غذاهای مخصوص ماه رمضان در تاجیکستان


پایگاه خبری لقمه: در تاجیکستان 8 میلیونی با بیش از 98 درصد مسلمان، ماه مبارک رمضان باشکوه خاصی تجلیل می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، روزه‌داران تاجیک رمضان سال جاری را که همزمان با تابستان و هوای گرم آن است به قصد عبادت و طاعت خدای متعال و قربت روزه می‌گیرند.

 

آنان پس از افطار در مساجد و منازل خود به خواندن نماز و قرآن مبادرت می‌ورزند.

 

سفره یا همان دسترخان تاجیکی در هنگام افطار و سحر با غذاهای محلی تاجیکان تزیین می‌شود، غذاهای مختلفی که تاجیکان در ماه رمضان با آنها روزه‌داران را افطاری می‌دهند.

 

در سفره افطاری تاجیکان خرما، نان، سالاد، نوشابه، آب و خوراکی‌هایی مانند آش‌پلو، شوربا، کباب و انواع سوپ‌ها یافت می‌شود.

 

«اتاله» (یک نوع سوپ) نیز از غذاهای سبک است که آن نیز با شیوه‌ای خاص و در هر منطقه تاجیکستان به شکل خاص آن محل پخت می‌شود.

 

برای مثال در شهر دوشنبه و نواحی مرکزی تاجیکستان، اتاله با استفاده از آرد، شکر و روغن زرد تهیه می‌شود.

 

شیرچایی نسبت به 2 نوع غذای دیگر خیلی ساده و سریع آماده شده و برای تهیه آن از شیر، کمی چایی خشک و روغن زرد یا کره استفاده می‌شود. «قرت آب» (غذایی با استفاده از کشک)، «شکرآب» (با استفاده از پیاز، گوجه فرنگی و سبزی و گاهی کمی روغن گیاهی)، «آش بریده» (آش رشته)، «آش پلو»، «اوگرا» و «ماست‌آبه» برخی دیگر از انواع خوردنی‌های معمول در تاجیکستان است که در ماه رمضان کدبانوهای تاجیک با حوصله خاص برای سفره افطاری تهیه می‌کنند.

 

در برخی از مناطق تاجیکستان در سر سفره افطار از آب خشک میوه از جمله «غولینگ آب» با استفاده از زردآلو خشک می‌گذارند و خوردن آن را برای تنظیم قلب مفید می‌دانند.

 

تاجیک‌ها این رسم را نیز دارند که اگر بتوانند در ماه رمضان یک بار به خویشاوندان و همسایگان افطاری می‌دهند و بعد از خوردن غذای افطار، یکی از حضار آیاتی از قران را تلاوت می‌کند.

 

گذاشتن انواع میوه‌هایی که در تاجیکستان می‌رویند از جمله سیب، انار، انگور، هلو، هندوانه و خربزه نیز بر سر سفره رمضان معمول است.

 

به دلیل سرد و مرطوب بودن اقلیم تاجیکستان خرمای سیاه و قهوه‌ای در این کشور تولید نمی‌شود. به همین دلیل، میزان واردات این محصول از ایران و کشورهای عربی به تاجیکستان در ماه رمضان افزایش می‌یابد.

 

معمولا خانواده‌های تاجیک روزه خود را با خرما باز می‌کنند و این را سنت می‌دانند. استفاده از انواع غذاهای محلی در دسترخان (سفره) افطاری و همچنین سفره عید فطر از رسوم مردم تاجیکستان است.

 

نان تنک یا چپاتی (لواش)، فطیر، کلیچه، گردچه، چگلدک، سمبوسه و سله از انواع خوردنی‌هایی است که تاجیک‌ها از آرد تهیه کرده و در سفره افطار و سحری این ماه از آن استفاده می‌کنند.

 

برای هر فردی که قبل از طلوع آفتاب تا زمان فرا رسیدن غروب با امید کسب ثواب و رضایت خداوند بزرگ لب از خوردن و نوشیدن بسته است، استفاده از غذاهای رمضان علاوه بر رفع گرسنگی، معنویت خاصی را نیز به همراه دارد.

 

ماه رمضان در این دیار، به ماه دوستی، محبت، عشق، صفا و کمک به هم‌نوعان شهرت یافته است.

 

حضور پرشور در مساجد، کنار گذاشتن کدورت‌های گذشته، بخشش یکدیگر، آشتی کردن و هدیه دادن به خویشاوندان و همسایگان از رسم‌های دیگر تاجیکان در این ماه است.

 

گستردن سفره برای روزه‌داران و اطعام آنها با انواع غذاهای مخصوص این ماه از سنت‌ها و رسوم رایج در میان جمعیت این کشور مسلمان است.

 

 

 

 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10645 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد بازدید: 2173 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
2 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
3 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
7 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
8 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
9 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
10 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

  کمبود این ویتامین با خطر مرگ همراه است این ویتامین حیاتی به ویتامین آفتاب نیز معروف است.

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
استقلال اقتصادی و امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: مطالعات و بررسی‌های نشان دهندۀ این حقیقت است كه اقتصاد كشور بنا به علل گوناگون، از عدم تعادل‌های متنوع و متعددی رنج می‌برد. این امر، منجر به گسترش فقر، نابرابری اجتماعی، طبقاتی شدن جامعه، بیكاری و استقراض خارجی شده است. در این نوشتار برآنیم تا به این پرسش پاسخ دهیم كه آیا مبانی اقتصادی قانون اساسی باعث به وجود آمدن این عدم تعادل‌هاست؟
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب دستگاه گوارش می‌شود یک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه عدم درمان خونریزی‌های گوارشی کودکان تاثیرات سوئی بر رشد و وضعیت قلبی آنان دارد، گفت: مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب به مخاط دستگاه گوارش خواهد شد؛ بنابراین کودکانی که زمینه آلرژی‌های غذایی دارند در صورت مصرف شیر گاو، دچار خونریزی‌های گوارشی می‌شوند.