مسئولان تهدید سلامت شهروندان را باور ندارند


سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از سهل انگاری مسئولان در اجرای قانون بهره وری محصولات کشاورزی، گفت: مسئولان تهدیدات مربوط به سلامتی شهروندان به واسطه مصرف محصولات آلوده به کودهای شیمیایی را باور ندارند.

به گزارش لقمه، عیسی جعفری در پاسخ به پرسشی در رابطه با نتایج اقدامات کمیسیون کشاورزی مجلس در رابطه با مصرف بیش از حد مجاز کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی، گفت: تصویب طرح افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سال 89، نتیجه پیگیری های کمیسیون در این رابطه و سایر موارد مرتبط از جمله برنج های وارداتی آلوده بود.

وی دلیل ادامه روند تولیدات آلوده به کودهای شیمیایی را ناباوری مسئولان نسبت به تهدید سلامت شهروندان در پی مصرف این محصولات دانست و ادامه داد: متأسفانه کشاورزان به منظور افزایش سطح زیرکشت محصولاتشان به اثرات زیانبار استفاده بیش از حد کودها بی توجهی می کنند و مسئولان وزارت جهاد و حتی سازمان حفاظت محیط زیست نیز نسبت به داشتن برنامه های نظارتی سهل انگاری می کنند؛ به همین دلیل همچنان شاهد تولید این قبیل محصولات هستیم.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، اندازه های غیرمعمول تولیداتی همچون سیب، پرتقال، سیب زمینی و پیاز را از دستاوردهای استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی اعلام کرد و اظهار داشت: درشتی غیرمعمول محصول برای اغلب مصرف کنندگان نه تنها ممکن است مورد سوال نباشد بلکه حتی برای برخی خرید این محصولات خوشایند نیز هست در حالی که مصرف این محصولات در طول زمان تهدید جدی برای سلامت شهروندان است.

جعفری با تأکید بر ضرورت ورود جدی سازمان استاندارد به این مقوله، تصریح کرد: متأسفانه حتی سازمان حفاظت محیط زیست هم نسبت به آسیب هایی که این کودها به خاک وارد می کنند، بی توجه است.

وی به نمایندگان مجلس پیشنهاد کرد تا تحقیق و تفحص از تولیدات کشاورزی و میزان استاندارد بودن آنها را در دستور کار خود قرار دهد و اجرای قانون افزایش بهره وری را از مسئولان مطالبه نماید.

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا کمیسیون کشاورزی مجلس اجرای قانون مذکور را با جدیت پیگیری نکرد؟ تأکید کرد: با وجود آنکه قانون با تأخیر ابلاغ شد و آنطور که انتظار داشتیم عملی نشد، اما کارهایی شروع شده بود که با رضایت نسبی همراه بود.

در تبصره های ماده 6 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی آمده است؛ "به منظور حفظ سلامت محصولات کشاورزی خام و فرآوری شده و مواد غذایی مرتبط با آنها، وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظفند، حداکثر 6 ماه پس از تصویب این قانون، استانداردهای ملی مرتبط را تدوین و با رعایت ماده (۶) قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب ۲۵/۱۱/۱۳۷۱، به تشکل های موضوع این ماده ابلاغ و اجراء آن را حمایت و نظارت نمایند. تولیدکنندگان نهاده‌ها و محصولات نهایی کشاورزی و صنایع تبدیلی و فرآوری تولیدات کشاورزی و غذایی و تشکل های موضوع این ماده موظفند ضوابط ابلاغی را مراعات نمایند."

دولت موظف است حمایت ها و تأمین تسهیلات لازم برای تشکل های موضوع این ماده را جهت ایجاد آزمایشگاه های مناسب، برای کنترل میزان سلامت محصولات از جمله عدم آلودگی آنها به مواد شیمیایی، پرتوزایی (رادیواکتیویته)، میکروبی، ویروسی، انگلی و قارچی فراهم نماید.

دولت موظف است تا استقرار کامل این تشکل ها و توانمندسازی آنها، حمایت ها و پشتیبانی های لازم از آنها را به عمل آورد. فروش نهاده‌های کشاورزی از قبیل انواع کود و سم و دارو توسط فرشندگان مجاز، تنها با دریافت نسخه‌های مرتبط که توسط مراکز موضوع ماده (۲) این قانون صادر می‌شود قابل انجام است. پروانه فعالیت متخلفین از احکام این ماده، توسط مراجع ذیصلاح صادرکننده پروانه، لغو می‌شود.


نقل از :مهر

کد: 2683 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۰ دي بازدید: 1831 ساعت: 10:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
9 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 بایدها و نبایدهای اهدای‌خون ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 پزشک هوش مصنوعی اپل چقدر قابل اعتماد است؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۴ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هفت حرکت برای کنترل نامحسوس وزن! در بسیاری از موارد، ممکن است فکر کنیم با حذف یک وع...

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

  چگونه تازه‌ترین ماهی را خریداری کنیم؟ شما برای تهیه ماهی تازه دو راه پیش رو دارید. اول م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
18 راه برای کاهش وزن و لاغری امروزه بسیاری از مردم لاغری را از جمله مشخصه‌های اصلی جذابیت و زیبایی می دانند، انتشار هزاران مقاله و کتاب مرتبط با رژیم های غذایی در کشورهای غربی و شرقی شاهد بر این مدعاست.
نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
رضوی: ناحیه های صنعتی باعث ثبات و بهره‌وری بیشتر مشاغل روستایی می شود معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت:با ایجاد ناحیه صنعتی در دهستان‌های کشور بسیاری از صنایع تبدیلی که از محصولات روستایی استفاده می کنند در جوار روستاها فعال می شوند که باعث بهره وری بیشتر روستاییان خواهد شد.