جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد


نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می گذارد. به عنوان مثال، روش جویدن در روند هاضمه، شکل دندان ها و حتی صورت تغییراتی ایجاد می کند.

به گزارش لقمه، نتایج بررسی های جدید نشان می دهد، دفعات جویدن روی قدرت مغز نیز تاثیر می گذارد. همه ما می دانیم که باید قبل از قورت دادن غذا آن را خوب جوید؛ اما به گفته متخصصان تعداد دفعات جویدن غذا به نوع غذا بستگی دارد. میوه و سبزیجات خام و گوشت نیاز به جویدن بیشتری دارد تا سیستم گوارشی بتواند آن را به خوبی جذب کند. به طور متوسط، هر انسان روزی ۸۰۰ تا ۱۴۰۰ بار غذا می جود.

علایم:

عمل جویدن، باعث شکسته شدن مواد غذایی به ذرات کوچک می شود تا آنزیم های گوارشی بتواند واکنش نشان دهد و در نتیجه به هضم غذا کمک کند با جویدن غذا، عصب تریگامینل یا (سه قلو) در صورت به مغز پیغام ارسال می کند سپس مغز از طریق عصب واگ (عصب بلندی که به معده وصل می شود) به معده پیغام ارسال می کند تا عمل ترشح اسید آغاز شود. با جویدن غذا، بزاقی تولید می شود که با مواد غذایی مخلوط می شود تا به غلظت مناسبی برای هضم شدن برسد.

نفخ:

هنگامی که آرام غذا می خوریم، بدن ما آرام است و به سیستم عصبی که هاضمه را تحریک می کند، اجازه می دهد کار خود را به بهترین شکل انجام دهد. اما اگر غذا با عجله صرف شود، دستگاه عصبی سمپاتیک تحریک می شود. در نتیجه بدن به طور کامل به حالت آماده باش درمی آید و انرژی به سمت قلب، مغز و عضله ها منحرف می شود در حالی که عملکرد رشته های عصبی پاراسمپاتیک مانند روند هاضمه متوقف می شود. در واقع دستگاه عصبی سمپاتیک مانع از ترشح اسید معده می شود و در نتیجه فرد احساس سیری بیش از حد و ناراحتی می کند. این امر در برخی موارد به اسپاسم های دردناک روده ای می انجامد. سریع غذا خوردن و نجویدن درست غذا باعث می شود هوای بیشتری وارد بدن شود که این امر ناراحتی هایی از جمله نفخ، آروغ زدن و... را به همراه دارد.

با دندان های دو طرف دهانتان غذا را بجوید

آیا همیشه غذا را از یک سمت دهان می جوید؟ اگر چنین است خوب است بدانید که به مرور زمان خوردن و جویدن غذا به ویژه مواد غذایی سفت، سخت تر و دردناک تر خواهد شد. در صورت ادامه این روند، سطح دندان ها ساییده می شود. البته عمل جویدن طبیعی نیز به مرور زمان دندان ها را پوسیده می کند. تخمین زده می شود که طی سال حدود ۲۰ میکرون از مینای دندان از بین می رود.

دندان قروچه:

از هر ۱۰ نفر، یک نفر دچار دندان قروچه است. این اختلال خواب به طور معمول به دلیل استرس و اضطراب شدید، مصرف نوشیدنی های کافئین دار، استعمال دخانیات و داشتن شیوه زندگی نادرست مانند برنامه غذایی ناسالم و کم تحرکی روی می دهد. دندان قروچه به پوسیدگی مینای دندان، شکستگی دندان و ایجاد علایمی مانند میگرن،گوش درد، بیماری لثه و ایجاد خستگی می انجامد. برای درمان، انجام روش های آرام سازی و استفاده از محافظ دهان، توصیه شده است.

جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می دهد

با جویدن آدامس عضله یک طرف دهان تقویت می شود و در نتیجه شکل صورت تغییر می کند. این حالت را می توان با تزریق آمپول بوتوکس به اندازه طبیعی برگرداند. همچنین با کنار گذاشتن آدامس، صورت به حالت طبیعی خود باز می گردد. البته این مشکل در افرادی دیده می شود که به علت نداشتن دندان در یک قسمت به طور مداوم از دندان های یک سمت دهان استفاده می کنند. این امر باعث تقویت بیش از حد عضله آن قسمت صورت می شود که درد در قسمت سر، فک و گردن و به مرور زمان التهاب مفصل فک از جمله عوارض آن است. البته این مشکل را می توان با مراجعه به دندان پزشک برطرف کرد.نتایج برخی بررسی ها نشان می دهد، عادت آدامس جویدن، از شکل گیری برخی از انواع حافظه جلوگیری می کند. بخش زیادی از حافظه و تقویت آن به تکرار وابسته است که انجام دادن این کار هنگام جویدن آدامس سخت است. آدامس جویدن روی عملکرد روده ها نیز اثر منفی می گذارد. جویدن آدامس باعث ترشح اسید معده می شود اما چون غذایی خورده نمی شود اسید مازاد ترشح می شود. این امر سبب التهاب دیواره معده، زخم معده، درد و سوءهاضمه می شود. آدامس اغلب حاوی ماده ای به نام سوربیتول است. این ماده بدون جذب وارد روده می شود و نفخ و گاز معده ایجاد می کند.



نقل از :خراسان

کد: 3649 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۸ فروردين بازدید: 5651 ساعت: 10:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راهنمای استفاده از ادویه در غذا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 میوه هایی که سطح قند پایین دارند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
3 مواد غذایی تقویت‌ کننده هضم غذا را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 هضم چه غذاهایی ساده است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
5 کاهش رشد سلول های سرطانی به کمک موزهای سیاه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 فیبرها چه تاثیری بر سلامت ما دارند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
7 چگونگی مبارزه زنجبیل با چربی شکم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
8 آشنایی با فیبرهای غذایی و نقش آنهادر سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ شهريور
9 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 فواید و زیان های چای زا بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 تقویت نیروی جنسی با مصرف تخم مرغ نیم‌برشت ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیر را قورت بدهیم یا نه؟ در مورد قورت دادن روزانه سیر برای پیشگیری از بو گر...

  وقتی مریض هستید گریپ‌فروت نخورید گریپ‌فروت برای سلامتی مفید است اما نه زمانی که مری...

  غذاهایی که دندانپزشکان هرگز نمی خورند! دندان پزشكان به جای مصرف فرآورده‌هایی مانند ذرت حج...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟
بخور نخورهای خواب‌آلودگی بهاره انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.