سیب‌زمینی از کیلویی 1760 تا 3500 تومان!


درحالیکه به گفته مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 1760 تومان کاهش یافته است این محصول در میادین تره بار کیلویی 2100 تومان فروخته می‌شود و مشخص نیست روز شمار این وزارتخانه برای ارزان شدن سیب‌زمینی چه روزی به پایان می‌رسد؟

به گزارش لقمه، سیب‌زمینی جزء محصولاتی است که مصرف سرانه بالایی در ایران دارد؛ به گونه‌ای که هر ایرانی به طور متوسط سالانه 45 کیلوگرم سیب‌زمینی مصرف می‌کند اما به دلیل نداشتن الگوی کشت یک سال همچون سال گذشته با تولید مازاد بر مصرف و ماندن محصول روی دست تولیدکننده مواجه می‌شویم و در سال دیگر همچون امسال کشت مقداری کاهش می‌یابد و بازار را با کمبود و افزایش قیمت مواجه می‌کند.

گرچه کارشناسان علت این نوسانات و افزایش قیمت سیب‌زمینی را در چند ماهه امسال از بین رفتن حجم بسیاری از این محصول به دلیل بارش سیل‌آسا در استان‌های غربی کشور می‌دانند اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند: علی رغم وقوع این حوادث غیرمترقبه میزان تولید سیب‌زمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.

در حالی حسن محمدی - رییس اتحادیه سیب‌زمینی کاران – نسبت به کمبود یک میلیون تنی تولید سیب‌زمینی در سال جاری هشدار داد که حسن خدنگی - مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی - اعلام کرد: امسال با افزایش قابل توجه تولید سیب‌زمینی، میزان برداشت این محصول به بیش از چهار میلیون و 900 هزار تن می‌رسد.

در این میان علی‌رغم متفاوت بودن آمارها از میزان تولید سیب‌زمینی، قیمت‌های اعلامی با آنچه در بازار عرضه می‌شود فاصله زیادی با هم دارند؛ مدیر کل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت این محصول در میادین تره بار را کیلویی 1760 تومان عنوان و اعلام کرده تا دهم تیر ماه سیب‌زمینی با کاهش قابل توجه قیمت مواجه می‌شود.

اما مشاهدات در بازار نشان‌دهنده قیمت‌های دیگریست؛ هر کیلو گرم سیب‌زمینی در میادین تره بار شهرداری 2100 تومان قیمت‌گذاری شده است.

حسین مهاجران - رییس اتحادیه میوه و سبزی - نیز دراین باره به ایسنا گفت: قیمت سیب‌زمینی تابستانه اصفهان که به تازگی به بازار وارد شده است با کاهش 200 تومانی به کیلویی 1800 تومان رسیده است!

به غیر از میادین تره‌بار که به گفته کارشناسان بسیاری، عمده تامین کننده نیازهای مصرف کنندگان است، سیب‌زمینی در میوه‌فروشی‌های سطح شهر قیمت نجومی‌تری دارد چرا که برخی میوه‌فروشان با سودجویی از نبود نظارت این محصول را به کیلویی 3000 تا 3500 تومان هم می‌فروشند.

به نظر می رسد به جای وعده‌های متعدد ارزانی انواع محصولات مورد نیاز مردم مانند سیب‌زمینی باید با محاسبه دقیق قیمت منطقی برای همه انواع میوه و تره بار، نظارت کاملی بر بازار مصرف داشت تا برخی فرصت‌طلبان نتوانند با منافع و حقوق شهروندی مصرف‌کنندگان که همان در اختیار داشتن میوه ارزان است بازی کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4303 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۴ تير بازدید: 2260 ساعت: 4:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
3 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
8 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی های موثر در درمان ناباروری مردان لقمه: یک متخصص تغذیه ناباروری مصرف استروژن‌های گیا...

  این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند پایگاه خبری لقمه: در ده عاملی که زمینه ساز سنگ کلی...

  پوست خوب غذای خوب می‌خواهد همه مردم دوست دارند پوستی شاداب، شفاف و جوان داشته...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
اسامی غیرمتعارف در کافی شاپ و رستورانها نشانه چیست پایگاه خبری لقمه: ناپلیتانا، مالیبوی آناناس، موهیتو و رازبری مارگریتا؛ هیچ​کس نمی​داند این اسامی ناآشنا دقیقا از کی در فهرست غذایی ما ایرانی​ها جای گرفتند. هرچه که هست حالا جا برای خودنمایی اسامی عجیب آن ور آبی باز شده است .
دوری از این بیماری‌ها با مصرف ماست کم چرب پژوهش‌ها بیانگر این است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشار خون را کاهش می‌دهد.
روش های تنظیم ساعت شکم! چقدر با چرخه بیولوژیک گرسنگی و سیری آشنا هستید؟ آیا شما هم یکی از آنها در وجود خودتان دارید؟ نتایج تحقیقات نشان می دهند اعصاب شکم براساس ساعت مشخصی کار می کنند و در زمان های خاصی از روز غذا خوردن را محدود می کنند.