فروش اجباری سیب‌زمینی به دلالان


مصوب شدن قیمت 147 تومانی برای خرید تضمینی هر کیلو سیب‌زمینی از سوی دولت در سال جاری، کشاورزان را ناچار می‌کند یا از برداشت صرف‌نظر کنند یا محصول خود را اندکی بیشتر از این قیمت به دلالان بفروشند.

به گزارش لقمه، کشاورزان به عنوان تولید‌کنندگان بخشی از نیازهای غذایی بشر، نقشی تاثیرگذار و برجسته در جامعه برعهده دارند.

این قشر زحمت‌کش با وجود تحمل مشقت‌های فراوان در امر تولید، هیچ‌گاه سود واقعی و دست‌رنج حقیقی خود را دریافت نکرده و وضعیت زندگی بسیاری از آنها نشان می‌دهد که بیشتر اوقات به زحمت دخلشان با خرجشان برابری می‌کند.

کشاورزان استان کردستان نیز از این قاعده مستثنی نیستند، فصلی بودن کار کشاورزان، نداشتن درآمد مستمر در طول سال به دلیل نوع شغل و ضعف بنیه مالی، مشکلاتی هستند که کشاورزان این استان غربی هم، کم‌و‌بیش با آن مواجه هستند.

یکی از محصولات مهم کشاورزی در استان کردستان، سیب‌زمینی است که از نظر درآمدزایی، پس از گندم دومین محصول درآمدزای کشاورزان کردستانی است و بیشترین سطح زیرکشت این محصول در حوزه شهرستان‌های قروه و دهگلان قرار دارد.

اهمیت این محصول کشاورزی سرشار از نشاسته آنجا بیشتر معلوم می‌شود که سازمان ملل متحد به پیشنهاد کشور پرو سال 2008 را به نام سال سیب‌زمینی نامگذاری می‌کند.

به گفته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، ایران با تولید میانگین 5 میلیون ‌تن سیب‌زمینی در سال، یازدهمین تولید کننده سیب‌زمینی در جهان است و بنابر آمار موجود، استان کردستان نیز جزو 6 استان برتر کشور در تولید این محصول است.

اما هزینه بالای تولید سیب‌زمینی و قیمت پائین خرید تضمینی آن از سوی دولت مشکلی است که کشاورزان همواره با آن دست به گریبان بوده‌ و هستند.


نقل از :فارس

کد: 2792 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۷ دي بازدید: 2013 ساعت: 10:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
آیا مادران باردار باید به اندازه 2 نفر غذا بخورند؟ در حال حاضر همه می‌دانیم تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری بیشتر به جنین آسیب می‌زند تا به مادر! به عنوان مثال محدودیت شدید دریافت انرژی با افزایش تولید اجسام كتونی اثر مخرب بر مغز جنین دارد.
چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.