گندم بیمار پاکستانی از سفره ایرانی‌ها دست‌بردار نیست


در حالی که گندم پاکستانی به دلیل وجود بیماری‌های رایج در فهرست کشورهای ممنوعه سازمان حفظ نباتات برای واردات این محصول قرار دارد، وزیر نیرو از موافقت با طرف پاکستانی برای تهاتر گندم به ازای بهای برق ارسال شده به این کشور خبر داد.

به گزارش لقمه، مدت‌هاست که مسئولان پاکستانی برای صادرات گندمی که حتی خود به آلوده بودن آن اذعان دارند، مبادرت می‌ورزند تا شاید بازاری برای محصولشان بیابند چراکه حتی تولیدکنندگان خوراک دام کره جنوبی از خرید گندم این کشور انصراف داده‌اند.

کنوانسیون بین‌المللی حفظ نباتات، واردات محموله‌های کشاورزی را مشروط به تطابق با استانداردهای کشور مقصد می‌داند و براین اساس واردات انواع محصولات کشاورزی به کشور تنها پس از بررسی و تایید سازمان حفظ نباتات از نظر سلامت و عاری بودن از آفات و باقیمانده‌های شیمیایی آن‌ ممکن است.

اما با وجود اینکه نام پاکستان در آخرین فهرست ممنوعه اعلام شده از سوی سازمان حفظ نباتات برای واردات گندم وجود دارد، وزیر نیرو در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر این‌که ایران 40 میلیون دلار از پاکستان در ازای صادرات برق طلب دارد، گفت: پاکستان اجازه خواسته که به جای پول گندم بدهد که با این موضوع موافقت شده است.

چندی پیش هم سخنگوی وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد که با صادرات 100 هزار تنی گندم برای تسویه 53 میلیون دلار بدهی برقی موافقت شده اما علی اکبر یاسمی - معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات – به ایسنا گفت: با توجه به شیوع بیماری‌های رایج گندم مانند "سیاهک ناقص" و "علف هرز استریگا" و گزارش وجود این بیماری‌ها در کشورهای آفریقایی، عربستان، هند، پاکستان،‌ افغانستان،‌عراق، بنگلادش، چین، ژاپن، تایلند، مالزی، میانمار، اندونزی، فیلیپین، ترکیه و مکزیک، واردات گندم از این کشورها به ایران ممنوع است.

وی افزود: کشورهای صادرکننده گندم باید گواهی بهداشت محصول خود را براساس شرایط و مفادی که از سوی سازمان حفظ نباتات ایران اعلام می‌شود از وزارت بهداشت کشور خود دریافت کنند و پس از احراز شرایط بهداشتی اعلام شده از سوی ایران، محصول وارداتی به قرنطینه سازمان حفظ نباتات در گمرک وارد می‌شود و پس از بررسی و نمونه‌برداری از سوی مأموران قرنطینه سازمان حفظ نباتات در صورت تایید، این محموله می‌تواند به کشور وارد شود.

امید می‌رود که با توجه به تایید آلوده بودن گندم در کشورهایی مانند پاکستان از سوی کارشناسان و محققان کشاورزی به دور از هر گونه ملاحظات، از ورود این محصول جلوگیری شود چراکه طبق یافته‌های گیاه‌پزشکی آفت‌هایی مانند" سیاهک ناقص گندم" در صورت ورود به مزارع تا سال‌های سال باقی می‌مانند و مخاطراتی برای بخش کشاورزی و به تبع آن مصرف‌کنندگان در پی خواهند داشت.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4171 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 2445 ساعت: 2:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
6 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
10 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 خرید تضمینی بیش از ۲۳۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونگی تشخیص کم خونی/ درمان کم خونی با رژیم غذایی کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‏های قرمز خون و علل م...

  پنیر برای دندان مفید است یا مضر؟ پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید، م...

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کم‌کالری‌ترین میوه‌های تابستانی کدامند؟ فصل تابستان فصل میوه‌های جورواجور و خوشمزه است. میوه‌های رنگی، آبدار، خوش‌طعم و صد البته مغذی. اما آیا می‌دانید میزان کالری هر کدام از این میوه‌ها چقدر است؟ آیا دنبال میوه‌های کم کالری هستید؟
آیا آشپزی با باربیکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟ آشپزی با باربیکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.
تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.
بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند و با حل کردن پلاستیک مقدار زیادی از مواد مضر آن را به خود جذب می‌کنند.