تبعات مصرف بیش از اندازه برنج و ماکارونی چیست؟


مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.

به گزارش لقمه، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن تاکید بر کاهش مصرف شیرینی در افراد به ویژه افراد دارای سابقه خانوادگی و ژنتیک در بروز بیماری دیابت، گفت: دیابت یک بیماری متابولیک بوده و به دلیل اختلال در سوخت و ساز داخل سلولی به خصوص کربوهیدراتها اتفاق می افتد، در صورتی که به هر دلیل میزان ترشح انسولین کاهش یا متوقف شود، سوخت مورد نیاز سلولها تامین نشده و در فقر غذایی قرار می گیرند و از طرفی، قند اضافی افزایش یافته که به این حالت دیابت گفته می شود.

یوسف نقیایی اصلی ترین عامل دیابت را ژنتیک، استرس، چاقی و تغذیه نادرست عنوان کرد و افزود: در بین عوامل تغذیه ای مهمترین عامل، مصرف بی رویه قندها، شیرینی ها و یا مواد غذایی است که به سهولت به قند خون تبدیل می شوند.

وی ضمن اشاره به شیوع بالای دیابت در استان یزد در خصوص عوامل موثر در بروز بیماری دیابت گفت: از آنجایی که تا کنون بررسی دقیقی مبنی بر این که مصرف شیرینی یزدی در بروز بیماری دیابت نقش داشته باشد صورت نگرفته است ولی این در حالی است که مصرف شیرینی یکی از عوامل خطر و عوامل موثر در بروز دیابت است و این مهم منجر به افزایش شیوع بیماری دیابت می شود.

این کارشناس تغذیه در ادامه تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، عدم انجام فعالیت ورزشی مناسب و مصرف زیاد فست فودها را از عوال مستعد کننده بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: مجموعه این عوامل دست به دست همه می دهند و موجبات بروز دیابت را در جوامع فراهم می آورند.

نقیایی ضمن تاکید بر پیشگیری از بروز بیماری دیابت در افراد بیان کرد: همه افراد جامعه به ویژه افراد مستعد دیابت مواد قندی ساده از جمله قند، شکر، انواع شیرینی جات و محصولات مشتقات آن را کاهش دهند.

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه کنترل وزن را اصلی ترین راهکار پیشگیری از بروز دیابت دانست و تصریح کرد: پیشگیری از چاقی و اضافه وزن از دیگر راهکارهای اساسی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر همچون بیماری دیابت یا بیماری قلبی و عروقی و فشارخون است.

نقیایی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف و دریافت فیبرغذایی از دیگر روشهای پیشگیری از بروز دیابت است به این صورت که افراد مصرف میوه و سبزیجات را در سبد غذایی خود قرار دهند، این در حالی است که افراد باید دقت لازم را داشته باشند که در مصرف بیش ازاندازه میوه نیز زیاده روی نکنند.

این کارشناس تغذیه در ادامه به مصرف شیرینی و قندهای سنتی اشاره کرد و گفت: در تولید قندهای سنتی از ماده ای به نام بلانکیت یا جوهر قند جهت سفید شدن بیشتر قند استفاده می شود که مصرف این ماده می تواند به تخریب بافتهای انسولین ساز بدن کمک کند و بتدریج زمینه ساز بروز دیابت باشد.

کارشناس مسئول تغذیه استان یزد در پایان گفت: همچنین مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی زمینه بروز دیابت را فراهم می کند.


نقل از :وب دا

کد: 2782 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۶ دي بازدید: 3541 ساعت: 5:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی های موثر در درمان ناباروری مردان لقمه: یک متخصص تغذیه ناباروری مصرف استروژن‌های گیا...

  هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  آشنایی با خواص سالم‌ترین روغن‌های خوراکی متخصصان تغذیه اخیراً فهرست هشت مورد از سالم‌ترین ر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.
زنان زودتر لاغر می شوند یا مردان؟ مردان غذا را به عنوان ماده ای برای سیر شدن و رهایی از گرسنگی می بینند و از این رو کاهش وزن برای آنها بسیار راحتتر و سریعتر اتفاق می افتد.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.
مواد غذایی لازم برای از بین بردن چروک پوست خداوند نعمت‌هایی در اختیار ما قرار داده که با پیری و چین و چروک پوست مقابله کرده و زیبایی و شادابی آن را حفظ می‌کند. لازمه داشتن بدنی سالم و پوستی زیبا در تغذیه مناسب و سالم است.