تبعات مصرف بیش از اندازه برنج و ماکارونی چیست؟


مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.

به گزارش لقمه، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر کاهش مصرف شیرینی در افراد به ویژه افراد دارای سابقه خانوادگی و ژنتیک در بروز بیماری دیابت، گفت: دیابت یک بیماری متابولیک بوده و به دلیل اختلال در سوخت و ساز داخل سلولی به خصوص کربوهیدراتها اتفاق می افتد، در صورتی که به هر دلیل میزان ترشح انسولین کاهش یا متوقف شود، سوخت مورد نیاز سلولها تامین نشده و در فقر غذایی قرار می گیرند و از طرفی، قند اضافی افزایش یافته که به این حالت دیابت گفته می شود.

یوسف نقیایی اصلی ترین عامل دیابت را ژنتیک، استرس، چاقی و تغذیه نادرست عنوان کرد و افزود: در بین عوامل تغذیه ای مهمترین عامل، مصرف بی رویه قندها، شیرینی ها و یا مواد غذایی است که به سهولت به قند خون تبدیل می شوند.

وی ضمن اشاره به شیوع بالای دیابت در استان یزد در خصوص عوامل موثر در بروز بیماری دیابت گفت: از آنجایی که تا کنون بررسی دقیقی مبنی بر این که مصرف شیرینی یزدی در بروز بیماری دیابت نقش داشته باشد صورت نگرفته است ولی این در حالی است که مصرف شیرینی یکی از عوامل خطر و عوامل موثر در بروز دیابت است و این مهم منجر به افزایش شیوع بیماری دیابت می شود.

این کارشناس تغذیه در ادامه تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، عدم انجام فعالیت ورزشی مناسب و مصرف زیاد فست فودها را از عوال مستعد کننده بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: مجموعه این عوامل دست به دست همه می دهند و موجبات بروز دیابت را در جوامع فراهم می آورند.

نقیایی ضمن تاکید بر پیشگیری از بروز بیماری دیابت در افراد بیان کرد: همه افراد جامعه به ویژه افراد مستعد دیابت مواد قندی ساده از جمله قند، شکر، انواع شیرینی جات و محصولات مشتقات آن را کاهش دهند.

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه کنترل وزن را اصلی ترین راهکار پیشگیری از بروز دیابت دانست و تصریح کرد: پیشگیری از چاقی و اضافه وزن از دیگر راهکارهای اساسی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر همچون بیماری دیابت یا بیماری قلبی و عروقی و فشارخون است.

نقیایی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف و دریافت فیبرغذایی از دیگر روشهای پیشگیری از بروز دیابت است به این صورت که افراد مصرف میوه و سبزیجات را در سبد غذایی خود قرار دهند، این در حالی است که افراد باید دقت لازم را داشته باشند که در مصرف بیش ازاندازه میوه نیز زیاده روی نکنند.

این کارشناس تغذیه در ادامه به مصرف شیرینی و قندهای سنتی اشاره کرد و گفت: در تولید قندهای سنتی از ماده ای به نام بلانکیت یا جوهر قند جهت سفید شدن بیشتر قند استفاده می شود که مصرف این ماده می تواند به تخریب بافتهای انسولین ساز بدن کمک کند و بتدریج زمینه ساز بروز دیابت باشد.

کارشناس مسئول تغذیه استان یزد در پایان گفت: همچنین مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.


نقل از :وب دا

کد: 2782 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۶ دي بازدید: 3389 ساعت: 5:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان ۷ نوع بیماری با ۷ نوع میوه خشک بسیاری از مردم تلاش می کنند برای حفظ سلامت و پیش گ...

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با خوراکی های شادی آور! خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.