چگونه با زیره لاغر شویم


مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره می‌تواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمون‌ها سبب کاهش وزن شود.

به گزارش لقمه، شیوا فرجی در گفت‌وگویی در مورد میزان شیوع چاقی و راهکارهای درمان آن گفت: چاقی و اضافه وزن در جوامع روز به روز در حال افزایش است تا جایی که اکنون یک سوم افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند و تعداد کودکانی که طی 10 سال اخیر دچار این عارضه شده‌اند دو برابر شده است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد 20 میلیون کودک زیر 5 سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.

این متخصص تغذیه یکی از اصلی‌ترین عوامل اضافه وزن و چاقی را عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن دانست و گفت: البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.

فرجی به این نکته اشاره کرد که در قدیم‌الایام افراد تنها بر اساس مقدار نیاز و ضرورت غذا می‌خوردند و اغلب غذاها به صورت تازه و طبیعی بدون مواد نگهدارنده و قندی مصرف می‌شد اما امروزه نوشابه‌ها و شیرینی‌ مصنوعی جزو غذای روزانه شده‌اند که کالری زیادی دارند.

وی به نقش زیره به عنوان یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن اشاره کرد و گفت: زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب می‌شود مولکول‌های چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم می‌تواند داشته باشد.

وی گفت: در عین حال زیره در کم‌اشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی می‌شود پایین می‌آورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علی‌رغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.

فرجی تأکید کرد که خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین می‌توان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :فارس

کد: 6767 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 7162 ساعت: 8:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
2 آرد مورد نیاز نانوایی‌های جزیره خارگ تامین شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
3 چالش های صادرات محصولات کشاورزی/ واگذاری سیاستگذاری‌ به وزارت جهاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۵ خرداد
4 خواص این دانه های معجزه گر چیست؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
5 آشپزخانه امروزی داشته باشید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
6 ادویه هایی که میتوان جایگزین نمک کرد ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
7 گزارش تصویری// مسابقه سفره عید فطر در قشم ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۲ مرداد
8 مسابقه سفره عید فطر در جزیره قشم برگزار شد ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ مرداد
9 عرقیات گیاهی که باعث کاهش وزن می شوند ۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير
10 نکته‌هایی که بهتر است راجع به انواع پنیر بدانیم کدام‌اند؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این خوردنی‌ها شاد شوید مردم در سرتاسر دنیا در جنبه‌های گوناگون، از مذهب گ...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انسان‌های موحد در خوراک خویش نیز تسلیم خداوند هستند خدای تعالی به یک دسته از انسان‌ها توفیق می‌دهد، تا به اینجا برسند که بگویند: خدایا! بگو چگونه بخورم، کجا بخورم و چه‌قدر بخورم؟ این اخلاق موحدین است که به آنچه او اجازه خوردنش را داده، تسلیم هستند.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
بخور نخورهای فصل گرما در فصل گرما به دلیل هوای گرم و بالا رفتن دمای بدن توصیه می‌شود اصول غذایی خود را تغییر داده تا کمتر دچار گرمازدگی شوید.
7 ترفند برای جنگ با هله‌هوله ها در یکی از آخرین توضیحات ارائه‌شده در مجله نیویورک‌تایمز درباره علم خارق‌العاده اعتیاد به هله‌هوله‌ها یا همان خوراکی‌های ناسالم واقعیت قدرت بالای این موادغذایی برای برانگیختن اشتهای افراد حتی به عنوان یک واکنش فیزیولوژیکی انکار نشده و البته در عین حال این موضوع هم عنوان شده که این اتفاق در پی یک استراتژی مشخص از سوی کارخانه‌های تولید این نوع مواد خوراکی در حال بسط و گسترش است...