به گزارش خبرنگار لقمه، شب یلدا یکی از آداب و رسوم باستانی ایران است که در تمامی شهرهای ایران توسط مردم جشن گرفته می شود. در این شب که به قولی طولانی ترین شب سال است، مردم با حضور در خانه یکدیگر و صرف خوراکی های مخصوص این شب، آن را خاطره انگیزتر می کنند. کوچک ترها به خانه بزرگترها می روند و شبی پر از خاطره را می گذرانند.
شب های یلدای هر سال خانواده ها دور هم جمع می شوند و با مصرف میوههای تازه فصل پاییز، میوههای خشک شده تابستان، آجیل مخصوص، شیرینی و هندوانه، این شب را به صبح میرسانند. هندوانه را از این جهت بر سر سفره میگذارند که به دلیل کرویبودنش، نمادی از خورشید است و همچنین انار نیز سمبلی از زایش به حساب میآید که با شکستن آن شادی را برای زندگی افراد به ارمغان میآورد.
در نظرسنجی سایت لقمه که سوال "از کدام خوراکی در شب یلدا بیشتر لذت می برید؟" را از مردم می پرسید، 252 نفر در طی 5 روز (26 آذر ماه تا اول دی ماه) به خوراکی های زیر رای دادند.
بر این اساس، 36 درصد از پاسخ دهندگان به انار، 23 درصد از پاسخ دهندگان به هندوانه، 17 درصد به آجیل و مابقی به خرمالو، شیرینی، مسقطی، کدو حلوایی و ازگیل رای دادند.