یزد، سومین تولید‌کننده زعفران کشور


استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، پس از استان‌های خراسان‌رضوی و خراسان جنوبی، رتبه سوم تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش لقمه، منطقه یزد، سطح زیر کشت محصول زعفران در استان یزد 600 هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد می‌توان به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان نام برد.

متوسط برداشت زعفران در هر هکتار در استان یزد 5.4 کیلوگرم است و پیش‌بینی می‌شود امسال سه تن زعفران از مزارع استان برداشت شود.

مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس و بخش‌های دستگردان و دیهوک این شهرستان است به طوری که با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی 91 - 90، زعفران کار نمونه استان با عملکرد 14 کیلوگرم زعفران خشک در هکتار از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شد.

بخشی از زعفران تولیدی استان در مناطق مذکور فرآوری و مابقی به صورت گل به استان‌های همجوار صادر می‌شود؛ البته تغییرات در قیمت، نبود صنایع بسته‌بندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب از مهمترین مشکلات این بخش است.

گیاه زعفران، شش گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد که قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است.

زعفران، آرام‌بخش، اشتها‌آور، پیشگیری‌کننده از بیماری‌های قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.

از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماری‌های پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی نیز استفاده می‌شود.

یادآور می‌شود؛ زعفران یکی از مناسب‌ترین گیاهان مناطق کم آب است که برداشت آن از نیمه دوم آبان‌ماه در استان یزد آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.


نقل از :ایسنا

کد: 2210 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان بازدید: 1985 ساعت: 10:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
3 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
6 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
8 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
9 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
11 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

  رژیم غذایی دیابتی ها چیست؟ افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیا...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مدیریت استراتژیک در رستوران متون تخصصی در زمینه اداره رستوران معدود و محدودند. در ادامه مقاله مفیدی از خانم حدیث مشکی که در وبلاگشان منتشر کرده بودند را باز نشر می کنیم.
گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) پایگاه خبری لقمه: تور قطار گردشگری ساعت هفت روز جمعه 18 اسفند ماه، حرکت خود را از ایستگاه راه آهن تهران به سمت سوادکوه در استان مازندران آغاز کرد و بعد از عبور از گرمسار، بن کوه، کبوتر دره، سیمین دشت، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک ، دوگل، ورسک و سرخ آباد وارد ایستگاه راه آهن سوادکوه شد.
چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.
این خوراکی ضد سرطان پروستات است محققان دانشگاه کالیفرنیا در تحقیقات اخیر خود دریافتند که گردو سرعت رشد تومورهای سرطانی پروستات را در موش های آزمایشگاهی کاهش می ‌د‌هد.