راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها


پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، رستوران‌ها از مهمترین تولیدکنندگان پسماندهای شهری هستند. هتل ها , رستوران های ایرانی و بین المللی, فست فودها , کافی شاپ ها و … سهم بزرگی در تولید انواع زباله دارند و عدم توجه به این مورد می تواند مشکلات بسیار زیادی در راستای دفع و بازیافت زباله در کشور به وجود آورد. یک رستوران در هفته میزان قابل توجهی زباله تولید می کند و این بسیار مهم است که در هنگام راه اندازی رستوران و فست فود توجه زیادی به روشهای کاهش و دفع زباله داشته باشیم. از سوی دیگر مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند. این تلاش مشترک می‌تواند به محیط زیست و حفظ منابع طبیعی کمک کند و همچنین در کاهش هزینه‌های مدیریت پسماند برای رستوران‌ها موثر باشد. 

برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها، می‌توان از راهکارهای زیر استفاده کرد:

 
1. آموزش و آگاهی بخشی: آموزش رستوران‌داران و کارکنان در مورد اهمیت جداسازی پسماند و روش‌های صحیح مدیریت آن بسیار مؤثر است. با ارائه آموزش‌های مرتب و مداوم و تشویق رستوران‌ها به اجرای صحیح جداسازی پسماند، می‌توان بهبود قابل توجهی در میزان بازیافت و کیفیت پسماند داشت.
 
2. ایجاد سیستم جمع آوری منظم: شهرداری‌ها و مقامات مربوطه باید سیستم‌های جمع آوری منظم و دقیق را برای رستوران‌ها ایجاد کنند. این سیستم‌ها می‌توانند شامل سطل‌های جمع آوری متناسب با نیازهای رستوران، تعیین زمان جمع آوری مناسب و ایجاد مسیرهای جمع آوری بهینه باشند.
 
3. ارائه تسهیلات و امکانات: شهرداری‌ها می‌توانند امکانات و تسهیلات مناسبی را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها فراهم کنند. ایجاد ایستگاه‌های جداسازی پسماند در نزدیکی رستوران‌ها، ارائه سطل‌های جداگانه برای مواد مختلف مانند پلاستیک، شیشه، کاغذ و غیره، و همچنین تسهیلاتی برای بازیافت مواد قابل بازیافت می‌تواند رستوران‌ها را ترغیب به جداسازی و بازیافت پسماند کند.
 
4. استفاده از مواد بسته‌بندی قابل بازیافت: رستوران‌ها می‌توانند از مواد بسته‌بندی قابل بازیافت مانند کاغذ بازیافتی یا پلاستیک قابل بازیافت استفاده کنند. این کار باعث کاهش تولید پسماند غیرقابل بازیافت و افزایش میزان بازیافت مواد می‌شود.
 
5. همکاری با شرکت‌های بازیافت: رستوران‌ها می‌توانند با شرکت‌هایی که در زمینه بازیافت پسماند فعال هستند، همکاری کنند. این شرکت‌ها می‌توانند مواد بازیافتی را از رستوران‌ها جمع آوری کرده و به فرآیند بازیافت آن‌ها بپردازند. این همکاری می‌تواند باعث افزایش بازیافت پسماند و کاهش تاثیرات زیست محیطی شود. در عین حال یکی از روش های کاهش هزینه های رستوران فروش مواد بازیافتی است شما می توانید در روند مدیریت بازیافت در رستوران این مواد را به بهترین خریداران بفروشید.
 
6. تشویق استفاده از منابع قابل بازیافت: رستوران‌ها می‌توانند از محصولات و موادی استفاده کنند که قابلیت بازیافت دارند. مثلاً، استفاده از ظروف یکبار مصرف قابل تجدیدپذیر یا قابل بازیافت، استفاده از کاغذ بازیافتی، استفاده از مواد غذایی بی‌تراشی و غیره می‌تواند به کاهش پسماند و افزایش بازیافت کمک کند.
 
7. ارزیابی و پیگیری عملکرد: شهرداری‌ها و مقامات مربوطه باید عملکرد رستوران‌ها در جداسازی و بازیافت پسماند را ارزیابی و پیگیری کنند. این ارزیابی‌ها می‌توانند شامل بررسی میزان بازیافت پسماند، کنترل صحیح آن و تاثیر آن بر محیط زیست باشند. در صورت لزوم، مجازات‌هایی نیز برای رستوران‌هایی که قوانین جداسازی و بازیافت پسماند را رعایت نمی‌کنند، تعیین شود.
 
8. ارائه اطلاعات به مشتریان: رستوران‌ها می‌توانند اطلاعاتی درباره جداسازی و بازیافت پسماند به مشتریان خود ارائه دهند. این اطلاعات می‌توانند شامل توضیحات درباره نحوه جداسازی پسماند در رستوران و اهمیت بازیافت برای محیط زیست باشد. این کار می‌تواند آگاهی مشتریان را افزایش داده و آن‌ها را ترغیب به همکاری در جداسازی پسماند کند.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 

نقل از :بازنشر این مطلب اختصاصی پایگاه خبری لقمه با ذکر منبع بلامانع است.

کد: 15512 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي بازدید: 804 ساعت: 12:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
5 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
8 عطاری‌ها زیر نظر معاونت‌های غذا و دارو فعالیت می‌کنند ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 ظفرقندی: کار سیاسی در وزارت بهداشت را خیانت به مردم می‌دانم ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
10 سهم هر ایرانی از واردات غذا چند دلار است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

  آناناس میوه سرشار از خاصیت آناناس هم جزء میوه‌های «خوش قیمت»، خوشمزه و سرشار ...

  کربوهیدرات بخورید و وزن کم کنید می توان با رعایت چند نکته غذایی از خوردن کربوهیدرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
حقایقی عجیب درباره چاقی متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.
موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
منتظر فیلم‌هایی با موضوع تغذیه سالم و ایمنی غذا از هنرمندان هستیم محمدهادی ایازی گفت: منتظریم که آثار بیشتری در حوزه تغذیه سالم را شاهد باشیم چه بسا ما در سال های آتی بتوانیم از ظرفیت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ایمنی غذا استفاده کنیم.