به گزارش لقمه، منطقه یزد، سطح زیر کشت محصول زعفران در استان یزد 600 هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد میتوان به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان نام برد. متوسط برداشت زعفران در هر هکتار در استان یزد 5.4 کیلوگرم است و پیشبینی میشود امسال سه تن زعفران از مزارع استان برداشت شود. مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس و بخشهای دستگردان و دیهوک این شهرستان است به طوری که با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی 91 - 90، زعفران کار نمونه استان با عملکرد 14 کیلوگرم زعفران خشک در هکتار از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شد. بخشی از زعفران تولیدی استان در مناطق مذکور فرآوری و مابقی به صورت گل به استانهای همجوار صادر میشود؛ البته تغییرات در قیمت، نبود صنایع بستهبندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب از مهمترین مشکلات این بخش است. گیاه زعفران، شش گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد که قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است. زعفران، آرامبخش، اشتهاآور، پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماریهای پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی نیز استفاده میشود. یادآور میشود؛ زعفران یکی از مناسبترین گیاهان مناطق کم آب است که برداشت آن از نیمه دوم آبانماه در استان یزد آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.