كاهـش دوران نقاهـت با آناناس


آناناس، میوه‌ای لذیذ و سرشار از خواص مفید و سلامتی بخش است.

به گزارش لقمه، آناناس، میوه‌ی مناطق گرمسیری است و خاستگاه آن برزیل و از خانواده‌ی گیاهان بروملیاسه است. گیاهان عضو این خانواده، حاوی ماده‌ی بسیار مهمی برای سلامت به نام آنزیم بروملین هستند. آناناس رسیده و تازه، سفت است و بوی شیرین دارد؛ برگ‌هایش سبز و روشن و گوشت آن زرد روشن و شفاف است. آناناس، باید بدون لكه و سیاه‌شدگی باشد. از خرید آناناس‌هائی كه بوی ترشیدگی می‌دهند، باید خودداری كرد. 

آناناس منبع خوبی برای ویتامین­هایC ،B1، B6 و املاح منگنز، مس و فیبر می‌باشد. البته میزان املاح این میوه، بستگی به خاك محل كشت آن نیز دارد. ویتامین C، خاصیت پاداكسندگی (آنتی اكسیدانی) دارد و برای بهداشت دندان و لثه مفید است. آناناس، حاوی آنزیم‌های هضم‌كننده‌ی پروتئین از جمله بروملین [Bromelain] می‌­باشد كه خواص زیادی دارند و طی فرایند گوارش غذا در دستگاه گوارش انسان از بین نمی‌روند.

بروملین ضدالتهاب و ضدترومبوز است و خاصیت فیبرینولیتیك دارد و از تجمع پلاكت‌ها در دیواره‌ی عروق و تشكیل لخته‌ی خونی و تصلّب شرائین جلوگیری می‌كند و از این طریق، به پیشگیری از گرفتگی عروق و بروز بیماری‌های قلبی- عروقی كمك می‌كند.

بروملین، از طریق تقویت دستگاه ایمنی، به بهبود سرطان كمك می‌كند. در مطالعه‌ای كه درباره‌ی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است، مشاهده شد كه بروملین، خاصیت ضدمتاستازی هم دارد و از رشد تومور و پخش شدن سلول‌های تومور در بدن جلوگیری می‌كند. بروملین، در نقش داروی مكمل، برای درمان تومورها قابلیت استفاده دارد.
مطالعات، نشان داده‌ كه مصرف آناناس، به درمان صدمات ورزشكاران در طی ورزش، تروما، آنژین صدری، آرتریت، مشكلات گوارشی، سینوزیت، برونشیت، نقرس، هموروئید، دردهای قاعدگی، بیماری‌های اتوایمیون و كولیت اولسراتیو كمك شایانی می‌كند. بروملین، مقدار جذب داروها بخصوص پادزیست (آنتی‌بیوتیك)‌ها را افزایش می‌دهد و مصرفش در دوران سرماخوردگی و گلودرد نیز توصیه می‌شود.

آناناس، باعث افزایش سرعت بهبود بعد از جراحی‌ و در هنگام سوختگی می­شود و دوران نقاهت و مدت زمان بستری شدن در بیمارستان را كاهش می­دهد. پس، بسیار خوب است كه برای ملاقات بیماران آناناس ببرند؛ البته نباید فراموش كرد كه بروملین، در فرایند كنسروسازی و پخت از بین می‌رود. آناناس تازه، نسبت به كمپوت آناناس خواص بیش‌تری دارد. پس بهتر است میوه‌ی تازه‌ی آن مصرف شود.

بهترین زمان مصرف این میوه، بین دو وعده‌ی غذائی می‌باشد. اگر آناناس همراه غذا خورده شود، به گوارش غذا كمك می‌كند و برای افراد مبتلا به سوء‌هاضمه، مفید است. این افراد، می‌توانند 1 تا 2 ساعت قبل یا بعد غذا آناناس بخورند.

مصرف آناناس برای افراد مبتلا به هموفیلی و بیماری‌های شدید كبدی و كلیوی، خیلی توصیه نمی‌‌شود. چون كه ممكن است مدت زمان لازم را جهت انعقاد خون افزایش دهد و خطر خونریزی را در این بیماران بالا ببرد. در مطالعه‌‌ای مشاهده شده است كه مصرف دوز بسیار بالای بروملین (1840 میلیگرم)، باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود. پس در مورد مصرف این میوه نیز مانند دیگر مواد غذائی، می‌باید رعایت اعتدال را كرد. از جمله‌ی اثرات جانبی مصرف این میوه، بروز واكنش‌های آلرژیك در برخی افراد است.

آناناس، میوه‌ای لذیذ و سرشار از خواص مفید و سلامتی بخش است. پس، مصرف این هدیه‌ی الهی را فراموش نكنید. در انتها باید گفت كه اگر می‌خواهید برای ملاقات بیماری كه آرزوی سلامت زودتر او را دارید، چیزی ببرید، آناناس تازه بهترین گزینه است.



نقل از :آشپزباشی

کد: 2920 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۷ دي بازدید: 2721 ساعت: 10:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
2 اسامی غیرمتعارف در کافی شاپ و رستورانها نشانه چیست ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
3 چه کسانی آناناس نخورند؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
4 درمان 10 بیماری با مصرف منظم آناناس ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير
5 پشتیبانی از سلامت پوست با آناناس ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6 یک وعده آناناس ۱۳۰درصد از نیاز روزانه را تامین می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۸ تير
7 میوه های زرد رنگ خواصی نشاط آور دارند ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
8 کمپوت آناناس با نام تجاری Leonard غیر مجاز نیست ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ بهمن
9 چگونه ویتامین C بیشتری مصرف کنیم؟ ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
10 چربی‌های بدن با چه مواد غذایی می‌‌سوزند؟ ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ آبان
11 خوردنی های زرد رنگ پر خاصیت ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص کاکائو را بشناسید نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد، کاکائو برای حفظ...

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

  با فلفل سیاه و سیر، کلسترول را از بین ببرید متخصص طب سنتی گفت: با مصرف سیر، فلفل سیاه، آلبالو،...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده از عوامل موثر شیوع آندومتریوز یک متخصص زنان زایمان و نازایی گفت: بیماری آندومتریوز اخیرا به دلیل بارداری در سنین بالا، استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده موجود در برخی مواد غذایی مانند تن ماهی افزایش یافته است.
15 چربی سوز خوشمزه را بشناسید خوش‌اندام شدن نیاز به اراده و برنامه‌ریزی درست دارد. در این مقاله 15 ماده‌ی غذایی مفید را معرفی می‌کنیم که به چربی سوزی و خوش‌اندامی شما کمک زیادی می‌کنند.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.