سیب‌زمینی از کیلویی 1760 تا 3500 تومان!


درحالیکه به گفته مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 1760 تومان کاهش یافته است این محصول در میادین تره بار کیلویی 2100 تومان فروخته می‌شود و مشخص نیست روز شمار این وزارتخانه برای ارزان شدن سیب‌زمینی چه روزی به پایان می‌رسد؟

به گزارش لقمه، سیب‌زمینی جزء محصولاتی است که مصرف سرانه بالایی در ایران دارد؛ به گونه‌ای که هر ایرانی به طور متوسط سالانه 45 کیلوگرم سیب‌زمینی مصرف می‌کند اما به دلیل نداشتن الگوی کشت یک سال همچون سال گذشته با تولید مازاد بر مصرف و ماندن محصول روی دست تولیدکننده مواجه می‌شویم و در سال دیگر همچون امسال کشت مقداری کاهش می‌یابد و بازار را با کمبود و افزایش قیمت مواجه می‌کند.

گرچه کارشناسان علت این نوسانات و افزایش قیمت سیب‌زمینی را در چند ماهه امسال از بین رفتن حجم بسیاری از این محصول به دلیل بارش سیل‌آسا در استان‌های غربی کشور می‌دانند اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند: علی رغم وقوع این حوادث غیرمترقبه میزان تولید سیب‌زمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.

در حالی حسن محمدی - رییس اتحادیه سیب‌زمینی کاران – نسبت به کمبود یک میلیون تنی تولید سیب‌زمینی در سال جاری هشدار داد که حسن خدنگی - مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی - اعلام کرد: امسال با افزایش قابل توجه تولید سیب‌زمینی، میزان برداشت این محصول به بیش از چهار میلیون و 900 هزار تن می‌رسد.

در این میان علی‌رغم متفاوت بودن آمارها از میزان تولید سیب‌زمینی، قیمت‌های اعلامی با آنچه در بازار عرضه می‌شود فاصله زیادی با هم دارند؛ مدیر کل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی قیمت این محصول در میادین تره بار را کیلویی 1760 تومان عنوان و اعلام کرده تا دهم تیر ماه سیب‌زمینی با کاهش قابل توجه قیمت مواجه می‌شود.

اما مشاهدات در بازار نشان‌دهنده قیمت‌های دیگریست؛ هر کیلو گرم سیب‌زمینی در میادین تره بار شهرداری 2100 تومان قیمت‌گذاری شده است.

حسین مهاجران - رییس اتحادیه میوه و سبزی - نیز دراین باره به ایسنا گفت: قیمت سیب‌زمینی تابستانه اصفهان که به تازگی به بازار وارد شده است با کاهش 200 تومانی به کیلویی 1800 تومان رسیده است!

به غیر از میادین تره‌بار که به گفته کارشناسان بسیاری، عمده تامین کننده نیازهای مصرف کنندگان است، سیب‌زمینی در میوه‌فروشی‌های سطح شهر قیمت نجومی‌تری دارد چرا که برخی میوه‌فروشان با سودجویی از نبود نظارت این محصول را به کیلویی 3000 تا 3500 تومان هم می‌فروشند.

به نظر می رسد به جای وعده‌های متعدد ارزانی انواع محصولات مورد نیاز مردم مانند سیب‌زمینی باید با محاسبه دقیق قیمت منطقی برای همه انواع میوه و تره بار، نظارت کاملی بر بازار مصرف داشت تا برخی فرصت‌طلبان نتوانند با منافع و حقوق شهروندی مصرف‌کنندگان که همان در اختیار داشتن میوه ارزان است بازی کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4303 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۴ تير بازدید: 2312 ساعت: 4:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
3 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
6 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
8 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
10 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
11 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین و بدترین عصرانه‌ها کدامند اگر لاغر هستید، فعالیت زیادی دارید و به هیچ بیماری...

  جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص بیماری‌های داخلی، نسبت ...

  میوه های غنی از کلسیم را بشناسید در دوران بارداری لازم است مواد غذایی سالم و مغذی م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اثر چربی های رژیم غذایی بر کیفیت اسپرم رابطه‌ای میان عوامل قابل‌تغییر سبک زندگی مانند تغذیه و توان باروری مردان وجود دارد.
چند نکته کاربردی برای سفید کردن دندان ها یک لبخند زیبا قبل از هر فاکتور دیگری توجه اطرافیان ما را بویژه در اولین ارتباط، جلب می کند و شاید نخستین عامل ظاهری است که بواسطه آن، مورد قضاوت دیگران قرار می گیریم. داشتن دندان های خراب، زرد و معیوب می تواند تاثیر نامطلوب بر زندگی و حتی حرفه افراد داشته باشد که این امر در زنان بیشتر صدق می کند.
سلامت قلب با مصرف انگور محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش می‌دهد و برای بسیاری از بیماریها مفید است.
آیا چیپس خانگی هم بد است؟ بیشتر چیپس ‏های خانگی بسته ‏بندی شفاف دارند. وقتی این بسته ‏بندی ‏ها در معرض نور آفتاب قرار می‏ گیرد، روغن داخل ورقه ‏های سیب‏ زمینی بیشتر پراکسید می ‏شود و ترکیب‌ های مضر بیشتری تولید می‏ کند.