برنج نداریم، سوال نفرمایید


ایجاد صف‌های طویل در مقابل مغازه‌های برنج‌فروشی‌ ونصب تابلوی «برنج نداریم،‌ سوال نفرمایید»، پشت شیشه برخی از مغازه‌ها و افزایش لحظه‌ای قیمت برنج خارجی در استان‌های غربی كشور بویژه كرمانشاه و كردستان،‌ نگرانی زیادی را در بین مردم این استان​ها به وجود آورده است و شهروندان خواستار مدیریت این مساله از سوی مسوولان ذی​ر‌بط هستند.

به گزارش لقمه، كمبود برنج در بازار استان‌های كرمانشاه و كردستان از حدود یك ماه پیش تاكنون باعث شده قیمت این محصول و كالای اساسی مورد نیاز مردم به صورت روزانه افزایش یابد.

طی روزهای گذشته تعدادی از شهروندان شهرستان هرسین كرمانشاه با ارسال پیامك یا تماس تلفنی با روزنامه جام‌جم خواستار انعكاس وضعیت آشفته برنج در این شهرستان شدند.

سجاد شاه‌حسینی یكی از این افراد است كه با اشاره به آغاز این وضعیت از حدود دو هفته پیش در این شهرستان به جام‌جم می‌گوید: اكنون برنج ایرانی در بازار پیدا نمی‌شود و برنج‌ هندی نیز اگر وجود داشته باشد با قیمت هر كیسه ده كیلویی،‌ 50 هزار تومان عرضه می‌شود.به گفته وی، برنج‌های بی‌كیفیتی مانند برنج تایلندی نیز هر كیلو 4000 تا 5000 تومان به فروش می‌رسد.

شاه‌حسینی با اشاره به وجود صف‌های طویل مقابل مغازه‌های برنج‌فروشی خاطرنشان می‌كند: روز گذشته نیز تجمع مردم برای خرید برنج از وانت‌باری كه كنار خیابان ایستاده و برنج توزیع می‌كرد و مشخص نبود از طرف چه سازمانی به این كار اقدام می‌كند، باعث دعوا و زد و خورد میان مردم و دخالت پلیس شد.

زهرا اكبری نیز می‌گوید: برنج اكنون در این شهرستان یا وجود ندارد یا اگر باشد، برنج تایلندی است كه از كیلویی هزار تومان به 4000 تومان افزایش پیدا كرده است.

تكذیب فرماندار

اما فرماندار هرسین نگرانی مردم این شهرستان را كاملا بی‌مورد می‌داند و به جام‌جم می‌گوید: مشكل كمبود برنج نیست،‌ بلكه آنچه باعث ایجاد چنین وضعیتی شده، خریداری بیش از اندازه برنج توسط مردم است.

بهمن قربانی با بیان این‌كه اكنون روزانه بیش از 15 تن یعنی حدود سه برابر گذشته برنج وارد شهرستان و میان مردم توزیع می‌شود، می‌افزاید: برنج آرژانتینی، تایلندی و حتی هندی بیش از نیاز مردم در بازار وجود دارد،‌ اما مردم با خرید بیش از اندازه و احتكار در منازل خود به كمبود برنج و افزایش جو روانی ناشی از این كمبود دامن می‌زنند.قربانی می‌افزاید: اكنون فقط مقداری كمبود در بخش برنج هندی وجود دارد كه توزیع این نوع برنج هم نسبت به گذشته افزایش داشته، اما در مقایسه با سایر برنج​های خارجی كمتر است و از آنجا كه مردم به دلیل خوشپخت بودن این برنج تمایل بیشتری به آن دارند، آن را بسیار زیاد خریداری و انبار می‌كنند.

قربانی درباره افزایش قیمت برنج‌های خارجی نیز می‌گوید: برنجی كه از طرف دولت وارد و توزیع می‌شود به قیمت مناسب هر كیسه 10 كیلویی، 27 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد،‌ اما واردكنندگانی نیز وجود دارند كه برنج را با قیمت ارز آزاد وارد می‌كنند و عمده گرانی برنج مربوط به این توزیع‌كنندگان است، ضمن این‌كه به دلیل جو روانی ایجاد شده برنج‌های دولتی نیز توسط خود مردم دست به دست شده و با قیمت‌های بالاتری فروخته می‌شود.

دیگر كمبودی وجود ندارد

نماینده مردم كرمانشاه در مجلس نیز معتقد است: برنج در استان به اندازه كافی وجود دارد و هیچ كمبودی در این زمینه نداریم و وضعیت به وجود آمده محصول ایجاد یك نوع جو روانی و دستپاچگی مردم برای خرید برنج از ترس نایاب شدن آن است.

سید سعید حیدری طیب در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: پس از مطلع شدن از وضعیت به وجود آمده در استان در حدود دو هفته پیش، بلافاصله این موضوع را از طریق سازمان صنعت، تجارت و معدن پیگیری كردیم که پس از آن حدود 950 تن برنج هندی و 1500 تن برنج اروگوئه‌ای از طریق این سازمان خریداری و وارد استان شده است.

كمبود برنج در كردستان

از سوی دیگر خبرها حاكی است كمبود برنج خارجی در استان كردستان نیز باعث ایجاد صف‌های طولانی در نقاط مختلف استان بویژه شهر سنندج و افزایش لحظه‌ای قیمت برنج شده،‌ به طوری كه طی روزهای گذشته در بعضی از شهرهای استان هر كیسه برنج زعفرانی خارجی 10 كیلویی بیش از 50 هزار تومان به فروش رسید.

این در حالی است كه در روزهای ابتدایی آذر سال جاری برنج زعفرانی خارجی به صورت كیسه ده كیلوگرمی با قیمتی حدود 19 هزار تومان تا 23 هزار تومان البته- بسته به نوع آن - به فروش می‌رسید.

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كردستان در پاسخ در مورد دلیل كمبود برنج در بازار این استان و افزایش قیمت آن، با بیان این‌كه مشكل تامین برنج یك معضل كشوری بوده و تنها مختص كردستان نیست، به مهر می‌گوید: این مساله از اول دی‌ سال جاری در استان كردستان به وجود آمده است و در این مدت نیز پیگیری‌های زیادی در سطح ملی و استانی صورت گرفته و انتظار می‌رود كه با مشاركت مردم این طرح‌ها نتیجه بدهد.

بختیار خلیقی با اشاره به علت اصلی نایاب شدن برنج در استان كردستان و سایر نقاط كشور می‌افزاید: اختلاف بین واردكنندگان این محصول و سازمان حمایت از مصرف‌كنندگان دلیل اصلی بروز این مشكل است، به همین دلیل واردكنندگان برنج هزینه رفت و برگشت وسایل نقلیه حامل برنج را پرداخت می‌كردند، اما چندی پیش اعلام كردند حاضر به پذیرش هزینه برگشت خودروها نیستند و تنها هزینه مسیر رفت را می‌پردازند و این روند باعث بروز مشكلاتی در این حوزه شد.در همین حال یكی از وارد كنندگان اصلی و عمده برنج در كردستان، موضوع را مربوط به نوسانات ارزی و افزایش نرخ برابری دلار در مقابل ریال می‌داند.

این واردكننده برنج در استان كردستان می‌گوید: متاسفانه دولت از ارائه دلار با نرخ مرجع به وارد‌كنندگان برنج خودداری می‌كند و واردكنندگان نیز نمی‌توانند با نرخ آزاد ارز برنج تهیه و وارد كنند كه این روند باعث بروز مشكلاتی در حوزه تامین برنج در كردستان و سایر مناطق كشور شده است.

در همین حال، خلیقی معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان از پیگیری‌های مستمر این سازمان برای تخصیص برنج وارداتی از آرژانتین به جز برنج‌‌های هندی وارداتی خبر می‌دهد و می‌گوید: میزان دقیق این محصول در آینده نزدیك اعلام می‌شود ولی انتظار می‌رود كه با ورود این برنج‌های جدید به استان، زمینه برای كاهش قیمت آن در بازار فراهم شود.

فاطمه مراد زاده - گروه ایران


نقل از :جام جم آنلاين

کد: 2886 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۴ دي بازدید: 2213 ساعت: 5:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام حج حج از واجبات الهی است که در تزکیه نفس و تعالی روح ...

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  چقدر در روز میوه خشک بخوریم پایگاه خبری لقمه: میوه های خشک رایحه کمتری نسبت به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جوان رکورددار کاهش وزن ایرانی را بشناسید جوان 24 ساله سنندجی که طی مدت هشت ماه و 20 روز، 117 کیلوگرم از وزنش را کم کرده بود، تصمیم دارد تا رکورد خود را در ایران و جهان به ثبت برساند.
ماکارونی و برنج کلسترول را بالا میبرند بعضی ازافرادکه ازکلسترول بالا رنج می برند ، روش هایی راجستجـــــومی نمایندکه بتــــــوانند بر اساس آنها میزان کلسترول LDL خودراکاهش دهندواین امرتنها ازطریق تنظیم یک رژیم غذایی مناســـــب تحقق می یابد . در ادامه به بحث درموردبرنامه های غذایی مختلف می پردازیم که میتواننددرکاهش کلسترول LDL نقش داشته باشند .
دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
افزایش میل جنسی با این 5 ماده غذایی در این نوشتار، به چند گیاه افزایش‌دهنده میل جنسی در مردان و زنان و یک داروی گیاهی که فقط در خانم‌ها باعث افزایش میل جنسی و برطرف کردن بی‌میلی و سردمزاجی می‌شود، اشاره می‌کنیم.