جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر


دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.

به گزارش لقمه، نعمت یاورزاده در گفت‌وگویی اظهار کرد: ایران با مصرف سرانه حدود 1.2 کیلوگرم چای یکی از کشور‌های پرمصرف این محصول به‌شمار می‌رود چراکه سالانه حدود سه میلیون تن چای در جهان تولید و مصرف می‌شود که سهم ایرانیان 90 هزار تن در سال است.


وی با بیان این‌که همه کشور‌های جهان مصرف‌کننده چای هستند، گفت: عمده تولید‌کنندگان چای در جهان کشور‌های عقب‌مانده و جهان سوم هستند که می‌توان به کشور‌های کنیا، سریلانکا، اوگاندا و تانزانیا اشاره کرد. در حالی که انگلستان با در اختیار‌ داشتن شرکت‌های بزرگ و چند ملیتی چای توانسته است سهم عمده تجارت جهانی این محصول را از آن خود کند.


یاورزاده ادامه داد: تجارت چای پس از تولید سیستم‌های مافیایی در جهان دارد و در انحصار چند شرکت معدود فراملیتی است که تعدادی از آنها به انگلستان تعلق دارند.


دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: صنایع وابسته به چای در هامبورگ آلمان یکی از بزرگ‌ترین صنایع فرآوری محصولات حاصل از چای است که محصولات متنوعی از کافئین تا کمپوست را تولید می‌کنند.


وی افزود: چای در کشور‌های جهان در صنایع کاغذ و مقوا و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود و یکی‌دیگر از مصارف خوراکی متداول چای در جهان مصرف آن با مخلوطی از میوه‌های خشک‌ شده و به عنوان نوشیدنی چای سرد است که اخیرا در ایران نیز تولید آن آغاز شده است. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4285 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير بازدید: 2396 ساعت: 2:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نامه وزیر بهداشت به دبیرکل WHO چه بود؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
2 چرا قیمت برنج ایرانی گران‌تر از خارجی است؟ ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
3 سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» فراخوان داد ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
4 سومین جشنواره عکس خوشه هدفمند است ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۰ خرداد
5 قیمت شیر چرا بالا رفت/ توضیح دبیر انجمن صنایع لبنی ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
6 چرا شکر و ماکارونی گران شد؟ ۱۳۹۸ شنبه ۲۱ ارديبهشت
7 دلالان قیمت خرما را تا چهار برابر افزایش داده اند / قیمت خرمای صادراتی 2.5 دلار ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
8 غذای سالم ارزان‌تر از درمان بیماری است ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
9 جام‌جهانی قهوه چگونه برگزار می‌شود؟ ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۶ ارديبهشت
10 دبیر سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
11 کبد چرب و بایدها و نبایدهایش ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  رژیم‌های فاقد کربوهیدرات‌ خطر سرطان را بالا می‌برند متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند برخی از رژیم‌های غذای...

  کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟ یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان ب...

  از بین بردن بوی بد بدن با خوراکی بوی بدن یکی از مواردی است که وجودش باعث شرمندگی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

«آردگیز گردانی» آیین سنتی هرمزگانی ها در نیمه شعبان «آردگیز گردانی» از آیین های سنتی در استان هرمزگان است که براساس آن ذوستداران اهل بیت(علیهم السلام) در شب میلاد امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) برای سلامتی آن حضرت، نذورات توزیع می کنند.
آیا رژیم سیب و تخم‌مرغ لاغر می‌کند؟ رژیم غذایی «سیب» و کاهش 4 کیلوگرم وزن در 5 روز، رژیم لیمو و شکست دادن سرطان در 30 روز، با رژیم قارچ در هر 10 روز 3 کیلو لاغر شوید، رژیم تخم‌مرغ و عسل، رژیم قهوه، رژیم چای و خرما و .... این اسامی را بارها و بارها از زبان دوستان می‌شنویم یا در اینترنت می‌خوانیم.
نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا افشین اسماعیلی فر – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»