سیب‌زمینی از کیلویی 1760 تا 3500 تومان!


درحالیکه به گفته مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 1760 تومان کاهش یافته است این محصول در میادین تره بار کیلویی 2100 تومان فروخته می‌شود و مشخص نیست روز شمار این وزارتخانه برای ارزان شدن سیب‌زمینی چه روزی به پایان می‌رسد؟

به گزارش لقمه، سیب‌زمینی جزء محصولاتی است که مصرف سرانه بالایی در ایران دارد؛ به گونه‌ای که هر ایرانی به طور متوسط سالانه 45 کیلوگرم سیب‌زمینی مصرف می‌کند اما به دلیل نداشتن الگوی کشت یک سال همچون سال گذشته با تولید مازاد بر مصرف و ماندن محصول روی دست تولیدکننده مواجه می‌شویم و در سال دیگر همچون امسال کشت مقداری کاهش می‌یابد و بازار را با کمبود و افزایش قیمت مواجه می‌کند.

گرچه کارشناسان علت این نوسانات و افزایش قیمت سیب‌زمینی را در چند ماهه امسال از بین رفتن حجم بسیاری از این محصول به دلیل بارش سیل‌آسا در استان‌های غربی کشور می‌دانند اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند: علی رغم وقوع این حوادث غیرمترقبه میزان تولید سیب‌زمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.

در حالی حسن محمدی - رییس اتحادیه سیب‌زمینی کاران – نسبت به کمبود یک میلیون تنی تولید سیب‌زمینی در سال جاری هشدار داد که حسن خدنگی - مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی - اعلام کرد: امسال با افزایش قابل توجه تولید سیب‌زمینی، میزان برداشت این محصول به بیش از چهار میلیون و 900 هزار تن می‌رسد.

در این میان علی‌رغم متفاوت بودن آمارها از میزان تولید سیب‌زمینی، قیمت‌های اعلامی با آنچه در بازار عرضه می‌شود فاصله زیادی با هم دارند؛ مدیر کل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت این محصول در میادین تره بار را کیلویی 1760 تومان عنوان و اعلام کرده تا دهم تیر ماه سیب‌زمینی با کاهش قابل توجه قیمت مواجه می‌شود.

اما مشاهدات در بازار نشان‌دهنده قیمت‌های دیگریست؛ هر کیلو گرم سیب‌زمینی در میادین تره بار شهرداری 2100 تومان قیمت‌گذاری شده است.

حسین مهاجران - رییس اتحادیه میوه و سبزی - نیز دراین باره به ایسنا گفت: قیمت سیب‌زمینی تابستانه اصفهان که به تازگی به بازار وارد شده است با کاهش 200 تومانی به کیلویی 1800 تومان رسیده است!

به غیر از میادین تره‌بار که به گفته کارشناسان بسیاری، عمده تامین کننده نیازهای مصرف کنندگان است، سیب‌زمینی در میوه‌فروشی‌های سطح شهر قیمت نجومی‌تری دارد چرا که برخی میوه‌فروشان با سودجویی از نبود نظارت این محصول را به کیلویی 3000 تا 3500 تومان هم می‌فروشند.

به نظر می رسد به جای وعده‌های متعدد ارزانی انواع محصولات مورد نیاز مردم مانند سیب‌زمینی باید با محاسبه دقیق قیمت منطقی برای همه انواع میوه و تره بار، نظارت کاملی بر بازار مصرف داشت تا برخی فرصت‌طلبان نتوانند با منافع و حقوق شهروندی مصرف‌کنندگان که همان در اختیار داشتن میوه ارزان است بازی کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4303 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۴ تير بازدید: 2396 ساعت: 4:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

  به بچه‌های لاغر، ‌بستنی بدهید خیلی از والدین از بدغذا بودن یا کمبود وزن بچه‌های ...

  قلب خود را با رژیم های سالم زنده نگه دارید پایگاه خبری لقمه: بیماری های قلب به دسته های مختلف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با خوردن این خوراکی ها شاد بمانید سه خوراکی وجود دارد که انسانها با خوردن آنها افراد به افسردگی مبتلا نمی شوند...
اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
چرا بی دلیل چاق می شویم؟ شاید شما هم از افرادی هستید که احساس می‌کنید جدیدا بدون دلیل چاق شده اید. افرادی زیادی در هنگام مراجعه به کلینیک های کاهش وزن ذکر می‌نمایند که در ماههای اخیر بدون آن که تغییری در غذای خود داده باشند دچار افزایش وزن شده اند. واقعیت آنست که چاقی و افزایش وزن رخ نخواهد داد مگر آن که تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی سوخت و ساز شما به هم بخورد.