالای کشاورزی، دامی، شیلاتی و غذایی به ارزش ۲ میلیارد و ۴۲۸ میلیون دلار صادر شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید روح‌ اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌ الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در نشست صادرکنندگان برتر تشکل‌ها و مدیریت‌های تعاون روستایی ایران که به مناسبت روز صادرات برگزار شد، اظهار کرد: در نیمه نخست امسال ۶۷.۷ میلیون تن کالای غیر نفتی به ارزش ۲۴.۱ میلیارد دلار صادر شد که ۳.۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۴۲۸ میلیون دلار آن محصولات دامی، شیلاتی، لبنی، کشاورزی و غذایی بوده که ۶ درصد وزن و ۱۰ درصد ارزش کل صادرات در نیمه نخست را به خود اختصاص داده است.

 
وی افزود: صادرات به عنوان پیشران و موتور حرکت اقتصاد کشور اهمیت ویژه دارد و سیاست گذاران و تولید کنندگان توجه به کیفیت، استمرار تأمین، قیمت رقابتی و ذائقه و کشش بازارهای هدف را در نظر بگیرند.
 
لطیفی در خصوص صادرات ۶ ماهه محصولات غذایی، زراعی و کشاورزی توضیح داد: از ۳ میلیون و ۵۲۱ هزار تن کالای دامی، کشاورزی، شیلاتی و غذایی به ارزش ۲ میلیارد و ۴۲۸ میلیون دلار، ۴۲۴ هزار و ۸۷۱ تن آن به ارزش ۶۱۶ میلیون دلار، محصولات دامی، شیلاتی و لبنی بود که این کالاها نسبت به نیمه نخست سال ۱۴۰۱ با رشد ۴۴ درصدی در وزن و ۳۷ درصدی در ارزش همراه بوده است.
 
وی در ادامه گفت: دو میلیون و ۴۶۶ هزار تن کالای زراعی و باغی نیز بخش دیگری از گروه کالایی غذایی و کشاورزی به ارزش یک میلیارد و ۲۹۲ میلیون دلار بود که در این مدت صادر شده که نسبت به مدت مشابه با وجود کاهش هشت درصدی در وزن با رشد ۱۶ درصدی در ارزش همراه بوده و ۵۱۷ هزار تن دیگر از کالاهای این گروه، محصولات فرآوری، شیرینی و شکلات، کنسروها، طعم دهنده‌ها و خمیرهای خوراکی و مخمرها بودند که ارزش آن ۴۳۶ میلیون و ۸۱۲ هزار دلار بود که نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۲ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش همراه بوده است.
 
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ۹۴ درصد وزن و ۸۴ درصد ارزش صادرات کالاهای شیلاتی، دامی، زراعی، باغی و غذایی کشور در نیمه نخست امسال به کشورهای همسایه بوده که تشکل‌ها با سازماندهی مناسب و بهره گیری از دانش روز، بسته بندی، حمل و نقل مناسب و ارتباطات مؤثر می‌توانند ضمن توجه به زنجیره تأمین و ارزش و توسعه بازارهای کشورهای همسایه، افزایش صادرات به بازارهای دورتر را نیز در دستور کار داشته باشند و ارزآوری مناسب‌تری را دنبال کنند.
 
لطیفی در خصوص عمده کالاهای صادراتی محصولات غذایی، شیلاتی و زراعی گفت: لبنیات با ۳۴۵ میلیون دلار، گوجه فرنگی با ۱۵۹ میلیون دلار، محصولات شیلاتی با بیش از ۱۴۰ میلیون دلار، انواع پسته با ۱۳۷ میلیون دلار، هندوانه با ۱۳۱ میلیون دلار، انواع تخم مرغ با ۱۰۵ میلیون دلار، زعفران با ۱۰۴ میلیون دلار، انواع خرما با ۶۶ میلیون دلار، کشمش با ۶۲ میلیون دلار، رب گوجه فرنگی با ۵۵ میلیون دلار، انواع سیب زمینی با ۵۲ میلیون دلار، سیب تازه با ۴۸ میلیون دلار، هلو با ۴۷ میلیون دلار، گیلاس و آلبالو با ۴۱ میلیون دلار، حبوبات با ۳۷ میلیون دلار، فلفل دلمه با ۳۶ میلیون دلار، آلو با ۳۲.۵ میلیون دلار، انواع سیر با ۳۰ میلیون دلار، خربزه با ۲۴.۵ میلیون دلار و کیوی با ۲۱ میلیون دلار عمده کالاهای صادراتی کشور در نیمه نخست امسال در بخش محصولات غذایی، دامی و شیلاتی و کشاورزی بودند.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15395 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان بازدید: 232 ساعت: 10:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
3 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
8 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
9 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
10 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کدام غذاها کلسترول بالایی دارند؟ کلسترول زیاد در بدن باعث افزایش چربی می‌شود و خطرا...

  میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت...

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
مقایسه‌ پنج آرد پرمصرف در بسیاری از محصولات غذایی از آردهای مختلف استفاده می شود که در اینجا توضیحاتی در خصوص پرکاربردترین آنها ارائه می شود.
نخود سبز، دشمن سرطان نخود سبز، نه تنها طعم خوبی دارد بلکه مملو از مواد مغذی است که خواص متعددی دارد.