به گزارش لقمه، حسین آذین در حاشیه همایش پسته، پسته را حاصل دسترنج کشاورزانی دانست که با کمترین امکانات این محصول جهانی را عملآوری میکنند. وی با بیان اینکه بیشترین ارزآوری بعد از نفت را پسته دارد و توجه به این محصول باید ویژه باشد، ادامه داد: پسته کالای ارزآوری است که 1.2 تا 1.5 میلیارد دلار ارزآوری دارد. آذین خاطر نشان کرد: بیش از 200 هزار تن از 600 هزار تن پسته تولیدی در دنیا را ایران تولید میکند و هنری که پستهکار ایرانی در برابر پستهکار آمریکایی با آن امکانات پسته تولید میکند، بسیار ارزشمندتر است. وی تصریح کرد: عمده پسته تولیدی در حاشیه کویر به دست میآید و کشاورزی که 12 سال تلاش میکند تا درختی به بار بنشیند، نیازمند حمایت دولت، مجلس و بخش خصوصی است تا محصولی سالم و با کیفیت به بازار عرضه کند. آذین با تأکید بر تلفیق تجربه کشاورزان با علم این مهم را نتیجهبخشتر خواند و عنوان کرد: با استفاده از روشهای علمی و پژوهشی، باید هزینههای تولید و فرآوری را کم کنیم و کشاورزی مقرون به صرفهای داشته باشیم. وی به ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفی سم اشاره کرد و بیان داشت: این مهم تأیید اداره استاندارد استان و شهرستان را کسب و منتظر تأیید سازمان استاندارد کشور است که به زودی میسر میشود. وی راهاندازی واحد صنعتی تکنیکال سم در کشور را اتفاقی ارزشمند دانست و اذعان داشت: ظرفیت این کار در کشور بالاست و تاکنون به صورت آزمایشی دو نوع سم ساخته شده است و در صورت تأیید و نتیجه مطلوب میتوانیم، سم با کیفیت و ارزان در کشور تولید و به کشاورزان ارائه دهیم. وی با بیان اینکه هر آبی که وارد منطقه شود، آب کشاورزی آزاد است، تأکید کرد: آبهایی که اکنون در خدمت صنعت هستند در حوزه کشاورزی مصرف میشوند. همچنین برای پایین آوردن افلاکتوسین پسته باید تلاش شود تا محصولی سالم به دست آید. آذین منع صادرات پسته را کاری غیرکارشناسی عنوان کرد و بیان داشت: این معضل رفع شد، اما پیگیر هستیم، چنین مشکلی دیگر پیش نیاید. وی در پایان بیان داشت: در زمان جنگ و دفاع مقدس پسته محصولی بود که به یاری جنگ شتافت و خدمات شرکت پسته در آن زمان بر هیچ کس پوشیده نیست، بنابراین حمایت و تقویت شرکت پسته میتواند، کمک زیادی به کشاورزان داشته باشد، چرا که کشاورز بدون رابطه با واسطهها پسته را به شرکت تعاونی تحویل میدهد و کمتر متضرر میشود.