غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید!


تطبیق رژیم غذایی خود با فصول برای سلامتی و تندرستی شما، چه جسمی و چه روحی، حیاتی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، پاییز فرا رسیده است و همانطور که انتخاب کمد لباس ما با فصول تغییر می کند، رژیم غذایی ما نیز باید تغییر کند! چرا؟ از آنجایی که بدن ما در طول فصول باید تغییر کند، بنابراین، خوردن سالاد در فصل زمستان معادل پوشیدن بیکینی در زمانی است که دما سرد است. اگر در یک کشور گرمسیری زندگی نمی کنید، ایده پوشیدن لباس شنا در زمستان احمقانه به نظر می رسد. خوردن سالاد و میوه های استوایی هم همینطور است!
 
بنابراین در این زمان از سال چه چیزی باید بخورد؟ با کاهش دما، ما باید بدن را از درون تغذیه و گرم کنیم تا یین و یانگ را متعادل کنیم. اگر غذاهای «سرد»، که به عنوان غذاهای یین نیز شناخته می‌شوند، مانند میوه‌ها، سبزیجات خام، سالادها و نوشیدنی‌های سرد مصرف می‌کنیم، بر یین غلبه کرده‌ایم و از درون احساس سرما می‌کنیم و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری می‌شویم. بنابراین، ماه‌های سردتر تماماً در مورد خوردن غذاهای پایه و مغذی یانگ است که هورمون‌های ما را متعادل می‌کند، سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می‌کند، انرژی ما را تقویت می‌کند و احساس خوبی داریم.
 

در پاییز و زمستان چه غذاهایی بخوریم؟

مهمتر از همه، در طب سنتی چینی، غذا خوردن فصلی و محلی است. این قانون سرانگشتی است. غذاهای زیر غذاهایی هستند که اکنون در فصل هستند و باید بخشی از رژیم غذایی ما باشند:
 
سبزیجات ریشه ای: هویج، کدو حلوایی، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین
غلات کامل: برنج قهوه ای، کینوا، جو و ارزن
حبوبات: لوبیا، نخود، عدس، سویا.
سبزیجات سبز: بروکلی، اسفناج، کلم پیچ، کرفس، موشک و کنگر فرنگی
میوه: سیب، انار، مرکبات و گلابی
ماهی: باس دریایی، ماهی کاد، کف پا و شاه ماهی
گیاهان: زنجبیل، زردچوبه، دارچین، رزماری، آویشن، ریحان و شوید.
 
 

برنامه غذایی کامل چگونه به نظر می رسد؟

صبحانه:

با فرنی مغذی و گرم‌کننده تهیه شده از جو دو سر از قبل خیس‌شده، شیر گیاهی، سیب رنده شده، زنجبیل و دارچین و مقداری مغزها و دانه‌های دلخواه شروع کنید.

ناهار:

نوعی غلات را با سبزیجات ریشه دار، حبوبات و یک طرف سبزیجات سبز ترکیب کنید تا یک «کاسه ماکرو» درست کنید.
 

شام:

یک سوپ گرم با سبزیجات و حبوبات یا غلات تهیه کنید.
یا…
ماهی دلخواهتان را بخارپز کنید یا با سبزیجات بپزید. 
 

میان وعده ها:

لاته زردچوبه
دمنوش های گیاهی گرم کننده
آجیل و دانه ها
توپ های انرژی
 شیرینی های تخته غلات و مغز (میله های گرانولا)
 
 
نکته: می توانید وعده های غذایی خود را با خوردن غلات در عصر و یک ناهار سبک تر شامل سوپ یا سالاد گرم تغییر دهید. این شما هستید که تصمیم می گیرید چگونه می خواهید وعده های غذایی خود را توزیع کنید.
 
تطبیق رژیم غذایی خود با فصول برای سلامتی و تندرستی شما، چه جسمی و چه روحی، حیاتی است. در طول روز احساس انرژی کنید و از مریض شدن در این زمستان جلوگیری کنید!
 
برگرفته از سایت کلینیک سلامتی شیا 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14963 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر بازدید: 145 ساعت: 12:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
2 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
3 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
4 نکات تغذیه سالم پاییزی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۹ مهر
5 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
6 بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
7 رژیم غذایی که به بهبود آلزایمر کمک می کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
8 ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی‌ها سنگ کلیه دارند/ توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی ۱۴۰۱ شنبه ۲ مهر
9 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
10 خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی ۱۴۰۱ شنبه ۱۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  قطره آهن باعث پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود ترکیبات قطره آهن کودکان به‌گونه‌ای‌ است که هنگام ب...

  تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزا...

  مصرف مواد قندی در دوران پیش دبستانی چگونه باشد كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.
چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
غذاهای سالم را بشناسید برخی از غذاها بسیار سالم هستند که در توصیه های هر متخصص تغذیه ای وجود دارد.
چگونه از اضافه وزن جلوگیری کنیم؟ حتی یک جست‌وخیز ساده، دویدن یا طناب زدن هم می‌تواند خوب و مفید باشد. برای داشتن فعالیت بیشتر، به جای آسانسور از پله استفاده کنید یا قسمتی از مسیر خانه تا مدرسه یا محل کار را پیاده طی کنید.