خوردن برنج شک‌ دار


نه تایید نه تکذیب. این واکنش وزیر بهداشت درمقابل سوال خبرنگاران درباره برنج‌های وارداتی است. یکی از رسانه‌ها موضوع برنج‌های وارداتی را عنوان می‌کند و از وزیر نظرش را در رابطه با این شایعه می‌پرسد. حسن طریقت منفرد هم پاسخ می‌دهد: «به گفته سازمان غذا و دارو به طور قطعی، رسمی و عملی چیزی به دستشان نرسیده که بررسی کنند، بنابراین این سازمان نمی‌تواند این اطلاعات و شایعات را تأیید یا تکذیب کند یا در مورد آن توضیح بدهد. دوستان ما در سازمان‌های مربوطه یعنی سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد منتظرند تا نمونه‌های لازم که درباره ‌آنها صبحت می‌شود، به دستشان برسد تا آنها را آزمایش و بعد اظهار نظر کنند.»

به گزارش لقمه، در حالی که وزیر بهداشت از نرسیدن نمونه برای آزمایش به سازمان استاندارد و غذا و دارو نرسیده و هنوز نمی‌تواند به مردم درباره آلودگی برنج‌های وارداتی هشدار بدهد یا احتیاط در مصرف را توصیه کند که چندی پیش جمعی از نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و از رسانه‌ها خواستند به مردم اطلاع رسانی کنند که برنج وارداتی نخورند و بیش از همه به کودکان و مادران باردار درباره عواقب این آلودگی‌های هشدار دادند. مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده لنگرود و سخنگوی کمیسیون عمران مجلس همان زمان با بیان اینکه دولت باید پاسخگوی واردات برنج‌های آلوده به کشور باشد، گفت: سرطان زا بودن برنج‌های آلوده وارداتی مورد تأیید کارشناسان قرار گرفته است.

لاهوتی اما در گفت‌و‌گویی می‌گوید آلوده بودن را تایید نکرده و فقط به طور شفاهی اعلام کرده و هشدار داده است. نماینده مردم لنگرود معتقد است برای تامین برنج مورد نیاز در داخل و جبران میزان نیازمان به واردات اراده‌ای نیست. سال 88 زمانی که مرضیه وحید دستجردی به تازگی بر صندلی وزارت نشسته بود یکی از مسئولان موسسه استاندارد آلوده بودن برنج‌های وارداتی را به فلزات سنگین اعلام کرد و چیزی نگذشت که وزیر بهداشت و رئیس موسسه استاندارد تکذیبش کردند. اما کمی بعدتر، اواخر شهریور 88، مهدی پورهاشم مدیرکل استاندارد استان تهران 13 نوع از برنج‌های وارداتی را آلوده و‌ غیر‌قابل مصرف دانست. پورهاشم همان‌ روزها گفته بود کارشناسان این اداره با جمع‌آوری نمونه‌هایی از چند نوع برنج خارجی وارداتی، به آزمایش آنها از نظر میزان سم مایکوتوکسین، سرب، آرسنیک و کادمیوم کردند و پس از این آزمایش‌ها مشخص شد 13نوع از برنج‌های خارجی وارداتی مشکل دارند و مصرف آنها برای مردم زیان‌آور است.


بر اساس استانداردهای بین‌المللی (کدکس) و استانداردهای داخلی باید میزان این سموم به علت آنکه به ویژه سرب، آرسنیک و کادمیوم از فلزات سنگین هستند صفر باشد. آزمایش کارشناسان نشان داد میزان سم مایکوتوکسین در حد صفر است و مشکل خاصی ندارند ولی سرب در همه برنج‌ها موجود است و در برخی انواع آن این میزان بسیار بالا و آرسنیک نیز بیشتر از حد استاندارد است. همان روزها حسین‌علی شهریاری، نماینده زاهدان که در مجلس هشتم نیز ریاست کمیسیون بهداشت را به‌عهده داشت نسبت به این وضع اعتراض کرده‌ و به فارس گفته بود: «اطلاع دارم که در برخی استان‌های مرزی از جمله سیستان و بلوچستان در مورد واردات مواد غذایی از مرز، فعل و انفعالاتی صورت می‌گیرد که قطعاً به سلامت مردم لطمه می‌زند.» فعل و انفعالات؟ چندی پیش معصومه ابتکار از اعضای شورای شهر تهران خانواده‌ها را از دادن برنج وارداتی به کودکان منع کرده‌بود: «هم اکنون مجمع سرطان شناسی جهان معتقدند که برنج آلوده به آرسنیک در ردیف اول سرطان کودک قرار دارد.


از این رو پیشنهاد دادند که به کودکان برنج ندهیم چرا که ممکن است آلوده باشد.» براساس اعلام سازمان بازرسی کل کشور از آبان ماه سال ۱۳۹۰ آزمون فلزات سنگین برای برنج‌های وارداتی اجباری اعلام شد. این سازمان در همان زمان عنوان کرده بود که آلودگی برنج‌های وارداتی به ویژه برنج‌های هندی به «فلزات سنگین» محرز است.گندم، برنج و شکر در صدر فهرست کالاهای وارداتی ایران قرار دارد و کشورهای امارات متحده عربی، چین، هند، ترکیه و سوئیس به ترتیب در ردیف پنج کشور عمده صادرکنندگان اصلی کالابه ایران هستند. 400 هزار تن برنج، مابه‌التفاوت تولید و نیاز داخل است.


این گفته نماینده لنگرود به آرمان است که اعتقاد دارد با کشت دوباره روی زمین‌هایی که محصول داده‌اند، تغییر وضع محصول و استفاده از زمین‌هایی که کشتی در آنها صورت نمی‌گیرد می‌شود نیاز داخل به برنج را تامین کرد و البته وارد نکردن برنج به ضرر عده‌ای است که همیشه به بهانه‌های مختلف باعث می‌شوند این اتفاق نیفتد. سخنگوی کمیسیون عمران می‌گوید: از سال 88 بحث برنج‌های آلوده مطرح بود، سازمان استاندارد گفت آلوده است و بعد هم حرفش را پس گرفت. اما چرا باید درصورتی که می‌توانیم برنج را در داخل به اندازه کافی تولید کنیم آن را وارد کنیم و بعد هم با شک وتردید مصرف کنیم؟ آن هم در شرایطی که احتمال بالایی برای آلوده بودن آنچه وارد کشور می‌شود وجود دارد.

چرا آزمایش نمی‌شود؟

وزیر بهداشت می‌گوید هنوز آزمایش نکرده‌اند اما آیا این کار آنقدر سخت است و نمونه برنج‌ها تا این اندازه دور از دسترسند که در این 4 سال نتوانسته‌اند سالم یا ناسالم بودن آن را بررسی کنند؟ لاهوتی می‌گوید این فقط در مورد برنج نیست و این موضوع برای مواد غذایی وارداتی دیگر هم مطرح است. برای مثال چای بسته بندی خارجی که در فروشگاه‌ها هم توزیع شده و مردم خریداری می‌کنند و از مسیر غیرقانونی وارد شده‌است. وزارت بهداشت و سازمان استاندارد که متولیان سلامت مردم هستند در این باره هیچ کاری نکرده‌اند. بسته‌های چای که نمی‌دانیم محتوی چه جور چایی است همین‌طور به مصرف مردم می‌رسد و نظارتی هم در کار نیست. اما وزارت بهداشت چرا روی بسته‌های یک کیلویی چای که به طور غیرقانونی در شبکه توزیع قرار گرفته نظارت نمی‌کند.


مجلس انتظار دارد که وزارتخانه روی این موضوع و مسئله برنج‌ها حساس شود و محصولاتی که سلامت آنها آزمایش نشده در میان مردم توزیع نشود. نماینده مردم لنگرود از تلاش مجلس برای قانع کردن وزارت بهداشت برا آزمایش برنج‌ها می‌گوید. کاری که به‌دلیل نزدیک شدن به روز انتخابات و روزهای پایانی عمر دولت دهم چندان سفت و سخت گرفته نمی‌شود و دولت بعدی باید در قبال این مسئولیت مانده از وزارتخانه طریقت منفرد پاسخگو باشد. 




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آرمان

کد: 4177 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ خرداد بازدید: 2075 ساعت: 8:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد
4 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
5 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
6 ۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
9 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
11 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر مادر سپر دفاعی در برابر افسردگی در یك مطالعه جدید معلوم شد افرادی كه در دوران نوزا...

  با خواص درمانی انجیر آشنا شوید یک متخصص طب سنتی اعلام کرد: انجیر میوه‌ای سرشار از...

  این سبزی دشمن فراموشی است کرفس حاوی نوعی فلاونوئید است که مانع از بروز پروسه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مدیریت استراتژیک در رستوران متون تخصصی در زمینه اداره رستوران معدود و محدودند. در ادامه مقاله مفیدی از خانم حدیث مشکی که در وبلاگشان منتشر کرده بودند را باز نشر می کنیم.
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا(1) با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آن‌ها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسئله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آن‌ها در سالیان دور است.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.