به گزارش لقمه، رضا شریفیان- مجری طرح با اشاره به تهیه آبمیوه های طبیعی، افزود: زمانی که قرار است از آب میوه، کنستانتره تهیه شود، ذرات ریز به جا مانده از میوه ها به دیواره دستگاه اواپراتور (دستگاه مبدل حرارتی) می چسبد. وی با بیان اینکه این امر موجب رنگ و بوی نامطبوعی می شود، اظهار داشت: برای جلوگیری از این امر نیاز است تا آبمیوه ها شفاف سازی شود و ذرات ریز از آبمیوه جداسازی وعملیات تغلیظ انجام شود. شریفیان، با تاکید بر اینکه برای شفاف سازی آبمیوه از آنزیم استفاده می شود، خاطر نشان کرد: آنزیم هایی که برای این امر مورد استفاده قرار می گیرند علاوه بر آنکه هزینه های زیادی را به همراه دارند برای سلامت بدن نیز مضر است ضمن آنکه وجود برخی از میکروارگانیزمها نیز موجب از بین بردن ویتامین های آبمیوه می شود. وی از اجرای طرح تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این طرح روش زیست سازگاری برای جدا سازی ذرات میوه از آبمیوه برای شفاف سازی آن ارائه شد. مجری طرح با اشاره به جزئیات این طرح توضیح داد: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از غشاهای میکرو فیلتراسیون موفق به شفاف سازی آبمیوه به منظور تولید کنستانتره شدیم. شریفیان جمع شدن ذرات میوه به دیواره غشا را از معایب این طرح ذکر کرد و ادامه داد: چسبیدن ذرات میوه به دیواره غشاها مانع عبور مایع از غشا می شود از این رو برای رفع این عیب مکانیزمهایی برای عبور محلول از غشا ارائه کردیم. این محقق به بیان مزایای این روش پرداخت و اضافه کرد: این غشاها زیست سازگار هستند و دفع آنها آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند. همچنین آبمیوه شفاف سازی شده با این روش کاملا طبیعی است و در خواص آن تغییری ایجاد نمی شود.