90 درصد کشت زعفران دنیا در ایران است


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: 90 درصد کشت زعفران در ایران است و چیزی حدود 7.5 درصد در یونان، 2.5 درصد در مراکش، 2.3 درصد در کشمیر و 3.2 درصد در ایتالیا است.

به گزارش لقمه، سیدنصیر سیدمحمدی در جمع مدیران جهاد کشاورزی استان گلستان اظهار داشت: سطح زیرکشت زعفران در کل جهان 78 هزار و 500 هکتار است که 70 هزار هکتار در کشور کشت می‎شود و سهم گلستان از این حیث 62 هکتار است که تلاش داریم تا افق 1404 توسعه کشت زعفران را به 250 هکتار برسانیم.

عملکرد زعفران در گلستان هشت کیلوگرم است

وی با بیان اینکه 0.3 تن زعفران در گلستان تولید می‎شود تصریح کرد: عملکرد زعفران در جهان چهار کیلوگرم است که در ایران 3.7 کیلوگرم و در استان گلستان شش کیلوگرم الی هشت کیلوگرم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بهره‎وری بالای زعفران را در مقایسه با سایر محصولات، مزیتی مهم خواند و افزود: اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنان، پایین بودن هزینه‎های حمل و نقل، توان ارزآوری بالا و درآمدزایی، توسعه منابع نفتی را از مهمترین مزایای کشت زعفران عنوان کرد.


تا سال 1394 بنا داریم تا 120 هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم

سیدمحمدی با اشاره به چشم‎انداز توسعه کشت زعفران بیان داشت: تا سال 1394 بنا داریم تا 120 هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم که این میزان تا سال 1404، 250 هکتار پیش‎بینی شده است.

وی یادآور شد: افزایش تولید زعفران خشک 720 کیلوگرم و ایجاد شغل مولد و پایدار 810 نفر روز در هکتار است که در سال معادل 250 نفر اشتغالزایی دارد.


برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان داشت: برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود هرچند با توجه به محدویت‎هایی که کشور در توسعه کشت زعفران دارد شاید تصور شود که این رقم تولید قابل توجه نیست اما کشت زعفران را عمدتا در منطقه وامنان شهرستان آزادشهر، نرماب و کاشیدار پیش‎بینی کرده‎ایم.

سیدمحمدی اظهار داشت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر اساس برنامه‎هایی بر عدم توسعه کشت زعفران در استا‎ن‎های دیگر است که باید نسبت به اصلاح این دیدگاه کمک کنیم چرا که شرایط ویژه‎ای وجود دارد که امکان توسعه کشت این محصول در سایر استان‎ها فراهم است که البته این موضوع اکنون به طور رسمی مطرح نیست.




نقل از :فارس

کد: 2790 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۷ دي بازدید: 1651 ساعت: 10:08 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
3 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
6 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
8 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
9 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
11 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض پایگاه خبری لقمه: قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کود...

  آلوده ترین بخش یخچال را بشناسید محمدرضا کمالی، کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت ب...

  هوای شیرینی خونتان را داشته باشید حتماً ضرب‌المثل «خونت را کثیف نکن» را بارها و باره...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تأثیر نور و صدا روی نحوه‌ی غذا خوردن در رستوران زمانی که به رستوران می‌روید به چه چیزی دقت می‌کنید؟ کیفیت غذا؟ قیمت‌ها؟ تنوع غذایی؟ مکان رستوران؟
آیا به غذا هم می توان معتاد شد؟ محققان معتقدند برخی افراد اعتیاد به مواد غذایی دارند یعنی حتی بدون اینکه احساس گرسنگی بکنند عادت به خوردن آن ها را وادار به خوردن چیزی می کند.
آیا کرم حلزون می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند از اواخر سال گذشته بود که با شروع تبلیغ کرم‌های "حلزون" از رسانه ملی، سوالات مردم درباره سلامت و میزان اثربخشی این محصول که پیش از این در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ و غیرمجاز اعلام می‌شد، شروع شد؛ محصولی که با پخش از تلویزیون مهر تایید دریافت کرده بود و حالا با لغو مجوز تولید کارخانه تولید کننده در هفته گذشته، این محصول به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است.
خودکشی دسته جمعی ایرانی ها با مواد غذایی! وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا آمار تکان دهنده ای از مصرف سالانه مواد غذایی در ایران داد.