محبوبیت فروشگاه‌های و غذاهای ایرانی در تاجیکستان


رستوران‌های ایرانی در تاجیکستان علاقه‌مندان به فرهنگ ایران و غذاهای ایرانی را به خود جلب کرده است.

به گزارش لقمه، علاقه مردم تاجیکستان بویژه نسل جوان این کشور به غذاهای ایرانی سبب شده است تعداد رستوران‌های ایرانی در پایتخت این کشور از سه رستوران در سال 89 به ده رستوران افزایش پیدا کند.

هر چند غذاهای مردم تاجیکستان به غذاهای ایرانی شباهت زیادی دارد اما بسیاری از مردم تاجیکستان خوردن غذا در رستوران‌های ایرانی را ترجیح می‌دهند.

محبوبیت فروشگاه‌های ایرانی در تاجیکستان

به گزارش لقمه دویچه وله فارسی نیز سه سال پیش گزارشی از محبوبیت محصولات غذایی ایرانی در تاجیکستان منتشر کرده بود.
بر اساس این گزارش، پای تاجران ایرانی به تاجیکستان، ترکمنستان، آذربایجان و دیگر جمهوری‌های سابق شوروی باز شده است. به‌ویژه در تاجیکستان، همراه با فروشگاه‌های ترکی و چینی، مغازه‌های ایرانی هم مشتریان پروپاقرصی یافته‌اند.

لبنیات ایران، برای تاجیکی‌ها


مغازه‌های ایرانی "پگاه پاک" و "پالود" در خیابان رودکی ایجاد شده‌اند که بزرگترین خیابان شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان است. در سال‌های اخیر، این فروشگاه‌ها نیاز مردم را برآورده می‌کنند. علاوه برآن، در فروشگاه مرکزی شهر دوشنبه مراکز فروش کالای ایرانی موجودند که پرخریدارترین مغازه‌های پایتخت تاجیکستان محسوب می‌شوند.

آموزش غذاهای ایرانی

خریدار اصلی این مغازه‌های ایرانی، جمعیت ایرانی‌های تاجیکستان هستند. مژگان عباسی یک خانم ایرانی که در دوشنبه مشغول تهیه و آموزش غذاهای ایرانی‌است، می‌گوید:« قبلاً پیدا کردن مواد لازم برای غذاهای ایرانی، بخصوص برنج مشکل بود. حالا باز شدن این مغازه ها خیلی از احتیاجات مردم را رفع کرده‌است.»

مژگان عباسی، طرز تهیه غذاهای ایرانی را به زنان تاجیک یاد می‌دهد. او می‌گوید که مغازه‌های ایرانی، به او کمک می‌کنند که شاگردانش را با مواد غذاهای ایرانی آشنا کند.

خریداران تاجیک

به گفته فروشندگان توجه مردم محلی به فروشگاه‌های ایرانی روز به روز بیشتر می‌شود.

روس‌ها، ازبک‌ها و تاجیک‌های تاجیکستان با رونق مغازه‌های ایرانی پخت غذاهای ایرانی را هم می‌آموزند
شکرانه ابوالفیض، دانشجوی رشته اقتصاد "دانشگاه تکنولوژی تاجیکستان"، معمولا از فروشگاه‌های ایرانی خرید می‌کند. او می‌گوید:« تاجیک‌ها دوست دارند تعداد فروشگاه‌های ایرانی بیشتر شود. بعضی محصولات، که در فروشگاه‌های ایرانی موجودند، در مغازه‌های دیگر نیستند.»

شکرانه، همه‌ی مواد شیری را برای خانواده‌اش از مغازه‌های ایرانی تهیه می‌کند و خواهان گشایش مغازه‌های بیشتر ایرانی در تاجیکستان است. 



نقل از :واحد مرکزی خبر

کد: 3304 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲ اسفند بازدید: 4006 ساعت: 8:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی مفید برای سبد غذایی اسفندماه اگر خیلی مراقب وزن خود هستید و می‌ترسید که شکلات چ...

  اگر افسرده اید، کباب بخورید! نورون های مغزی سریعا به این بو واکنش نشان می دهند ...

  خوب جویدن غذا، راز کاهش وزن است اگر قصد دارید وزنتان را کم کنید یک روش بسیار موثر ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
افزایش قدرت باروری با گیاهان اگر دچار مشکلات هورمونی و بی‌نظمی قاعدگی هستید می‌توانید به گیاهان اعتماد کنید. با ما همراه باشید تا با این گیاهان پرخاصیت آشنایتان کنیم.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»