نگرانی متولیان سلامت از گسترش بیماری های غیرواگیردار
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید


رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»

عکس از: محمد تاجیک

به گزارش لقمه، دکتر ربابه شیخ الاسلام گفت : « مردم ما کم کم از غذاهای سنتی قبلی خود رو به غذاهای صنعتی ، رستورانها غذاهای آماده و فست فودها آورده اند که اصلی ترین دلیل افزایش شیوع به این بیماری ها و کاهش سن ابتلا ست.»

دکتر شیخ الاسلام بسیاری از غذاهای سنتی ایرانیان را سالمتر دانست و خاطر نشان کرد که اینگونه غذاها با بدن ما سازگاری بیشتری داشته است.

وی افزود :«آش های سنتی که با بلغور، حبوبات و انواع سبزی ها ی محلی درست می شدند حاوی فیبر املاح فراوان و سایر ریز مغذی ها بودند ولی در حال حاضر فست فودها حتی در روستا های ما هم رسوخ کرده اند.غذاهای کامل و فرآوری نشده مانند گندم یا جو کامل که قبلا به صورت نان خورده می شد و به عنوان قوت اصلی حاوی فیبر و املاح و ویتامینها بود اکنون به صورت آرد سفید وارد نانوایی ها می شود و حتی نان سنگک و بربری که حاوی سبوس و فیبر بود اکنون کاملا سفید و برای سلامت به صورت خطر جدی در آمده اند.

غلات سبوس گرفته و گوشت چرب در بسیاری از کشورها در راس هرم غذایی جای دارند. جایی که سهم کمی از غذای خانواده را باید تشکیل دهند ولی در حالی که 90 درصد خانواده های ایرانی نان سنتی می خورنداین نانها با آرد سفید تهیه می شوند که به شیوع چاقی و بیماری های ذکر شده مثل دیابت بیماری های قلبی عروقی سکته های قلبی و مغزی و حتی پوکی استخوان دامن می زند.کربو ییدراتهای ساده موجود در این غذاها های فرآوری شده عوارض خود را در کل جمعیت نشان می دهند.»


دکتر شیخ الاسلام در پایان اظهار امیدواری کرد:«ایکاش استانهای مختلف لیستی از غذاهای سنتی خود را تهیه می کردند ، غذاهایی که با آنچه که در محل می روید تهیه می شوند خورش هایی که همه ی انواع سبزی ها و محصولات گیاهی بومی را دارند.»

مدیر بهسایت ایران افزود:«در سالهای اخیر شهر نشینی ، اشتغال زوجین برای امرار معاش و ارائه مجوزهای زیاد برای تولید کنندگان غذا بدون آنکه تخصصی در زمینه سلامت تغذیه داشته باشند به روند افزایش این بیماری ها دامن می زند.»وی افزود:« علاوه بر این برای افزایش تولید غذا، ذخایر خاک و اب خود را دگرگون می کنیم.این اتفاق نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورها به تخریب و تغییر فرمول خاک و کاهش منابع آب منجر شده است.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 6260 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۳ اسفند بازدید: 8632 ساعت: 1:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۳ فروردين
2 نکاتی در خصوص تغذیه زنان باردار ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

  مهمترین عامل شیوع سرطان‌ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ...

  سه خطای رایج در وعده‌ غذایی صبحانه صبحانه یکی از وعده‌های مهم غذایی و در عین حال یکی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با پنیر پیتزا یا موزارلا به طور سنتی، پنیر موزارلا (پیتزا) از شیر کامل و پر چرب گاومیش‌های آبی به دست می‌آمد اما از چندین دهه قبل ایتالیایی‌ها پنیر موزارلای بسیار خوبی از شیر گاو تولید کردند.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
با این صبحانه وزنتان کاهش می‌یابد مصرف صبحانه غنی از پروتئین موجب سرکوب هورمون‌های مسئول اشتها می‌شود.
خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.