کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی


پایگاه خبری لقمه: محققان کشور به نانوفرمولاسیون آفت‌کش‌هایی دست یافتند که به گفته آنها با انجام تست میدانی بر روی آفت پسیل پسته و شته انار و یونجه نتایج مطلوبی در کنترل این آفات کسب کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نرگس معماری‌زاده، مجری طرح در گفت‌وگویی با بیان اینکه مشترک بودن غذای انسان با آفات کشاورزی از آغاز حیات انسان بر کره زمین مشکلات جدی برای تولیدات کشاورزی ایجاد کرده است، گفت: بر اساس آمار فائو سالانه بیش از 35 درصد از محصولات کشاورزی در سراسر دنیا به واسطه آفات کشاورزی از بین می‌روند.

 
وی یکی از کارآمدترین روش‌های مبارزه با آفات کشاورزی را کاربرد آفت‌کش‌های شیمیایی دانست و خاطرنشان کرد: این راهکار با چالش بزرگ فرمولاسیون آفت‌کشی مقابله کرده است؛ چراکه بکارگیری فرمولاسیون‌های آفت‌کش‌های ناکارآمد می‌تواند خطرات جدی و جبران‌ناپذیری چون از بین رفتن محصولات کشاورزی، افزایش هزینه‌های کنترل آفت و افزایش مصرف آفت‌کش‌ها را به همراه داشته باشد.
 
مجری طرح با اشاره به اجرای مطالعاتی در این زمینه، یادآور شد: در این پروژه تحقیقاتی تلاش شد تا فرمولاسیون آفت‌کش زیست‌سازگار با استفاده از فناوری نانو را ارائه دهیم، به گونه‌ای که با استفاده از این فرمولاسیون ضمن افزایش کارایی آفت‌کش‌ها برای کنترل آفات کشاورزی، آلودگی‌های زیست محیطی آن نیز کاهش یابد.
 
 معماری‌زاده با بیان اینکه در این مطالعات به فرمولاسیون نانوآفت‌کش زیست‌تخریب‌پذیر دست یافتیم، اظهار کرد: ما در این طرح با بهره‌برداری از فناوری نانو این آفت‌کش‌ها را به صورت نانو کپسول فرموله کردیم. به دلیل استفاده از فناوری کپسوله کردن،‌ مواد موثر به طور فیزیکی و شیمیایی در قالبی از مواد خاص پوشانده و محافظت می‌شوند؛ از این رو سمیتی برای محیط زیست ندارد.
 
مجری طرح، رهاسازی کنترل‌شده و آرام ماده مؤثره را از مزایای این آفت‌کش دوستدار طبیعت نام برد و یادآور شد: از آنجایی که ماده موثره این آفت‌کش آهسته‌ رهاسازی می‌شود، از این رو می‌توان با مقدار کمتر ماده موثره و دفعات سمپاشی کمتر آفات مورد نظر را کنترل کرد.
 
به گفته وی، این روش، کاهش هزینه‌ها و مصرف آفت کش‌ها و آلودگی زیست محیطی را به همراه دارد.
 
محقق دانشگاه گیلان با تاکید بر اینکه در این تحقیقات به نانوفرمولاسیونی دست یافتیم که در آن از فناوری کپسوله کردن مستقیم با کوپلیمرهای خطی دندریتیک پلی‌سیتریک، اسید پلی‌اتیلن‌گلیکول و پلی‌سیتریک‌اسید (PCA-PEG-PCA) جهت کنترل رهاسازی آفت‌کش بهره ‌بردیم، ادامه داد: پلیمری که در اطراف ذرات این آفت‌کش قرار گرفته است در منطقه UV نور خورشید دارای خاصیت جذب فوتون زیادی است؛ از این رو به مرور زمان می‌تواند باقیماند آفت‌کش در محیط زیست را حذف کند.
 
این دانش‌آموخته دانشگاه گیلان تاکید کرد: از این رو می‌توان اطمینان داشت که کاربرد این نوع نانو فرمولاسیون نه تنها هیچ آلودگی جدیدی به محیط زیست اضافه نخواهد کرد، بلکه به حذف باقیمانده آفت کش از محیط زیست نیز کمک خواهد کرد.
 
وی در خصوص اینکه این آفت‌کش برای چه محصولاتی قابل استفاده است، توضیح داد: ما در این مطالعات به فرمولاسیون کپسوله کردن آفت‌کش دست یافتیم؛ بر این اساس می‌توان این روش را برای آفت‌کش‌های مختلف به کار برد.
 
به گفته معماری‌زاده این قابلیت وجود دارد که از این فرمولاسیون برای انواع آفت‌کش‌های مختلف مانند انواع حشره‌کش‌ها، قارچ‌کش‌ها و علف‌کش‌ها استفاده شود و بسته به نوع آفت کش، اقدام به کنترل آفات در مزارع شود.
 
مجری طرح همچنین افزود: ما در این مطالعات برای دو نوع آفت‌کش تست‌های میدانی انجام دادیم که موفق به اخذ گواهینامه نانومقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو شدیم.
 
وی به انجام تست‌های میدانی اشاره کرد و یادآور شد: در فاز آزمایشگاهی بر روی آفت مدل کار کردیم تا کارایی آن را بررسی کنیم، ولی وقتی به مرحله پایلوت رسیدیم، نانو کپسوله "ایمیداکلوپرید" را بر روی آفت "پسیل" پسته و "شته" یونجه و انار تست کردیم که نتایج مطلوبی را در کنترل آفت به دست آوردیم.
 
معماری‌زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر این فناوری در فاز نیمه‌صنعتی قرار دارد.
 
مجری طرح به اهمیت این طرح اشاره کرد و گفت: میزان تقاضا برای آفت‌کش‌های مختلف در ایران در سال جاری 70 هزار تن برآورده شده است که این میزان تقاضا، ایران را به یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان در زمینه آفت‌کش‌ها تبدیل کرده است.
 
وی سهم مصرف دو آفت‌کش "ایمیداکلوپرید" و "ایندوکساکارب" به عنوان پر مصرف‌ترین آفت‌کش در ایران و جهان را حداقل 1200 تن در سال ذکر کرد و یادآور شد: این حجم از تولید می‌تواند به صورت اجاره خط تولید و یا خرید خدمات در یکی از کارخانه‌های تولید آفت‌کش‌های شیمیایی تولید شوند؛ ولی با توجه به کارایی نانوفرمولاسیون این آفت‌کش‌ها، محصولات تولیدی با قیمت رقابتی قابل عرضه است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12168 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر بازدید: 2350 ساعت: 1:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
3 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
7 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
8 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
9 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
10 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
11 دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

  مهمترین ویتامین های مکمل برای حفظ سلامت بدن با این حال، بسیاری ازمردم به اندازۀ نیاز بدنشان مو...

  غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا ابتلا به آنفولانزا برای هیچ کس خوشایند نیست و همه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.
7 ترفند برای جنگ با هله‌هوله ها در یکی از آخرین توضیحات ارائه‌شده در مجله نیویورک‌تایمز درباره علم خارق‌العاده اعتیاد به هله‌هوله‌ها یا همان خوراکی‌های ناسالم واقعیت قدرت بالای این موادغذایی برای برانگیختن اشتهای افراد حتی به عنوان یک واکنش فیزیولوژیکی انکار نشده و البته در عین حال این موضوع هم عنوان شده که این اتفاق در پی یک استراتژی مشخص از سوی کارخانه‌های تولید این نوع مواد خوراکی در حال بسط و گسترش است...
ارتباط رنگ‌ها با غذا خوردن/ رنگ‌ها و وزن افراد رنگ‌ها روی عملکرد بدن ما تأثیرگذار هستند، به طور مثال بعضی از رنگ‌ها باعث بالا رفتن فشارخون افراد می‌شوند و ایجاد هیجان می‌کنند و بر عکس بعضی دیگر از رنگ‌ها باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می‌شوند.
مغذی‌ترین خوردنی‌های زمینی کارشناسان تغذیه همواره تاکید دارند که بدن انسان به مصرف مجموعه‌ای کامل از مواد خوراکی نیاز دارد تا به لحاظ جسمی و روانی سالم بماند و به زندگی ادامه دهد.