ما پرتقال فروش را پیدا کردیم


پرتقال 700 تومانی میدان تره‌بار تهران تا به یکی از میوه‌فروشی‌های نیاوران برسد ناگهان قیمتش چندین برابر بالا می‌رود و می‌شود 6000 تومان! به عبارتی 60 هزار ریال،‌ به یک عبارت دیگر 700 تومان سرمایه‌گذاری،‌ 5300 تومان سود!

لقمه: اگر از کودکان دبستانی بخواهید سه تا از نعمت‌های خدا را نام ببرند، حتما در پاسخ نام یکی از میوه‌ها را هم می‌برند،‌درست مثل بزرگترها! و این یعنی میوه‌ها از بارزترین ویترین‌های نمایش نعمات خدا هستند.

به میوه‌ها، داروهای خوشمزه هم می‌گویند! انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به همراه هیدرات‌های کربن و قندهای مفید و . . . در میوه‌ها وجود دارد،‌ این ویژگی میوه‌ها را از انواع دیگر خوراکی‌ها سوا می‌کند و انگار نعمت بودنشان را پررنگ‌تر می‌کند.

اگرچه مصرف میوه در فرهنگ و سبک زندگی ایرانی یکی از اصول شب‌نشینی‌ها است و بسیار هم توصیه شده است، اما گویا در زمان کنونی مصرف آن چندان که باید و شاید نیست.

در واقع باید گفت مصرف میوه به عنوان یک خوراکی روزمره و ضروری جایش را به مصرف میوه به عنوان یک کالای لوکس داده است!

بسیاری از خانواده‌ها ممکن است تنها سه، چهار بار در ماه میوه مصرف کنند و به بیان دیگر مصرف سرانه میوه در آنها ماهانه کم‌تر 300 گرم هم باشد و طبیعی است که این رقم نگران کننده و تأسف بار است.

البته بدیهی است که علت مصرف کم‌تر از حد نصاب میوه در بسیاری از خانواده‌ها، بالا بودن قیمت انواع میوه است.

سیب و پرتقالی که در برخی از شهرها با قیمت هر کیلو سه تا پنج هزار تومان فروش می‌‎رود و در بهترین شرایط ممکن از دو هزار و 500 تومان ارزانتر نمی‌شود، کم‌تر به چشم می‌خورد که توی کیسه‌ای جا خوش کنند و راهی خانه برخی از شهروندان بروند که درآمدشان در ماه کمتر از 500 هزار تومان است.

با این همه وقتی به میادین مرکزی تره‌بار سر می‌زنیم همان پرتقال پنج هزار تومانی، قیمتش 700 تومان است،‌ خیلی بخواهند گران بفروشند، می‌شود 750 تومان!

اما جالب است آن میوه طی سفری که از مثلا تره‌بار مرکزی تهران به نیاوران دارد،‌ تا نزدیک ده برابر افزایش قیمت پیدا می‌کند و شما اگر بخواهید همان میوه 700 تومانی را از نیاوران بخرید، باید شش هزار تومان بابتش پول بپردازید،‌حالا اگر از میدان انقلاب بخرید ممکن است چهار هزار و 500 تومان از پولتان برود و اگر از میدان راه آهن بخرید، شاید سه هزار تومان! با این همه 700 تومان کجا و سه هزار تومان کجا؟

در واقع کشاورزی که خودش آن پرتقال را تولید کرده است، اگر روزی مجبور باشد از بازار پرتقال بخرد، همان محصول خودش را که دیروز500 تومان فروخته بود، امروز پنج هزار تومان باید بخرد!

با این حال تصور کنید که اگر وضعیت اقتصادی بهتر از این بود که هست و فروشندگان شهری مواد غذایی کمی انصاف بیشتری داشتند، و قیمت‌ها را فقط دو برابر می‌کردند حالا پرتقال کیلویی 1500 تومان بود و هروز همه بچه‌دبستانی‌ها می‌توانستند با خودشان میوه ببرند مدرسه و دست‌کم جامعه سالم‌تر و تولیدکنندگان تواناتری داشتیم.

در کنار این مسئله یک پیشنهاد داریم؛ نظارت‌های دولتی که بیشتر شبیه سفره‌های شام مهمانی‌ها شده است و خیلی نظارت و حضارتی در کار نیست! پیشنهاد ما این است که دولت برای تعدیل قیمت بازار، واحدهای فروش سیاری را در نظر بگیرد که مثلا هر چند روز یکبار با کامیونی چیزی برخی از انواع میوه‌ها را در مناطق مختلف شهرها توزیع کند،‌ یعنی از تره‌بار با قیمت 700 تومانی بخرد، در مراکز شهرها با قیمت 1500 تومان بفروشد، هم سود دارد، هم صواب...


نقل از :شبکه اطلاع رسانی تولید ایرانی

کد: 2820 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۹ دي بازدید: 3942 ساعت: 11:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
2 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
5 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
6 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
7 آغاز صادرات پرتقال به چین/ راهکارهای دولت برای تنظیم بازار مرکبات ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
8 بالاترین و کمترین قیمت اقلام خوراکی اعلام شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
9 رئیس اتحادیه میدان مرکزی تره‌بار تهران از کاهش قیمت خیار و موز در این هفته خبر داد ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۶ بهمن
10 اعلام قیمت مرکبات در میادین میوه و تره بار تهران ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۱ دي
11 قیمت سیب و پرتقال شب عید تعیین می‌شود/ عرضه مرغ منجمد از دیروز ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماهی منطقه حافظه مغز را تقویت می کند خوردن تنها یک وعده ماهی، از هر نوعی که باشد، باعث ...

  این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه ...

  قارچ را قبل از مصرف در آفتاب قرار دهید نتایج بررسی ها نشان می دهد، قارچ های خوراکی معمولی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
رژیم غذایی زنانه! مصرف مكمل‌های روغن ماهی به مدت 10 سال، خطر ابتلا به سرطان سینه را كاهش می‌دهد.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
قهرمانان غذایی را بشناسید قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.