صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان
دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
درمان پیش دیابت با کلم بروکلی
کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟
بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی
واردات دام پایه پروار در حال انجام است
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض
آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی
مجله لقمه
ویژه نامه رمضان
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
>
بهترین زمان برای خوردن سالاد
بهترین زمان برای خوردن سالاد
مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد میباشد، بهترین زمان برای مصرف سالاد است که عقاید متفاوتی در مورد این امر وجود دارد. برخی از افراد بهترین زمان مصرف سالاد را قبل از غذا میدانند، عدهای دیگر معتقدند که سالاد بهتر است همراه غذا میل شود و بعضی دیگر بر این باورند که سالاد را باید بعد از غذا مصرف کرد.
لقمه:
زمان مصرف سالاد بستگی به وضعیت شخص دارد. برای اشخاص کماشتها و لاغر که تمایل چندانی به مصرف غذا ندارند بهتر است سالاد را پس از صرف غذا میل نمایند، به این ترتیب علاوه بر آنکه از خواص تغذیهای بسیار مفید سالاد استفاده میکنند، اشتهای آنان را نیز جهت مصرف غذا کور نمیکند و میتوانند غذای خود را به مقدار کافی میل نمایند. این افراد چنانچه بلافاصله بعد از غذا اشتها برای خوردن سالاد ندارند، بهتر است با فاصلهای مناسب پس از صرف غذا، سالاد میل کنند.
اما برای افراد چاقی که دچار پرخوری هستند و در هر وعده غذایی به مقدار زیاد و بیش از حد نیازشان غذا میخورند، سالمترین، آسانترین و بهترین روش جهت پیشگیری و مقابله با پرخوری آن است که حدود 20 دقیقه تا نیمساعت قبل از غذا شروع به خوردن سالاد بنمایند. به این ترتیب چون سالاد باعث پر شدن قسمتی از معده از مواد کمکالری (یعنی سالاد) میشود، منجر به سیری نسبی شده و جلوی اشتهای فراوان آنها را برای صرف غذا میگیرد و به متعادل خوردن و کاهش وزنشان کمک میکند.
البته این امر در شرایطی است که از سسهای پرچرب و پرکالری در سالاد استفاده نشود و سس سالاد منحصر به آب لیموترش تازه یا نارنج و یکقاشق روغن زیتون و در صورت تمایل یکی دو قاشق ماست کم چرب باشد.
اما سایر اشخاص، یعنی افراد با اشتها و وزن متعادل، میتوانند سالاد را همراه غذا و یا پس از آن صرف نمایند. البته مصرف غذا همراه سالاد میتواند به خوشمزهتر کردن و تنوع غذا کمک کند.
ضمناً افراد با وزن بالا میتوانند قسمتی از بشقاب غذایی خود را به سالاد اختصاص دهند، در اینصورت مقدار برنج یا غذای پرکالری مصرفی آنان کاهش یافته و ضمناً از خواص تغذیهای سالاد نیز بهرهمند میگردند.
باورهای غلط در مورد مصرف سالاد
برخی از افراد عقیده دارند که سالاد به علت آنکه حجیم بوده و موجب اتساع معده میشود، اشتها را تحریک کرده و منجر به پرخوری میگردد و حتی مدعی هستند که هر گاه سالاد میل میکنند مقدار بیشتری غذا میخورند.
لازم به توضیح است که واقعاً اتساع معده باعث بیشتر غذا خوردن و پرخوری میشود و این امر هم واقعیت دارد که سالاد حجم زیادی را در معده اشغال میکند، اما خوردن آن نه تنها موجب پرخوری نمیشود، بلکه جلوی اشتهای شخص را برای خوردن غذای زیاد و بیش از حد نیاز میگیرد، زیرا باعث پر شدن معده میشود و هر غذایی که قسمت قابل توجهی از معده را اشغال کند، موجب احساس سیری میشود و چون سالاد فصل از پیش غذاهای کم کالری است، چنانچه قبل از غذا میل شود، منجر به کاهش اشتهای کاذب و پرخوری میگردد.
عدهای بر این باورند که مصرف سالاد موجب بزرگ شدن معده و شکم میشود و چون بزرگ شدن شکم یا به عبارت بهتر «چاقی شکمی» یکی از عوارض مهم و اولیه چاقیها میباشد و چون اکثر افراد، افزایش وزنشان از تجمع چربی در شکم شروع میشود، پس به عقیده این گروه، بایستی سالاد در برنامه غذایی افراد، بخصوص اشخاصی که در معرض چاقی شکمی قرار دارند، حذف شود.
این باور به دو دلیل در ذهن مخالفین مصرف سالاد شکل گرفته است:
1- معمولا پس از خوردن سالاد برخی از افراد دچار نفخ میشوند و به دلیل نفخ، معدهشان برجسته به نظر میرسد. این امر باعث میگردد که تصور کنند سالاد موجب بزرگ شدن شکم میشود، در حالیکه نفخ و بزرگی معده موقتی بوده و بعد از مدت کوتاهی، بعد از تخلیه سالاد از معده و ورود آن به روده و بخصوص پس از هضم آن، معده به حالت اولیه خود برمیگردد.
2- چون مصرف سالاد موجب اشغال قسمتی از معده میشود، لذا معمولا شخص بعد از خوردن آن احساس پری در دستگاه گوارش مینماید، به همین علت فرد تصور میکند که معدهاش بزرگ شده و مبتلا به چاقی شکمی گردیده است.
بعضی افراد معتقدند که مصرف سالاد کمک به افزایش وزن و پیشرفت چاقی مینماید، زیرا مقداری کالری بر انرژی دریافتی از غذا میافزاید. دلیل این اشخاص بر مدعایشان آن است که چون سالاد جانشین غذا نمیشود و اضافه بر غذا مصرف میگردد، لذا نتیجه آن، چاقی است.
این باور بههیچ وجه صحیح نیست، زیرا: اصلاً سالاد فصل از پیش غذاهای کمکالری محسوب میشود و خوردن آن ابداً منجر به چاقی نمیشود. ثانیاً با مصرف سالاد، از مقدار غذای مصرفی شخص کاسته میشود، به این معنا که سالاد جانشین قسمتی از خوراک روزانه شده و چون سبزیجات سالادی جزء مواد کمکالری هستند، لذا برعکس تصور این دسته از افراد، نه تنها باعث چاقی نمیشوند، بلکه به کاهش وزن نیز کمک زیادی مینمایند، به شرط آنکه از سسهای آماده چرب همراه آن استفاده نشود.
با توجه به مطالب فوق، مصرف سالاد همراه ناهار و شام میتواند به سلامت انسان کمک نماید.
نقل از :همشهری آنلاین
کد:
1553
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ شنبه ۱۸ شهريور
بازدید:
8266
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
درمان پیش دیابت با کلم بروکلی
۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2
بازسازی بیش از ۲۰ هتل در یک سال گذشته
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3
پرده بدون سفره
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4
احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت!
۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5
افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول
۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6
مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون
۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
7
نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی
۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
8
دولت میتواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند
۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
9
برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری
۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10
پیشبینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سالجاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد
۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11
تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب
۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
داروهای گیاهی ناشناخته را نخورید!
پزشکان به افراد و بویژه سالمندان هشدار می دهند تا ...
سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی
یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...
نقش غذاهای آماده به مصرف و سبزیجات آلوده در ابتلا به هپاتیت A
یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه هپاتیت A دارای من...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
مُسکن هایی که بلای جان می شوند!
این قرصها قرار است دوست شما باشند، همدمهایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث میشوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكتهها را در مورد مسكنها بدانید.
خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها
پایگاه خبری لقمه: دانشمندان میگویند خوردن برخی غذاها که حاوی یک باکتری خاص هستند، میتواند راهحلی برای از بین بردن بوی بد دهان باشد.
تغییراتی ساده برای کاهش وزن
بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.
توصیههای مهم پس از پرخوری
اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش میکنیم یک رژیم غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فستفودخوری به سرمان میزند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنشهای التهابی نشان میدهد.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است