به گزارش لقمه، خورش کدوحلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدوحلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
مواد لازم:
گوشت خورشی، 300 گرم
کدو حلوایی، یک کیلوگرم
پیاز متوسط، 2 عدد
آلو بخارا، 100 گرم
پودر زعفران محلول در آب، یک قاشق سوپخوری
روغن مایع، مقداری برای سرخ کردن
رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
دارچین، یک قاشق چایخوری سرپر
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخشدن پیاز، تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، 2 پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
در فاصله پخت گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
نکته: رب را پیش از اضافهکردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
با توجه به اینکه کدو – بهخصوص درصورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید. برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است.
در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکته 1: درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.
نکته 2: افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند.
نقل از :همشهری آنلاین