لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست




به گزارش لقمه، متخصصان تغذیه می‌گویند خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های روزانه خود را با آگاهی و دقت بیشتری انتخاب كنید تا بدانید چقدر و از چه منابعی می‌توانید به ویتامین‌ها و املاح ضروری بدن دسترسی یابید. برخی از آنها را گرد آورده‌ایم تا كمكی اندك به افزایش اطلاعتان در این زمینه باشد.


ویتامین A:
برای تقویت بنیه دفاعی، بینایی، سلامت پوست، رشد دندان‌ها و كیفیت استخوان‌ها ضروری است. نیاز روزانه: 0.8 تا 1.1 میلی‌گرم. منابع: میوه‌ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ، لبنیات، زرده تخم مرغ، ماهی، جگر، سبزی‌های دارای برگ پهن و سبز تیره

ویتامین B1: بیشترین كاربرد آن كمك به متابولیسم و سوخت و ساز است. بخصوص در كاركرد بهینه دستگاه عصبی نقشی مفید دارد. نیاز روزانه: یك تا 1.3 میلی‌گرم. منابع: انواع گوشت، غلات سبوسدار، لوبیا و...

ویتامین B2: بر تقویت دید چشم، سلامت پوست و سوخت‌وساز بدن اثرگذار است. نیاز روزانه: 1.2 تا 1.5 میلی‌گرم. منابع: شیر، ماست، غلات سبوسدار، انواع سبزی‌ها

ویتامین B3: مفید برای هضم غذا و تقویت دستگاه عصبی. نیاز روازنه: 13 تا 17 میلی‌گرم. منابع: مغزهایی چون گردو و بادام، قارچ، انواع گوشت و شیر

ویتامین B5: كمبود آن سبب اختلال در ساخت و عملكرد هورمون‌ها و جذب نشدن پروتئین و چربی می‌شود. نیاز روزانه: 6 میلی‌گرم. منابع: كلم بروكلی، گل كلم، گوشت گاو و گوساله، شیر و ماهی

ویتامین B6: به ساخت گلبول‌های قرمز، جذب بهتر پروتئین‌ها و پیشگیری از نارسایی‌های دستگاه عصبی كمك می‌كند. نیاز روزانه: 1.2 تا 1.6 میلی‌گرم. منابع: ماهی، سبزی‌هایی كه برگ پهن دارند، ذرت، آووكادو، حبوبات، مغز بادام و گردو، تخم آفتابگردان، موز، ماهی، تخم‌مرغ و...

ویتامین B12: در صورت كمبود آن به خشكی و ترك پوست دور دهان و اطراف بینی مبتلا خواهید شد. نیاز روزانه: زنان 1.1 و مردان 1.3 میلی‌گرم. منابع: شیر، تخم‌مرغ و...

ویتامین C: سبب جذب آهن و اسیدفولیك، افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونت، ساخت جداره رگ‌های انتقال خون و سوخت‌وساز بدن شده، نقش آنتی‌اكسیدان را برای سلول‌ها ایفا می‌كند. نیاز روزانه: 100 میلی‌گرم. منابع: انواع مركبات، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و سبزی‌های خام

ویتامین D: كاهش مقدار آن در بدن سبب اختلال در سیستم ایمنی، دردهای ناحیه كمر، پا و لگن، پوكی و شكنندگی استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود. نیاز روزانه: 1.1 میكروگرم. منابع: روغن ماهی یا دقایقی نور خورشید صبحگاهی

ویتامین E: كمبود آن باعث كاهش مقاومت سلول‌های بدن، كیفیت و تعداد اسپرم و همچنین ابتلا به بیماری‌های گوناگون می‌شود. نیاز روزانه: 11 تا 15 میلی‌گرم. منابع: آجیل و تخمه، روغن‌های گیاهی، بادام زمینی، غلات سبوسدار، سبزی‌های دارای برگ‌های پهن و تیره

ویتامین K: مهم‌ترین نقش آن جلوگیری از لخته شدن خون و كاهش خطر سكته‌های مغزی و قلبی است. نیاز روزانه: 0.06 تا 0.08 میلی‌گرم. منابع: گوجه فرنگی و سبزی‌های برگ‌دار مثل كاهو و گل كلم

آهن: كمبود آن ضعف، خستگی، ناتوانی در تمركز، كم‌اشتهایی، رنگ پریدگی و تیرگی دور چشم‌ها را در پی دارد. نیاز روزانه: زنان 15 و مردان هشت ـ هفت میلی‌گرم در روز. منابع: گوشت، تخم‌مرغ، سبزیجات و...

روی: كاهش خارش پوست، ریزش مو، ایجاد خطوط سفید روی ناخن‌ها، زخم و پیری پوست، همچنین كاهش اسپرم در مردان می‌شود. نیاز روزانه: زن‌ها 7 و مردها 5/9 میلی‌گرم. منابع: غلات سبوسدار، ماهی ساردین، میوه‌های مغزدار و...

سلنیم: فقر سلنیم در بدن سبب عفونت‌های پیاپی می‌شود. نیاز روزانه: مردان 75 و زنان 60 میكروگرم. منابع: غلات، ماهی، كشمش، گردو و تخم كدو

منیزیم: در صورتی كه بدن دسترسی كافی به منیزیم نداشته باشد اختلال در غده پاراتیروئید، شكنندگی استخوان‌ها و دندان‌ها، نقص در سیستم عصبی و انقباض‌های عضلانی، گرگرفتگی، اضطراب و بیقراری رخ می‌دهد. نیاز روزانه: مردان 300 و زنان 270 میلی‌گرم. منابع: بادام، نان سبوسدار و...

اسیدفولیك: به ایجاد گلبول‌های خون كمك كرده، در تقویت عملكرد سلول‌های روده و معده نقش دارد. نیاز روزانه: 0.4 میلی‌گرم. منابع: جگر، صدف، حبوبات، دانه‌های روغنی و ماهی

بیوتین: بر رویش و حفظ سلامت مو، ناخن و پوست اثرگذار است. سبب جذب چربی‌های مورد نیاز و تقویت دستگاه عصبی هم می‌شود. نیاز روزانه: 0.03 تا 0.06 میلی‌گرم. منابع: زرده تخم‌مرغ، جگر، انگور، هندوانه، موز، توت‌فرنگی، سبزی‌های دارای برگ‌های تیره.


نقل از :جام جم

کد: 1474 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 6955 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

  راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ه...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فقط قند، قندتان را بالا نمی برد این اشتباه است که می‌گویند فقط کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت و مرض قند هستند که شکلات و شیرینی زیادی می‌خورند یا به خوردن غذاها و خوراکی‌های شیرین عادت دارند.
چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.
جنسینگ ایرانی بخورید! بررسی ها نشان می دهند یکی از اصلی ترین فایده های سیاه دانه در بهبود سیستم ایمنی بدن و تقویت آن است، به طوری که حتی در بیماران مبتلا به صرع نیز مصرف آن سبب کاهش حملات تشنج می شود.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.