کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ویتامین D در بدن عاملی برای بروز بیماری های خودایمنی مانند «ام. اس» می شود.

به گزارش لقمه، مسعود اعتمادی فروز گفت: ویتامین Dدر بدن باعث حفظ تعادل کلسیم و فسفر و کمبود آن مشکلات عضلانی و استخوانی را سبب می شود.

وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ سرشار از ویتامین D است.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، نور خورشید منبع اصلی این ویتامین و حضور افراد به مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید در روز برای تامین آن کافی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت:ویتامین D (کالسفیرول) از ویتامین های محلول در چربی است و باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.

به گفته این متخصص، 80 درصد مردم استان اصفهان دچار کمبود ویتامین D هستند که در 20 درصد آنها این کمبود بسیار شدید است.

درد چشم و اختلال در حرکات چشمی، بی حسی، احساس عدم تعادل و ضعف یا اسپاسم عضلانی، اختلال در راه رفتن یا تکلم، اختلال در کنترل و تخلیه ادرار و مدفوع، اختلالات جنسی و اختلال در تفکر و تصمیم گیری از علائم بیماری ام. اس است.

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن علیه خود بدن وارد فعالیت می شود و به همین دلیل به عنوان یک بیماری خود ایمن شناخته شده است.


س.س

نقل از :ایرنا

کد: 1680 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 5586 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
2 افراد پرتحرک نیاز به ویتامین D بیشتری دارند/خطر شکستگی استخوان‌ها ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر
3 با این 10 قدم، از پوکی استخوان دور شوید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
4 نارنجی بخور، سبز نفس بکش ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور
5 تغذیه برای سلامت ریه ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ آبان
6 نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۷ مهر
7 مصرف خودسرانه مکمل‌ ویتامین D3 مسمومیت‌زا است ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ آذر
8 لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

  چه کسانی نباید بستنی یخی بخورند؟ بستنی‌ها دو گروه شیری و یخی دارند. بستنی‌های یخی ا...

  روش پخت گل کلم

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شیلا از چه زمانی متحول شد؟ لقمه: گروه مشاوران به تدریج به کار شیلا سامان دادند؛ از آرم و لوگوی جدید گرفته تا تغییرات در ساختار شیلا را شکل دادند و به بیانی دیگر، شیلا از همین زمان پوست‌اندازی کرد و به شکل کنونی رسید.
چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری آبله میمونی، هشدار بهداشتی صادر کرده است که می تواند خطرناک باشد.
پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ‌یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکمل‌های ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.
حقایقی درباره غذاهای رستوران‌ها و سرآشپزها خیلی کیف دارد که رستوران بروید، غذا سفارش بدهید و با خیال راحت بنشینید تا بشقاب غذایتان را روی میز بگذارند. در واقع بدون زحمت و بدون اینکه بوی پیاز داغ بگیرید غذای مورد علاقه‌تان را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید. البته این یک روی سکه است!