آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی


شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی بهره ببرد.

به گزارش لقمه دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگویی گفت: شیر مادر اولین و بهترین غذا برای شیر خوار محسوب می شود و شیر مادر تا 2 سالگی و 24 ماه ادامه پیدا می کند.

کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.

وی افزود: باید چند اصل را در مورد غذا دادن به کودک رعایت کرد اولین اصل این است که غذاها را باید تک تک به کودک داد تا کودک به آن غذا عادت کرده و اگر متوجه شدیم که نسبت به آن ماده غذایی حساسیت نداشته باشد غذای بعدی را شروع می کنیم.

کیمیاگر تشریح کرد: ترتیب غذا دادن به کودک به نحوی است که باید ابتدا از گروه غلات استفاده کرد که بهترین آن برنج و گندم است و بعد از آن گروه میوه ها است و آب میوه ها که بهترین آن آب لیمو شیرین است و بعد از آن هم آب انگور، پرتقال و سیب و بعد از آن گروه سبزیجات است که از این گروه سیب زمینی و هویچ بهترین است و بعد از آن گروه گوشت ها که گوشت مرغ و گوشت سفید است.

گوشت مرغ هم باید ابتدا در سوپ گذاشت و در آورد تا ابتدا کودک به آن عادت کرده و اگر حساسیت نداشت 3 و 4 روز بعد مرغ را به آن ها داده شود.

وی اظهار داشت: بعد از ماه های 8 و 9 ماهگی می توان تخم مرغ و ماست هم داد و بعد کم کم می توان غذاهای مختلف را وارد چرخه غذایی کودک کرد ولی همه ی این غذاها باید در کنار شیر مادر باشد.

وی تصریح کرد: آخرین گروه مواد غذایی گوشت قرمز است که باید در برنامه غذایی کودک گنجانده شود به کودک نباید تا 2 سالگی گیلاس، آلبالو داده شود.

کیمیا گر توصیه کرد: حتما باید مادران در نوع و دادن غذای کمکی به 2 نکته توجه داشته باشد که اول غذاها را تک تک به کودک دهند تا کودک ابتدا در مورد غذا تحمل را برای آن نوع غذا داشته باشد و دوم اینکه هدف از دادن غذا به کودک آموزش عملی به شیر خوار و اینکه غذاها را از هم تشخیص بدهد.


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 1638 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۴ شهريور بازدید: 22289 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


پروانه

بله راست می گه داشتم به سایت های دیگه نگاه میکردم کیمیاگر راست میگه من از این دکتر خیلی خوشم اومد اگه هر کی این سایت رو باز کنه حتما ممنون می شه باتشکر از دکتر عزید اقای کیمیاگر

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلط...

  لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر پایگاه خبری لقمه: جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت‌ه...

  ۱۰ ماده غذایی برای تامین پروتئین بدن اگر در فکر سوزاندن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف تخمه کدو و کاهش کلسترول خون کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مقاله جدید تاکید کردند که مصرف تخمه کدو در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.
ارتباط تغذیه با جرم و جنایت دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند مصرف شکلات در کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلات رفتاری در سنین نوجوانی و بزرگسالی شود. طبق این تحقیقات افرادی که در سنین کودکی خود به میزان زیادی شیرینی، شکلات و نوشابه مصرف می‌کنند در بزرگسالی با احتمال بیشتری دست به جرم و جنایت می‌زنند.
روشهای طلایی خانگی برای پاک کردن انواع لکه چسب از روی لباس پایگاه خبری لقمه: لکه چسب یکی از سخت ترین لکه ها است که بسته به نوع چسب می تواند پاک کردن آن سخت باشد.
یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان پایگاه خبری لقمه: آیا محدودیت فروش نان واقعیت دارد؟ قرار است صحت و سقم این موضوع در کارگروه آرد و نان طی روزهای آتی با حضور سازمان های متولی و تشکل های بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.