تبعات مصرف بیش از اندازه برنج و ماکارونی چیست؟


مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.

به گزارش لقمه، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر کاهش مصرف شیرینی در افراد به ویژه افراد دارای سابقه خانوادگی و ژنتیک در بروز بیماری دیابت، گفت: دیابت یک بیماری متابولیک بوده و به دلیل اختلال در سوخت و ساز داخل سلولی به خصوص کربوهیدراتها اتفاق می افتد، در صورتی که به هر دلیل میزان ترشح انسولین کاهش یا متوقف شود، سوخت مورد نیاز سلولها تامین نشده و در فقر غذایی قرار می گیرند و از طرفی، قند اضافی افزایش یافته که به این حالت دیابت گفته می شود.

یوسف نقیایی اصلی ترین عامل دیابت را ژنتیک، استرس، چاقی و تغذیه نادرست عنوان کرد و افزود: در بین عوامل تغذیه ای مهمترین عامل، مصرف بی رویه قندها، شیرینی ها و یا مواد غذایی است که به سهولت به قند خون تبدیل می شوند.

وی ضمن اشاره به شیوع بالای دیابت در استان یزد در خصوص عوامل موثر در بروز بیماری دیابت گفت: از آنجایی که تا کنون بررسی دقیقی مبنی بر این که مصرف شیرینی یزدی در بروز بیماری دیابت نقش داشته باشد صورت نگرفته است ولی این در حالی است که مصرف شیرینی یکی از عوامل خطر و عوامل موثر در بروز دیابت است و این مهم منجر به افزایش شیوع بیماری دیابت می شود.

این کارشناس تغذیه در ادامه تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، عدم انجام فعالیت ورزشی مناسب و مصرف زیاد فست فودها را از عوال مستعد کننده بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: مجموعه این عوامل دست به دست همه می دهند و موجبات بروز دیابت را در جوامع فراهم می آورند.

نقیایی ضمن تاکید بر پیشگیری از بروز بیماری دیابت در افراد بیان کرد: همه افراد جامعه به ویژه افراد مستعد دیابت مواد قندی ساده از جمله قند، شکر، انواع شیرینی جات و محصولات مشتقات آن را کاهش دهند.

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه کنترل وزن را اصلی ترین راهکار پیشگیری از بروز دیابت دانست و تصریح کرد: پیشگیری از چاقی و اضافه وزن از دیگر راهکارهای اساسی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر همچون بیماری دیابت یا بیماری قلبی و عروقی و فشارخون است.

نقیایی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف و دریافت فیبرغذایی از دیگر روشهای پیشگیری از بروز دیابت است به این صورت که افراد مصرف میوه و سبزیجات را در سبد غذایی خود قرار دهند، این در حالی است که افراد باید دقت لازم را داشته باشند که در مصرف بیش ازاندازه میوه نیز زیاده روی نکنند.

این کارشناس تغذیه در ادامه به مصرف شیرینی و قندهای سنتی اشاره کرد و گفت: در تولید قندهای سنتی از ماده ای به نام بلانکیت یا جوهر قند جهت سفید شدن بیشتر قند استفاده می شود که مصرف این ماده می تواند به تخریب بافتهای انسولین ساز بدن کمک کند و بتدریج زمینه ساز بروز دیابت باشد.

کارشناس مسئول تغذیه استان یزد در پایان گفت: همچنین مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.


نقل از :وب دا

کد: 2782 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۶ دي بازدید: 3321 ساعت: 5:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشگیری از موخوره با تغذیه درست موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگ...

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طب مدرن یا سنتی؛ کدام‌یک دوای دردهای امروز ماست؟ پایگاه خبری لقمه: دردهای عجیبی از راه رسیده است. می‌گویند پزشکی مدرن از درمان عاجز است. آیا طب سنتی ممکن است بتواند کاستی‌های علم مدرن را جبران کند؟
سبزیجات هم زنانه و مردانه دارند همیشه از خوبی‌های سبزیجات و گیاهان شنیده‌ایم و سعی کرده‌ایم آنها را در برنامه غذایی‌مان جای دهیم.
گلاب‌گیری در کوچه‌های قدیمی تهران+ عکس گلاب ناب کاشان و کرمان شنیده‌اید اما کسی تا به حال از گلاب ناب تهران چیزی نگفته است. گلابی که سال هاست در کوچه پس کوچه‌های جنوب تهران از دیگ‌های مسی می‌جوشد و در شیشه‌های نیزه‌ای راهی خانه و مغازه می‌شود.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟