وزیر کشاورزی ادعای آلودگی تولیدات زراعی و باغی را رد کرد


صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران شایعات مطرح شده در رابطه با آلوده بودن میوه ها و محصولات کشاورزی کشور را به شدت رد کرد و گفت: محصولات تولید شده این بخش سلامت کامل دارد.

به گزارش لقمه، خلیلیان که برای شرکت در پنجمین نشست جهانی وزیران کشاورزی کشورها به آلمان سفر کرده است، در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در برلین، تاکید کرد: مصرف سموم پرخطر در مراحل مختلف تولید محصولات کشاورزی ممنوع شده و برای دفع آفات نیز سموم کم خطر و بیولوژیک جایگزین شده است.

وزیر جهاد کشاورزی در همین رابطه، حذف یارانه سموم گیاهی را در راستای کاهش میزان استفاده از این نوع سموم دانست و افزود: از شش سال قبل یارانه سموم گیاهی حذف شده است و به همین خاطر مصرف آنها کاهش چشمگیری داشته است .

وی با بیان اینکه درمورد کودهای شیمیایی نیز از دو سال پیش این برنامه در دستور کار قرار گرفته، گفت:با اختصاص یارانه به فناوری های پیشرفته مورد نیاز در مراحل تولید محصول و توسعه مکانیزاسیون، تلاش ها به سمت اصلاح نژاد و بذر سوق داده شده است و با تغییر نوع مبارزه با آفات، تلاش شده است، محصولات تولیدی از سلامت بیشتری برخوردار باشد.

خلیلیان با بیان اینکه به عنوان نمونه در رابطه با محصول پسته و آفت افلاتوکسین از دو سه سال قبل این مشکل از بین رفته و تا حدود بسیار زیادی در باغات پسته ایران دیگر شاهد چنین آفتی نیستیم،تاکید کرد: بسیاری از باغات کشور محصول بیولوژیک تولید می کنند و با حذف سموم و کودهای شیمیایی پرخطر به سمتی می رویم که استانداردها بیشتر رعایت شود.



** افزایش صادرات میوه ایرانی و ممنوعیت واردات میوه خارجی

وزیر کشاورزی درباره صادرات میوه ایرانی به خارج و شایعات مربوط به خودداری برخی کشورها از خرید آن با ادعای آلودگی و برخی ادعاهای دیگر نیز گفت: با یک کار ارزشمند، سال جاری ضمن اینکه بیش از 90 درصد میوه مورد نیاز کشور در داخل تولید و تامین شده، با افزایش صادرات میوه به کشورهای خارجی نیز رو به رو بوده ایم .

خلیلیان افزود: در هشت ماهه اول سال جاری صادرات بخش کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میانگین 17 درصد افزایش داشته و سهمی هم که بخش کشاورزی در صادرات غیرنفتی داشته، همچنان رو به فزونی است، بگونه ای که حدود 16 درصد صادرات غیر نفتی کشور را محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است .

وی در رابطه با شایعه ممنوع شدن صادرات میوه ایرانی به پاکستان،گفت: اتفاقا بر خلاف این شایعه، ما واردات میوه از این کشور را ممنوع کرده ایم،در دوره ای میوه های پاکستانی به ایران صادر می شد که با توجه به افزایش تولید داخلی دیگر این واردات صورت نمی گیرد.

وزیر کشاورزی تاکید کرد: با توجه به افزایش تولید داخلی، واردات میوه به داخل کشور به صفر رسیده و محصولی که به عنوان میوه بخواهد وارد کشور شده و رقیب تولید داخلی باشد ممنوع شده است جز موز که در جیره غذایی مردم ورود پیدا کرده و در داخل کشور نیز تولید نمی شود.

خلیلیان همچنین گفت:با توجه به سرمایه گذاری های بسیار خوبی که در امور زیربنایی بخش کشاورزی در سال های گذشته انجام شده و این حرکت خوب در کشاورزی ایران در سالهای آینده نیز با سرعت بیشتری ادامه خواهد داشت، امروزه بخش عمده ای از نیاز کشور را در داخل تامین می کنیم و صادرات خوبی هم داشته ایم.



** خاویار ایرانی با نام ایران در اروپا به فروش می رسد

وی در رابطه با سهم کشورهایی اروپایی از صادرات محصولات کشاورزی ایران،گفت: زعفران، خاویار ،پسته و خشکبار ایران به صورت مستقیم به کشورهای اروپایی صادر می شود و گاهی اوقات نیز از طریق کشورهای واسط مانند امارات این کار انجام می شود به عنوان نمونه بخشی از صادرات میوه و سبزیجات به امارات رفته و از آنجا به کشورهای اروپایی صادر می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سرمایه گذاران در اروپا تمایل بسیاری برای وارد کردن محصولات ایرانی به صورت مستقیم دارند،گفت: اخیرا موفق شده ایم خاویار پرورشی ایران را به بازارهای اروپایی وارد کنیم و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شده است که تلاش می کنیم سایر محصولات کشاورزی نیز این مسیر را برای صادرات به اروپا طی کند.

خلیلیان سهم صادرات محصولات کشاورزی ایران به آلمان را بالغ بر 200 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: با برگزاری نشست خوبی که در این سفر با شرکت های خصوصی فعال در زمینه تولید محصولات غذایی و کشاورزی در آلمان داشتیم و استقبال بسیار خوب این شرکت ها از توسعه روابط تجاری با ایران در این بخش، در سال های آینده شاهد افزایش چشمگیر صادرات کشاورزی به آلمان خواهیم بود.



** سرمایه گذاران اروپایی بازار جذاب کشاورزی ایران را از دست ندهند

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه این گفتگو در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش کشاورزی ایران،گفت: یکی از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در کشور ما زمینه مناسب برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بویژه صنایع مرتبط با این بخش ازجمله صنایع فراوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی است که معتقدیم سرمایه گذاران خارجی نباید آن را از دست بدهند.

خلیلیان افزود: درهمین رابطه نیز در سفر به آلمان با سرمایه گذاران ایرانی شاغل در آلمان و همچنین آلمانی هایی که در بخش خصوصی مایل به سرمایه گذاری در ایران هستند جلسه ای برای توسعه همکاری ها و سرمایه گذاری در زمینه های مورد علاقه برگزار شد که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده و مسیر همکاری های دو کشور گشایش بیشتری پیدا کرده است .

وی تاکید کرد: برغم شرایط تحریم های ناعادلانه غرب علیه کشورمان،ما امروز با شرایطی مواجه هستیم که سرمایه گذاران اروپایی مشتاق به سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی و محصولات غذایی در ایران هستند.

خلیلیان ادامه داد: در سفر قبلی خود به کشور ایتالیا هم که به منظور شرکت در اجلاس فائو انجام شد، در دیدار با فعالان وسرمایه گذاران ایتالیایی در حوزه کشاورزی،شاهد اشتیاق فراوان آنها برای سرمایه گذاری در ایران بودیم که در آلمان نیز همین وضعیت حاکم است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفتگو درپاسخ به این سوال که چرا خاویار و زعفران ایرانی به صورت فله ای از سوی مشتریان خارجی خریداری شده و به نام خود آنها در بازارهای بین المللی به فروش می رسد،با رد این موضوع، گفت: مابا شرکت هایی که علاقمند به سرمایه گذاری در ایران هستند مذاکراتی در این زمینه انجام داده ایم و خوشبختانه امروز خاویار پرورشی ایران به نام کشورمان در اروپا عرضه می شود و با استقبال خوبی هم مواجه شده است.

خلیلیان با بیان اینکه ورود به بازارهای بین المللی و اروپایی سخت است، گفت: خوشبختانه در مورد خاویار ایرانی این اقدام به کمک یک سرمایه گذار ایرانی مقیم اروپا انجام شده و مسیر را با موفقیت خوبی طی کرده است که درمورد زعفران ایرانی نیز درحال اجرای همین مسیر هستیم تا محصول تولید شده را در داخل کشور بسته بندی و به نام ایران به اروپا صادر کنیم.



**سهم خاوریار ایران به هیچ کشوری واگذار نشده و نخواهد شد

از وزیرکشاورزی دررابطه با شایعه واگذاری سهم برداشت ماهیان خاویاری ایران در دریای خرر به روسیه سوال شد که وی در پاسخ تاکید کرد: سهمیه کشور ما به هیچ کشوری واگذار نشده و متعلق به خود ایران است.

خلیلیان خاطرنشان کرد: در اجلاس روسای کشورهای حاشیه دریای خزر، مقرر شده است که تا چند سال هیچ خاویاری از دریا استحصال نشود بنابراین هیچ کشوری امکان برداشت از ماهیان خاویاری دریای خزر را ندارد.

وی تاکید کرد: درحال حاضر سیاست ما و دیگر کشورها این است که بیشتر در زمینه تولید خاویار پرورشی فعالیت کنیم تا در چند سال آینده نسل ماهیان خاویاری دریای خزر احیا شود،بعد از این دوره نیز همه کشورها از جمله ایران که بالاترین سهمیه بین دیگران را دارد از سهم خود استفاده خواهد کرد.



** پاسخ هایم به مجلس قانع کننده بود

خلیلیان در ادامه این گفتگو در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات برخی از نمایندگان مجلس مبنی بر قانع نشدن از پاسخ های وزیر جهاد کشاورزی به سوالات مطرح شده در مجلس واحتمال در دستور کار بودن استیضاح وی، گفت: در یک ماه گذشته با دو سوال مجلس مواجه بودیم که درمورد یکی از سوالها نماینده محترم سوال کننده به صورت نسبی اعلام کرد که از پاسخ های ارائه شده قانع شده و البته قرار شد کار بیشتری انجام شود.

وی ادامه داد: درمورد سوال دوم هم پاسخ های خود را در مجلس ارائ کردم که 116 نماینده اعلام کردند که از پاسخ من قانع شده اند و تنها 80 نفرقانع نشده بودند ضمن اینکه 21 نماینده نیز رای ممتنع دادند، به این ترتیب با توجه به حضور 217 نفر در رای گیری،به نظرم اکثریت مطلق نمایندگان از پاسخ های من قانع شده اند.

خلیلیان در عین حال افزود: البته به خاطر اینکه درمجلس محاسبه درصد پذیرش بر مبنای حاضرین در مجلس است نه کسانی که در رای گیری حضور داشته ند،چون تعداد زیادی در رای گیری شرکت نداشتند باعث شد برغم اینکه تعداد مخالفان صحبت های من 80 نفر بودند اینگونه اعلام شود که مجلس قانع نشده است درصورتیکه تنها 80 نفر قانع نشدند.



** وضعیت کشاورزی در بودجه سال آینده بهتر خواهد بود

از خلیلیان درخصوص وضعیت بودجه کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده کل کشور سوال شد که در پاسخ گفت: وضعیت کشاروزی در بودجه سال آینده خوب است،امسال خوشبختانه از محل توسعه ملی اعتبارت بسیار خوبی به بخش کشاورزی اختصاص یافت که در قالب تسهیلات ارزان قیمت به فارغ التحصیلان کشاورزی و سرمایه گذاران ارائه شده و پروژه هایی که با این تسهیلات ساخته شده حتی به افتتاح هم رسیده است.

وی با بیان اینکه در سال آینده نیز این کمک ها ادامه خواهد داشت، افزود: در بودجه سال 92 نیز با توجه به اینکه بخش کشاورزی ظرفیت ها و پتانسیل بالایی دارد خوشبختانه به این بخش به صورت مطلوبی نگاه شده و به نظرم سال آینده سال خوبی از نظر توجه به بخش کشاورزی در بودجه خواهد بود.



** ایده مطرح شده از سوی رییس جمهور در راستای حفاظت از جنگلها و ممانعت از تخریب آن بوده است

وزیرجهاد کشاورزی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص واکنش ها به سخنان رییس جمهوری مبنی بر فراهم شدن زمینه واگذاری بخشی از جنگلها به دامداران و بهره برداری از بذر بلوط به عنوان غذای دامها، گفت: این طرح در راستای استفاده مطلوب از ظرفیت جنگلها بوده و در هدف از آن حفاظت از جنگل در مقابل تخریب های غیر قانونی است.

خلیلیان افزود: ما در بخش کشاورزی کشور ظرفیت های خوبی برای توسعه داریم و به همین خاطر برای طرح های توسعه ای تسهیلات بالایی هم ارائه می شود که با استقبال خوبی نیز از سوی سرمایه گذاران برای تولید محصولات مواجه شده است.

وی ادامه داد:در بخش حفاظت از جنگلها و مراتع طرحی به نام ˈمرتع داریˈ اجرا می شود که براساس آن، مراتع در اختیار مرتع داران قرار می گیرد تا هم از مراتع حفاظت کنند و هم برای احیای آن تلاش کنند و درچارچوب همین طرح دیده شده که مرتع داران از علوفه مراتع برای دام های خود استفاده کنند.

خلیلیان خاطرنشان کرد: بحث مطرح شده از سوی رییس جمهور نیز این بوده که در زمینه جنگل داری نیز می توان مشابه چنین طرحی را داشت و از ظرفیت های موجود در جنگل ها استفاده بهینه و مطلوب کرد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: درحال حاضر طرح های جنگلداری برای استحصال چوب است که براساس آن درختانی که به سن قطع شدن رسیده باشند،قطع می شوند و با نهال های جدید دوباره باز کاشت می شوند.

وی افزود: در بخش هایی از جنگلها نیز با توجه به شرایط خاص به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم درختان قطع شوند بلکه برعکس باید آنها را حفظ کرده و از سایر ظرفیت های آن استفاده کنیم.

خلیلیان تاکید کرد: ایده مطرح شده این بوده که در این بخش ها که احتمال قطع درختان و تخریب جنگل از طرف افراد غیر مسوول وجود دارد و دولت نمی تواند نیروی انسانی مورد نیاز برای محافظت و هزینه های فوق العاده زیاد آن را تامین کند، همچون مراتع از ظرفیت های خود مردم برای حفاظت از جنگلها نیز استفاده کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در این حالت مردم،خود حافظان جنگلها خواهند بود و با بهره برداری معقول از جنگل،از ظرفیت علوفه و بذر آن برای دام های خود استفاده خواهند کرد و حتی می توان بدون اینکه آسیبی به جنگل وارد شود، از ظرفیت های موجود برای تربیت و تولید گیاهان دارویی و پرورش گل استفاده کرد ،

خلیلیان در پایان تاکید کرد: این طرح در واقع برای حفاظت از جنگلها خواهد بود که جنگل را خود جنگل نشینان محافظت کنند ،تخریبی هم انجام نشود،با بهره برداری معقول و بدون قطع کردن درختان شاهد تخریب و استفاده غیرقانونی نباشیم و استفاده از جنگل ها نیز در چارچوبی ضابطه مند انجام شود .








نقل از :ایرنا

کد: 2981 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱ بهمن بازدید: 1718 ساعت: 9:08 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
5 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
8 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
9 سهم هر ایرانی از واردات غذا چند دلار است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف فست فودها به كبد كودكان آسیب می رساند كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  به این دلایل قبل از خواب چای نخورید پژوهشگران به افراد مستعد ابتلا به خون دماغ بویژه ت...

  این مواد غذایی مرگ را به تعویق می اندازد مغزها از بهترین منابع پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نرم کننده‌های طبیعی پوست را بشناسید همه ما دوست داریم پوستی جوان و شاداب داشته باشیم بدون این که ماده شیمیایی به پوست مان بزنیم. استفاده از روغن های طبیعی برای درمان، خوشبو کردن و شادابی پوست پیشینه ای طولانی دارد.
این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچکی که دارد بسیاری از افراد از خواص متعدد و ارزش غذایی آن غافل هستند. این ماهی از خانواده شاه ماهی سیاه است و زیستگاه اصل آن دریای خزر می باشد.
مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.