علت گرانی چغاله بادام از زبان تولیدکنندگان


کمبود نسبی چغاله بادام ناشی از رغبت باغداران برای برداشت بادام و سود بیشتر در آینده و عدم نظارت صحیح بر بازار از دلایل گرانی چغاله بادام است، اما تولیدکنندگان معتقدند اگر بازار به دست اتحادیه‌های بخش خصوصی مدیریت می‌شد چنین نوساناتی به وجود نمی‌آمد.

به گزارش لقمه، گرچه بهار زودرس باعث شد تا چغاله بادام زودتر از موعد و در اسفند ماه راهی بازار شود اما گویا افزایش قیمت محصولات خشکباری در سال گذشته باغداران را ترغیب کرده بود تا آنها محصول خود را برای برداشت بادام در فصل‌های آینده که سود بیشتری هم دارد ترغیب کرده و کمبود نسبی را در بازار رقم بزند.

مجتبی شادلو – رییس اتحادیه باغداران –گفت: گر چه عرضه زود هنگام و کمبود نسبی در این برهه زمانی می‌تواند یکی از دلایل افزایش قیمت چغاله بادام باشد اما پس از آمدن گوجه سبز به بازار قیمت هر دو محصول به تدریج متعادل‌تر شد در حالی که عدم نظارت صحیح بر بازار از تولید تا مصرف باعث شد تا هر فروشنده‌ای به دلخواه خود بر این محصولات قیمت‌گذاری کند.

وی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو گرم گوجه سبز در عمده‌ فروشی بسته به کیفیت و واریته‌های متفاوت 2000 تا 8000 تومان و هر کیلوگرم چغاله بادام کمتر از 10 هزار تومان است و با احتساب حاشیه سود منطقی باید 30 درصد گرانتر در بازار مصرف فروخته شوند اما کنترلی بر روند افزایش قیمت‌ محصولات کشاورزی وجود ندارد.

رییس اتحادیه باغداران گفت: اتحادیه‌ها و تعاونی‌های کشاورزی غالبا به وسیله کشاورزان و تولیدکنندگان اداره می‌شوند و می‌توانند حتی در صورت کمبود نسبی به دلیل مشکلات و شرایط خاص آب و هوایی بازار را تنظیم کرده و قیمت محصولات خود را کنترل کنند.

شادلو با انتقاد از اینکه اتحادیه‌های بخش خصوصی کشاورزی نقش و جایگاهی برای کنترل و تنظیم بازار ندارند، اظهارکرد: اگر دولت به این اعتقاد برسد که از ابتدای فصل تولید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خود اختیار و جایگاهی برای اتحادیه‌ها قائل شود که آن‌ها بتوانند بازار را کنترل کنند شاهد چنین نوسانات و مشکلاتی نخواهیم بود.






نقل از :ایسنا

کد: 3728 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2689 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوبرانه‌هایی به قیمت یک گرم طلا!/ گوجه سبز کیلویی 100 هزار تومان ۱۳۹۴ شنبه ۲۲ فروردين
2 غذاهای آخرین آخر هفته اردیبهشت را با زردآلو تهیه کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت
3 توصیه‌های بهداشتی درباره چغاله‌بادام ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين
4 چه میوه های نوبرانه ای بخوریم؟ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۸ فروردين
5 قبل از خوردن نوبرانه‌های بهاری به این نکات توجه کنید ۱۳۹۲ جمعه ۱۳ ارديبهشت
6 خواص برخی میوه های سبز بهاری ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
7 روش تهیه خورشت چغاله بادام ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ ارديبهشت
8 خواص درمانی چغاله بادام ۱۳۹۱ شنبه ۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رنگ و اسانس می‌خوریم یا چای طبیعی؟ رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارج...

  سندرم روده تحریک پذیر و دوری از FOODMAP ها پایگاه خبری لقمه: سندرم روده تحریك پذیر یك بیماری ...

  وقتی مواد غذایی قاتلند! گاهی خوراكی خریداری شده از نظر ظاهری کیفیت بالایی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
غذاهای ضد پیری برخی مواد غذایی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بقیه غذاها دارند که تأثیری بیشتری در جوان ماندن بدن دارند.
صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در هرمزگان بسیار از آن استفاده می کنند.صیدی که زیست گاه آبزیان در خلیج فارس را به خطر انداخته است.
ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.