علت گرانی چغاله بادام از زبان تولیدکنندگان


کمبود نسبی چغاله بادام ناشی از رغبت باغداران برای برداشت بادام و سود بیشتر در آینده و عدم نظارت صحیح بر بازار از دلایل گرانی چغاله بادام است، اما تولیدکنندگان معتقدند اگر بازار به دست اتحادیه‌های بخش خصوصی مدیریت می‌شد چنین نوساناتی به وجود نمی‌آمد.

به گزارش لقمه، گرچه بهار زودرس باعث شد تا چغاله بادام زودتر از موعد و در اسفند ماه راهی بازار شود اما گویا افزایش قیمت محصولات خشکباری در سال گذشته باغداران را ترغیب کرده بود تا آنها محصول خود را برای برداشت بادام در فصل‌های آینده که سود بیشتری هم دارد ترغیب کرده و کمبود نسبی را در بازار رقم بزند.

مجتبی شادلو – رییس اتحادیه باغداران –گفت: گر چه عرضه زود هنگام و کمبود نسبی در این برهه زمانی می‌تواند یکی از دلایل افزایش قیمت چغاله بادام باشد اما پس از آمدن گوجه سبز به بازار قیمت هر دو محصول به تدریج متعادل‌تر شد در حالی که عدم نظارت صحیح بر بازار از تولید تا مصرف باعث شد تا هر فروشنده‌ای به دلخواه خود بر این محصولات قیمت‌گذاری کند.

وی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو گرم گوجه سبز در عمده‌ فروشی بسته به کیفیت و واریته‌های متفاوت 2000 تا 8000 تومان و هر کیلوگرم چغاله بادام کمتر از 10 هزار تومان است و با احتساب حاشیه سود منطقی باید 30 درصد گرانتر در بازار مصرف فروخته شوند اما کنترلی بر روند افزایش قیمت‌ محصولات کشاورزی وجود ندارد.

رییس اتحادیه باغداران گفت: اتحادیه‌ها و تعاونی‌های کشاورزی غالبا به وسیله کشاورزان و تولیدکنندگان اداره می‌شوند و می‌توانند حتی در صورت کمبود نسبی به دلیل مشکلات و شرایط خاص آب و هوایی بازار را تنظیم کرده و قیمت محصولات خود را کنترل کنند.

شادلو با انتقاد از اینکه اتحادیه‌های بخش خصوصی کشاورزی نقش و جایگاهی برای کنترل و تنظیم بازار ندارند، اظهارکرد: اگر دولت به این اعتقاد برسد که از ابتدای فصل تولید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خود اختیار و جایگاهی برای اتحادیه‌ها قائل شود که آن‌ها بتوانند بازار را کنترل کنند شاهد چنین نوسانات و مشکلاتی نخواهیم بود.






نقل از :ایسنا

کد: 3728 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۷ ارديبهشت بازدید: 2621 ساعت: 11:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوبرانه‌هایی به قیمت یک گرم طلا!/ گوجه سبز کیلویی 100 هزار تومان ۱۳۹۴ شنبه ۲۲ فروردين
2 غذاهای آخرین آخر هفته اردیبهشت را با زردآلو تهیه کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت
3 توصیه‌های بهداشتی درباره چغاله‌بادام ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين
4 چه میوه های نوبرانه ای بخوریم؟ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۸ فروردين
5 قبل از خوردن نوبرانه‌های بهاری به این نکات توجه کنید ۱۳۹۲ جمعه ۱۳ ارديبهشت
6 خواص برخی میوه های سبز بهاری ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
7 روش تهیه خورشت چغاله بادام ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ ارديبهشت
8 خواص درمانی چغاله بادام ۱۳۹۱ شنبه ۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه هایی برای شارژ شدن انسان های خسته ممکن است در طول روز دچار خستگی شوید ولی می دانید ک...

  بخور نخورهای اضطراب و افسردگی در موارد اضطراب و افسردگی شدید حتماً باید درمان دا...

  غذاهایی که پس از ورزش باید خورد ما در اینجا میان وعده هایی به شما معرفی کرده ایم ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
غذاهایی که با خوردن آنها گرسنه‌تر می‌شوید! احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می‌کند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری می‌شود اما برخی خوراکی‌ها بنا به دلایل متعدد، احساس گرسنگی را از بین نمی‌برد و برعکس، سبب میل به خوردن بیشتر می‌شود.
رابطه زناشویی سالم با نوشیدنی های گیاهی شاید برای‌تان عجیب باشد كه چگونه یك نوشیدنی گیاهی می‌تواند به بهبود روابط زناشویی كمك كند. در حالی كه این موضوع یك اصل ثابت شده است كه سلامت، تازگی و مغذی بودن موادغذایی كه مصرف می‌كنیم می‌تواند تاثیری مستقیم بر كیفیت و چگونگی رابطه میان زوج‌ها و همسران داشته باشد و حتی در مواردی به پیشگیری از بروز برخی اختلال‌ها كمك كند.
شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.