کیت تشخیص منشاء گوشت/ تعیین گوشت حلال از حرام


پژوهشگران کشور به تازگی موفق شدند کیت آزمایشگاهی را برای تشخیص منشاء گوشت در مواد غذایی ارائه کنند که قادر به تعیین گوشت حلال از حرام نیز است.

به گزارش لقمه، دکتر پرویز شایان- مجری طرح، با اشاره به اهداف این طرح، گفت: بسیاری از مواد غذایی با استفاده از مواد دامی اعم از گوشت و یا قسمت‌های حیوانات مختلف تهیه می‌شود که از آن جمله می‌توان به تولید سوسیس و کالباس اشاره کرد که به دلیل استفاده از مواد مختلف نوع گوشت در آن مشخص نیست.

وی با اشاره به تمایل مصرف کنندگان از دانستن نوع گوشت استفاده شده در مواد غذایی، اظهار داشت: در حال حاضر مرجعی برای شناسایی منشا حیوانی مواد غذایی موجود هست و در این راستا با انجام تحقیقاتی کیت‌های شناسایی منشا حیوانی موادغذایی را تولید کردیم.

شایان با بیان اینکه این کیت‌ها قادر به شناسایی همزمان گوشت 18 حیوان است، ادامه داد: در صورتی که در مواد غذایی از 3 نوع گوشت گاو، گوسفند و مرغ استفاده شده است قادر به شناسایی همزمان این 3 نوع حیوان است.

مجری طرح با تاکید بر اینکه این کیت بر اساس روش‌های ژنتیکی تولید شده است، اضافه کرد: برای شناسایی منشا گوشت از نواحی ژنی مشخص و اختصاصی در هر حیوان استفاده شده است و کیتی تهیه شد که از طریق آن می‌توان در کمترین زمان نوع گوشت استفاده شده را تعیین کرد.

وی به جزئیات تولید این کیت پرداخت و یادآور شد: این مجموعه دارای یک کیت پایه‌ای است که قادر به تخلیص DNA از مواد بیولوژیکی است که بر پایه ستون‌های تخلیصی که ثبت اختراع شده است. این کیت ما را قادر می‌سازد که ماده وراثتی را از مواد بیولوژیکی تخلیص ‌کنیم.

این محقق از تولید کیت تشخیص همزمان در کنار کیت پایه‌ای خبر داد و خاطرنشان کرد: این کیت شامل نمونه‌های خاص از حیوان مورد نظر است که در قسمت‌هایی از DNA با هم تفاوت دارند ولی این بخش‌ها توسط نواحی که میان حیوانات مختلف از لحاظ DNA با هم همسان هستند، محصور شده است.

شایان اضافه کرد: بر این اساس تحقیقاتی که بر روی ژنوم حیوانات مختلف انجام دادیم توانستیم نواحی را شناسایی کنیم که دارای DNA متفاوتی هستند و با استفاده از این خاصیت دستگاه "هیبرید کردن" را طراحی و پیاده سازی کردیم تا بتوانیم به کمک این دستگاه نوع گوشت مصرفی را کاملا تعیین کنیم.

شایان تشخیص گوشت حیوانات حلال گوشت با حرام گوشت را از مزایای این کیت‌ها ذکر کرد و یادآور شد: این کیت علاوه بر مواد غذایی، قابل استفاده در محصولات آرایشی است ضمن آنکه در مواد غذایی مانند شکلات و شیرینی برای تشخیص اجزای حیوانی قابل استفاده است.

استاد ژنتیک دانشگاه تهران با اشاره به کاربرد برخی اجزای حیوانات در تولید ژله، ادامه داد: در حال حاضر بخش اعظمی از ژله از خوک و یا استخوان گاو تهیه و فروخته می‌شود این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های فعال در این زمینه تمایل دارند تا مواد غذایی از حیوانات حلال تهیه شوند از این رو این کیت می‌تواند جوابگوی نیازهای آنها باشد.

وی با اشاره به نوع حیوانات قابل تشخیص توسط کیت‌های عرضه شده، گفت: این کیت‌ها علاوه بر تشخیص نوع انسان، قادر به تشخیص حیواناتی چون گاو، بوفالو (گاومیش)، اسب، الاغ، شتر، گوسفند، بز، سگ، گربه، خرگوش، رت و همچنین مرغ، بوقلمون، غاز، قو، اردک و کلاغ است.


نقل از :مهر

کد: 2984 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱ بهمن بازدید: 3506 ساعت: 2:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
7 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
10 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آسیب به معده با تغذیه نامناسب لذت غذا خوردن را متوجه نمی‌‌‌شویم؛ چون در بدترین ش...

  افزایش آمار بیماران کلیوی در کشور شیوع نارسایی‌ کلیه از دیابت بیشتر است و ممکن است ک...

  تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»
قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
خوراکی‌های عالی برای آب کردن شکم این خوراکی‌ها را بخورید تا خواب بهتری داشته باشید، وزن بیشتری کم کنید، و شکم خود را آب کنید.