سیب‌زمینی از کیلویی 1760 تا 3500 تومان!


درحالیکه به گفته مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 1760 تومان کاهش یافته است این محصول در میادین تره بار کیلویی 2100 تومان فروخته می‌شود و مشخص نیست روز شمار این وزارتخانه برای ارزان شدن سیب‌زمینی چه روزی به پایان می‌رسد؟

به گزارش لقمه، سیب‌زمینی جزء محصولاتی است که مصرف سرانه بالایی در ایران دارد؛ به گونه‌ای که هر ایرانی به طور متوسط سالانه 45 کیلوگرم سیب‌زمینی مصرف می‌کند اما به دلیل نداشتن الگوی کشت یک سال همچون سال گذشته با تولید مازاد بر مصرف و ماندن محصول روی دست تولیدکننده مواجه می‌شویم و در سال دیگر همچون امسال کشت مقداری کاهش می‌یابد و بازار را با کمبود و افزایش قیمت مواجه می‌کند.

گرچه کارشناسان علت این نوسانات و افزایش قیمت سیب‌زمینی را در چند ماهه امسال از بین رفتن حجم بسیاری از این محصول به دلیل بارش سیل‌آسا در استان‌های غربی کشور می‌دانند اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند: علی رغم وقوع این حوادث غیرمترقبه میزان تولید سیب‌زمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.

در حالی حسن محمدی - رییس اتحادیه سیب‌زمینی کاران – نسبت به کمبود یک میلیون تنی تولید سیب‌زمینی در سال جاری هشدار داد که حسن خدنگی - مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی - اعلام کرد: امسال با افزایش قابل توجه تولید سیب‌زمینی، میزان برداشت این محصول به بیش از چهار میلیون و 900 هزار تن می‌رسد.

در این میان علی‌رغم متفاوت بودن آمارها از میزان تولید سیب‌زمینی، قیمت‌های اعلامی با آنچه در بازار عرضه می‌شود فاصله زیادی با هم دارند؛ مدیر کل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت این محصول در میادین تره بار را کیلویی 1760 تومان عنوان و اعلام کرده تا دهم تیر ماه سیب‌زمینی با کاهش قابل توجه قیمت مواجه می‌شود.

اما مشاهدات در بازار نشان‌دهنده قیمت‌های دیگریست؛ هر کیلو گرم سیب‌زمینی در میادین تره بار شهرداری 2100 تومان قیمت‌گذاری شده است.

حسین مهاجران - رییس اتحادیه میوه و سبزی - نیز دراین باره به ایسنا گفت: قیمت سیب‌زمینی تابستانه اصفهان که به تازگی به بازار وارد شده است با کاهش 200 تومانی به کیلویی 1800 تومان رسیده است!

به غیر از میادین تره‌بار که به گفته کارشناسان بسیاری، عمده تامین کننده نیازهای مصرف کنندگان است، سیب‌زمینی در میوه‌فروشی‌های سطح شهر قیمت نجومی‌تری دارد چرا که برخی میوه‌فروشان با سودجویی از نبود نظارت این محصول را به کیلویی 3000 تا 3500 تومان هم می‌فروشند.

به نظر می رسد به جای وعده‌های متعدد ارزانی انواع محصولات مورد نیاز مردم مانند سیب‌زمینی باید با محاسبه دقیق قیمت منطقی برای همه انواع میوه و تره بار، نظارت کاملی بر بازار مصرف داشت تا برخی فرصت‌طلبان نتوانند با منافع و حقوق شهروندی مصرف‌کنندگان که همان در اختیار داشتن میوه ارزان است بازی کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4303 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۴ تير بازدید: 2197 ساعت: 4:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
3 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
7 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
8 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا جمعه ها چاق می شویم؟ ایام تعطیل فرصتی است که خانواده ها دور هم جمع می ش...

  غذاهای سرخ‌شده احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخ‌شده و روغن‌هایی که ...

  لیمو ترش مفیدترین دارو برای درمان گلو درد است لیمو ترش از جمله مواد بسیار مفید برای برطرف کردن ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟
تغذیه در سفرهای تابستانی چگونه می‌توان در طول سفر که غذای روح فراهم می‌شود، با رعایت چند نکته ساده تغذیه‌ای سلامت جسم را تامین کنیم و سفری دلپذیر را تجربه نماییم.
روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران پایگاه خبری لقمه: سرآشپزان می‌توانند با استفاده از خلاقیت و آزادی در آشپزی، تنوع بخشیدن به منوی غذاها را تجربه کنند. ایده‌ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در این زمینه کمک کند.
بخورنخورهای عفونت‌های زنانه رژیم غذایی نامناسب، استرس و بی‌خوابی ابتلا به عفونت‌های قارچی را در زنان افزایش می‌دهد.