صادرات میوه‌ نصف شده است


رییس اتحادیه بارفروشان میدان تره‌ بار بزرگ با بیان این‌که صادرات میوه در سال جاری نسبت به سال گذشته نصف شده است افزود: میوه‌های صادراتی برای فروش به بازار داده شده‌اند.

به گزارش لقمه، مصطفی دارایی‌نژاد اظهار کرد: ذخیره‌سازی پرتقال و سیب بیش از نیاز شب عید انجام شده است. تولید سیب و پرتقال بسیار زیاد است که به دنبال بازار‌های هدف هستیم تا مازاد نیاز خود را صادر کنیم. در کنار میوه تولیدات مرکبات امسال بسیار باکیفیت و بیش از نیاز بازار بوده است.

وی افزود: سال جاری به اصطلاح سال آور میوه و مرکبات بود و محصولات باکیفیت به میزان زیاد تولید داشته است. به طور مثال می‌توان به تولید سیب و پرتقال اشاره کرد که بالغ بر 4.5 میلیون تن تولید کل کشور بوده است.

ذخیره‌سازی میوه برای شب عید
او در مورد ذخیره‌سازی تصریح کرد: با جلسات مختلفی که با نهاد ریاست جمهوری داشته‌ایم ذخیره‌سازی خوبی برای شب عید صورت گرفته است. پرتقال‌هایی که در حال ذخیره‌سازی هستند وزنی بین 180 گرم تا 250 گرم دارند که بسیار متناسب برای ذخیره‌سازی هستند. وزن بیش از 250 گرم را نیز در بازار برای مصرف فعلی به فروش می‌رسانیم، چون آنچنان قابلیت ذخیره‌سازی ندارد.

به گفته وی بیش از 100 هزار تن سیب و پرتقال برای شب عید ذخیره‌سازی شده است.

رییس اتحادیه بارفروشان میدان تره‌ بار بزرگ در مورد مصرف داخلی و صادرات توضیح داد: باید برای مصرف داخلی و صادرات برنامه‌ای داشته باشیم تا به‌طور اصولی، علمی و بنا بر نیاز تولید داشته باشیم. برای نمونه می‌توان به تولید گوجه‌فرنگی اشاره کرد که در سال جاری تولید آنچنان زیاد بوده که هزینه‌ی بذر و جابه‌جایی برای فروشنده از محل فروش آن بازگردانده نمی‌شود که این موضوع کاملا عکس سال گذشته است.

دارایی‌نژاد همچنین بیان کرد: برنامه‌ریزی باید در تمامی مراحل کشت، برداشت، مصرف و صادرات باشد. باید بدانیم مقدار نیاز بازار داخل برای یک سال چه مقدار است تا برای صادرات برنامه‌ریزی کنیم، به میزان نیاز داخلی برداشت کنیم و مابقی تولید را با بسته‌بندی شکیل به بازار‌های هدف صادر کنیم.

وی برای نمونه ترکیه را مثال زد و گفت: ترکیه 70 درصد تولید خود را به اروپا صادر می‌کند. این در حالی است که این کشور تا سال گذشته وارد‌کننده میوه و مرکبات ایران بود، اما در حال حاضر با برنامه‌ریزی درست و علمی جای ایران را در بازار‌های اروپا گرفته است.

رییس اتحادیه بارفروشان میدان تره‌ بار بزرگ ادامه داد: برای دستیابی به تولید علمی باید بذر، کود و سم استاندارد در اختیار تولید‌کنندگان قرار گیرد. متاسفانه در حال حاضر تولید‌کننده یک کیسه کود را با قیمت 40 هزار تومان خریداری می‌کند.

دارایی‌نژاد تصریح کرد: محصول باید سر زمین درجه‌بندی و بسته‌بندی شوند تا زمانی که به بازار و میدان می‌آید خریدار بداند چه محصولی را بنا به نیاز انتخاب و خریداری کند.


امسال به جز موز واردات میوه نداشتیم
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر واردات پرتقال گفت: هیچ وارداتی تا به این لحظه با مجوز و از مبادی قانونی صورت نگرفته است و بازار تماما از محصولات داخلی به جز موز استفاده می‌کند.

او با بیان این که باید بعد از برداشت محصول کشت‌شده داخلی بنابر نیاز بازار واردات داشته باشیم گفت: در حال حاضر تنها شاید برای میوه شب عید به واردات نارنگی نیاز داشته باشیم که در زمان نیاز دولت اجازه واردات نارنگی را مانند سال‌های گذشته صادر خواهد کرد.

دارایی‌نژاد بیان کرد: این احساس نیاز به دلیل تمام‌شدن نارنگی ساری و عدم دوام زیاد برای ذخیره‌سازی است و در کنار آن نارنگی بم که درحال حاضر در میادین به فروش می‌رسد نیز حجم تولید بالایی ندارد که در ذخیره‌سازی بتوانیم برنامه‌ریزی برای آن داشته باشیم.


نبود نظارت روی میوه‌فروشان دوره‌گرد
وی گفت: فروشندگان دوره‌گرد که بار خود را پشت خودروهای نیسان به فروش می‌رسانند، در میادین می‌گردند و محصول کف بازار را پیدا می‌کنند و با سود 20 درصدی به فروش می‌رسانند که هیچ نظارتی روی این افراد نیست.

رییس اتحادیه بارفروشان میدان تره‌ بار بزرگ بیان کرد: در قانون آمده است که سود مغازه‌دار 35 درصد است، اما به دلیل اجاره‌های سنگین و هزینه‌ی بالای کارگر سود بیشتری را بر روی میوه می‌کشند.




نقل از :ایسنا

کد: 2925 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۷ دي بازدید: 1732 ساعت: 10:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 کیلکاگیران مدیر بندر صیادی بابلسر شدند ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
4 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
5 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
7 نان تهرانی ها گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
8 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
10 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
11 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک نسخه گیاهی برای درمان نفخ برای درمان نفخ، ابتدا باید علت ابتلا به آن تشخیص د...

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

  راه های داشتن ابروهای پرپشت و پهن پهنای مناسب و پرپشت و خوش فرم تأثیر زیادی در آراست...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

5 سوال راجع به هورمون‌ها و چاقی گاهی اوقات تغییرات هورمونی، تأثیر زیادی روی وزن می‌گذارد. زمانی که در ترشح هورمون‌های استروژن، اختلالاتی به وجود می‌آید و یا تیروئید کم کار می‌شود وزن افراد نیز دچار تغییراتی می‌شود. این اختلالات نه تنها روی زنان، بلکه روی مردان نیز تأثیر می‌گذارد.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.
تغذیه های مقوی برای مغز دانش آموزان با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، باید به آمادگی مغز فرزندان خود برای کسب موفقیت در تمامی چالش‌های علمی و تحصیلی توجه ویژه‌ای داشته باشید.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.