آیا آشپزی با باربیکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟


آشپزی با باربیکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.

به گزارش لقمه، این شیوۀ پخت و پز که متهم به ایجاد سرطان بود، به شرط به کارگیری درست، حتی می‌تواند در برقراری تعادل غذایی سهیم باشد.

روش های درست آشپزی با باربیکیو
در چهارچوب مطالعه ای دربارۀ تماس فرانسوی ها با هیدروکربورها، مقامات بهداشتی فرانسه نتایج مهمی را که تا امروز همچنان معتبر هستند ارزیابی کردند، نتیجۀ این مطالعات در زیر آمده اند.

خوراکی ها را در فاصلۀ 10 سانتی متری از زغال ها قرار دهید
پختن خوراکی ها در دمای بین 300 تا 600 درجه تبدیل به هیدروکربورهای سرطان زا می‌شوند. بنابراین مهم است که خوراکی ها را بیش از حد نپزید. مطالعاتی که در این باره انجام شده اند، ثابت می‌کنند که اگر گوشت در قاصلۀ 10 سانتی متری باربیکیو نگه داشته شود، هیدروکربورها به وجود نخواهند آمد. به همین ترتیب، اگر چربی ها روی زغال ها نیفتند، این مواد آلوده کننده از خوراک ما به دور خواهند ماند. بنابراین توصیه می‌شود که روی آتش را با یک لایۀ نازک از خاکستر بپوشانید.
به عبارت دیگر، مواد خوراکی باید با گرمای زغال ها پخته شوند نه در تماس با شعلۀ آتش.

باربیکیو و دی اُکسین، این رابطه نسبی است
پیش داوری هایی در رابطه با پخت و پز با باربکیو و انتشار دی اُکسین وجود دارد که این پیش داوری ها باید مورد تجدید نظر قرار بگیرند. در واقع، سوختن 2 کیلوگرم زغال، دی اکسینی معادل با سوختن 12000 سیگار آزاد می‌کند. و در مقام مقایسه، در فرانسه هر سال بر اثر سوختن زغال، 1 کیلوگرم دی اکسین تولید می‌شود که فقط چند گرم آن مربوط به باربکیوهاست. بنابراین، انتشار این گاز وجود دارد، اما بسیار کم است.
از سوی دیگر، زمانی که این دود بلند می‌شود ما سرمان را به سوی دیگری می‌چرخانیم تا هوای داغ به صورتمان نخورد. بنابراین دریافت دی اکسین باز هم کم می‌شود. 

چه قدر می‌توانیم از باربیکیو استفاده کنیم؟
استفاده از این روش آشپزی یک تا دو بار در هفته بی خطر است. اگر توصیه هایی را که در ذیل به آنها اشاره می‌کنیم، رعایت کنید، می‌توانید این تعداد دفعات را افزایش دهید. بهتر است برای حفظ سلامتی تان، هنگام استفاده از باربکیو چربی کمتری مصرف کنید.

توجه: توری باربکیو را باید به طور مرتب تمیز کنید، حتی بعد از هر بار استفاده از آن؛ زیرا خرده های مواد غذایی که به آن چسبیده اند، هیدروکربورهای متراکم شده ای هستند که به مواد خوراکی تازه سرایت خواهند کرد.

حواستان به حوادث باربکیو باشد!
اگرچه آشپزی با باربکیو هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما این دستگاه می‌تواند منشأ برخی حوادث شدید و ناگوار باشد. بنابراین خیلی مواظب باشید!

همیشه تعداد افرادی که در تماس با باربکیو دچار سوختگی شده اند، بسیار زیاد و قابل توجه است. این سوختگی ها فقط به خاطر شتاب زدگی مصرف کنندگان نبوده است، گاهی اوقات برخی مدل ها، خصوصاً آنهایی که بر روی تنها یک ستون یا روی سه پایه، سوار شده اند، عامل ایجاد خطر بوده اند.
ضمناً باید یادآوری کنیم که هرگز نباید آتش باربکیوی زغالی را با هیزم سفید یا هر مادۀ قابل اشتعال دیگری تقویت کنید.

این دستگاه ها به خاطر مسمومیت زایی مونواکسید کربن، نباید داخل محل در بسته مورد استفاده قرار بگیرند.
و در نهایت بچه ها را از باربکیو دور نگه دارید.


نقل از :سیمرغ

کد: 1408 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ شهريور بازدید: 7276 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چیکن کورن داگ با سس باربیکیو ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد
2 یک صبحانه عربی لذیذ و دلچسب ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۴ مرداد
3 طرز پخت تورتیا باربیکیو ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۸ بهمن
4 روش تهیه کباب گوشت گوساله و سبزیجات ۱۳۹۱ جمعه ۱۳ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در خرید پسته به این نکات توجه کنید امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما مح...

  پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع لقمه: در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاها...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

18 دلیل برای لاغری و کاهش وزن چاقی می‌تواند 20 سال از عمر شما را کم کند و سال‌هایی که زنده هستید را با درد همراه کند، آن را ناسالم‌تر کرده و از میزان انرژی و فعالیت شما بکاهد.
پخت پیتزا در یک آشپزخانه کاملا آنلاین پایگاه خبری لقمه: ساختن یک اپلیکیشن پرطرفدار آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای آی‌تی و استارت‌آپ است. دنیایی که این روزها می‌توان درآن پیتزای موردعلاقه‌تان را با چند کلیک خودتان درست کنید.
لاغری آسان با 10 سم زدای طبیعی هنگامی که در حال اجرای برنامه سم زدایی خود هستید، حتماً ظرف غذایی را همراه خود داشته باشید تا غذاهای مورد نیاز در این دوره را بتوانید با خود به هر جایی ببرید؛ از محل کار گرفته تا مهمانی خانه دوستان.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.