خنک بنوشید بیشتر عرق می‌کنید


تابستان فرا رسیده و مشکل عرق و بوی بدن آن تبدیل به کابوس خیلی‌ها شده است. گاهی در اتوبوس یا مترو و حتی فضاهای باز از بوی عرق بعضی‌ها نمی‌شود نفس کشید.

به گزارش لقمه، اگر این پدیده طبیعی و فیزیولوژیکی بدن را مقصر اصلی می‌دانید باید بگوییم که سخت در اشتباهید. بدون تعریق، بدن با مشکلات زیادی مواجه می‌شود و حتی اختلالات جدی در ارگان‌های حیاتی مانند قلب و کبد بروز می‌کند. مشکل زمانی است که بعضی‌ها اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند که هیچ! بلکه با خوردن برخی مواد غذایی مشکل را چند برابر هم می‌کنند. گاهی از بوی عرقی که شدیداً بوی شنبلیله یا سیر می‌دهد می‌شود تا مرحله بی‌هوشی نیز پیش رفت. در این مطلب علاوه بر اشاره به نقش فیزیولوژیکی و ساختار عرق به چند بخور و نخور برای خلاصی از بوی آن اشاره خواهیم کرد. لطفاً با ما همراه باشید.


عرق آن قدرها هم بد نیست

تعریق برای بدن نه تنها مفید بلکه ضروری است و عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی در بدن دارد. در بدن ما غددی وجود دارد که وظیفه تولید عرق را بر عهده دارند. نقش اصلی عرق خنک کردن بدن و قرار دادن آن در دمای مناسب، دفع سموم از طریق پوست و همچنین پاسخگویی به حالت‌های روانی و عاطفی است. در حالت کلی عرق از آب و نمک تشکیل می‌شود و بوی بدی هم ندارد. مشکل زمانی به وجود می‌آید که این عرق با باکتری‌های نواحی مختلفی از بدن مانند زیر بغل‌ها، زیر سینه‌ها، کشاله‌های ران تماس پیدا می‌کند. در این صورت کار اصلی، رعایت بهداشت و شستشوی مرتب بدن است.

بخور و نخورهای غذایی

هر ماده غذایی که میل می‌کنید تأثیر خود را روی کل بدن می‌گذارد. بعضی از خوردنی‌ها می‌توانند تا حدودی میزان تعریق را کنترل کنند. در واقع اگر از آن دست افرادی هستید که صورت یا زیر بغل‌هایتان زیاد عرق می‌کند می‌توانید با مصرف مواد غذایی مختلفی مانند گوجه‌فرنگی، جعفری و غیره میزان این تعریق را تا حدودی کاهش دهید. البته باید بدانید که هیچ ماده معجزه‌گری وجود ندارد که با مصرف آن بشود به یک باره جلوی تعریق زیاد را گرفت.

آب گوجه‌فرنگی بنوشید

خیلی ساده است. آب گوجه‌فرنگی را بگیرید و میل کنید. البته شاید نوشیدن آن چندان ساده نباشد اما به مرور به طعم آن عادت خواهید کرد. این کار بعد از چند هفته تغییر اساسی در میزان تعریق بدن خواهد داشت. یعنی به طبیعی‌ترین شکل ممکن می‌توانید کمتر عرق کنید.

بفرمایید جعفری

جعفری خواص فوق‌العاده‌ای دارد که همچنین می‌تواند شما را از شر تعریق بیش از اندازه خلاص کند. در واقع کلروفیل به جذب بوهای نامطبوع بدن کمک می‌کند. کار چندان سختی نیست. هر روز مقداری جعفری بجوید تا زیاد عرق نکنید و عرقتان بوی بد هم ندهد.

بفرمایید دمنوش مریم گلی

مریم گلی هم از آن دست گیاهانی است که خواص زیادی دارد. برای کنترل تعریق زیاد می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. می‌توانید از دمنوش آن استفاده کنید تا بعد از چند هفته اثرش را در کنترل تعریقتان احساس کنید. البته اگر مشکل خاصی دارید و یا باردار هستید نباید بدون مشورت با پزشک از این گیاه به خصوص تنتور آن استفاده کنید.

خنک بنوشید بیشتر عرق می‌کنید

نوشیدنی‌ها و مایعات خیلی خنک و به اصطلاح تگری بیشتر عرقتان را در می‌آورد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه باعث می‌شوند بدن به یک باره سرما را جذب کند و بلافاصله عکس‌العمل نشان دهد. یعنی اینکه به فکر تنظیم دمای بدن و گرم کردن آن باشد. در این صورت نیز عرق خواهید کرد تا دمای بدن تنظیم شود. البته منظورمان این نیست که در دل گرما چای داغ بنوشید چون گرمای زیاد نیز باعث تعریق بیشتر می‌شود. منظورمان این است که از یک باره سر کشیدن نوشیدنی‌های تگری خودداری کنید. اجازه دهید نوشیدنی یا آب در دمای محیط بماند و بعد میل کنید.

ادویه‌ها عرق را بد بو می‌کنند

هر ادویه و یا سبزی خیلی معطری مانند شنبلیله باعث بودار شدن عرق می‌شود. زمانی که به عنوان مثال ادویه کاری میل می‌کنید تعریق زیر بغل زیاد و بودار خواهد شد. از مصرف غذاهای خیلی تند و پرادویه تا حد ممکن بپرهیزید.

سیر و پیاز

سیر و پیاز حاوی ترکیبات گوگردی هستند که باعث بد بو شدن تعریق خواهد شد.

مواد غذایی سرشار از زینک

مواد غذایی سرشار از روی (زینک) مثل برخی از غذاهای دریایی و جگر گوساله باعث تشدید بوی بد بدن می‌شود. البته اگر مصرف این مواد غذایی به طور روزانه و افراطی نباشد مانعی برای خوردن آن‌ها وجود ندارد. چرا که «روی» برای بدن لازم است.

فست فودها

بدون شک فست فودها هم خوشمزه‌اند و هم خیلی سریع و بدون زحمت زیاد شما را سیر می‌کنند. اما اگر مشتری دائم این غذاها هستید باید بدانید که بیش از آنچه فکرش را می‌کنید عرقتان را در می‌آورند. به خاطر اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌شده‌اند.

برخی از افزودنی‌ها

یکی از مقصران اصلی «شربت ذرت با میزان بالای فروکتوز» است که باید از آن بپرهیزید. چون نه تنها باعث انباشتگی و سنگینی دستگاه گوارش می‌شوند بلکه باعث چاقی و تعریق زیاد زیر بغل‌ها هم می‌شوند. این ترکیبات به میزان زیادی در سوداها وجود دارند. توصیه می‌کنیم با دقت تمام برچسب ترکیبات مواد غذایی صنعتی را بخوانید و از خرید محصولات حاوی شربت ذرت بپرهیزید.

چند توصیه کلی

برای اینکه در تابستان عرقتان بوی بد نگیرد هر روز دوش بگیرید. موهای زائد را اصلاح کنید. به طور مرتب لباس‌هایتان را شستشو دهید تا به لانه باکتری‌ها تبدیل نشوند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه آرمان

کد: 6828 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۲ خرداد بازدید: 4736 ساعت: 10:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 چه چیزی روند کاهش وزنتان را خراب می کند؟ ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
3 عرقیجاتی که هنگام معده درد شما را آرام می کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
4 7 نوشیدنی طبیعی مناسب برای ورزشکاران ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
5 خوراکی های موثر بر تعریق بدن را بشناسید ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
6 گیاهانی برای درمان نفخ و دل درد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
7 پروش ماهی در کاخانه تولید گلاب/به خاطر کم‌آبی به سراغ گلاب رفتیم ۱۳۹۵ شنبه ۲ بهمن
8 برنامه 9 روزه پاکسازی بدن ۱۳۹۳ شنبه ۱۲ مهر
9 عرقیات گیاهی که باعث کاهش وزن می شوند ۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير
10 لاغری با این عرق گیاهی ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه غذاهایی برای بیماران دیابتی مناسب هستند؟ مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت به...

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با خواص گوشت شترمرغ گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.
توزیع نذری با طعم سرطان! به گفته وزارت بهداشت و كارشناسان غذای داغ در ظرف های یك بار مصرف پلاستیكی كه از مواد نفتی نشات گرفته است موجب تولید 77 نوع بیماری سرطان زا شده و به هیچ وجه توصیه نمی شود در حالی كه ظروف یك بار مصرف گیاهی بدون عوارض است ولی همچنان هیئت های مذهبی بدون توجه به توصیه ها مواد سرطانی به عزاداران توزیع می كنند
مصرف زیاد آسپرین منجر به کوری می‌شود پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ویسکانسن آمریکا دریافتند: افرادی که به طور دائم آسپرین را به مدت دست کم ۱۰ سال مصرف می‌کنند؛ با خطر نابینایی و بیماری ماکولا دژنراسیون (Macular degeneration) ‏ روبه رو هستند که با بالارفتن سن در ارتباط است.
گردشگر روس: مردم ایران بسیار مهربان و مهمان نوازند دندانپزشک روس که به همراه قطار گردشگری در تور رفت و برگشت یک روزه تهران - شمال (سوادکوه) شرکت کرده بود، گفت: مسافرت به ایران و بویژه استان مازندران بسیار لذت بخش و خاطره انگیز است.