توصیه‌هایی برای دیابتی ها در ماه مبارک رمضان


در ماه مبارک رمضان دغدغه بیماران از جمله دیابتی های عزیز برای گرفتن روزه آغاز می گردد.در کشور ما علی رغم تاکید صریح شارع مقدس دین اسلام در خصوص اینکه عملی که به فرد آسیب برساند حرام تلقی می شود، بسیاری از بیماران علی رغم مناسب نبودن روزه برای سلامتی شان اقدام به انجام این فریضه الهی می نمایند.

به گزارش لقمه، تصور غلط دیگری که دراین باره وجود دارد این است که روزه داری موجب پایین آمدن قند خون می گردد پس روزه برای همه دیابتی ها مناسب است .در حالیکه می دانیم سطح قند خون درمبتلایان به دیابت بسیار متغیربوده و به عوامل گوناگونی چون میزان و نوع غذای خورده شده ، نظم یا بی نظمی در مصرف دارو ها ، افزایش و یا کاهش فعالیت فیزیکی بستگی دارد .
دکتر فرهاد رجب پور صنعتی مدیر آموزش و پژوهش بنیاددیابت در این خصوص می گوید :

◄ از مصرف بی‌رویه مواد غذایی پس از افطار اجتناب کنید، مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب و حاوی کربوهیدرات‌ها(مانند شیرینیجات مخصوص ماه رمضان) سبب بروز هایپرگلیسمی (افزایش قند خون)و افزایش وزن می‌شود. تاکید می‌شود که مزیت روزه‌داری در ماه رمضان فقط در بیمارانی است که کنترل مناسب قند خون را همراه با رژیم غذایی سالم داشته باشند.

◄توصیه می‌شود که بیماران دیابتی فعالیتهای فیزیکی خود را در ساعاتی که روزه نیستند (بعد از افطار) انجام دهند. بدین جهت که فعالیت در زمان ناشتایی احتمال افت قند خون را بالا می برد.

◄ بیماران مبتلا به دیابت نوع2 که قند خون آنها به خوبی کنترل شده و دچار عوارض نشدند و اضافه وزن دارند می‌توانند با مشورت پزشک معالجشان روزه بگیرند. به طور کلی قضاوت در مورد زمان و میزان داروی مناسب برای کنترل قند در دوران روزه‌داری باید توسط پزشک صورت ‌گیرد.

◄ سه عامل مهم برای کنترل دیابت در طول ماه رمضان، رعایت رژیم دارویی، کنترل رژیم غذایی وداشتن فعالیت فیزیکی روزانه می باشد.

◄ به بیماران باید آموزش‌های لازم داده شود که در صورت بروز مشکل، بلافاصله افطار کنند و به خصوص در فصل تابستان و نواحی جغرافیایی که ساعات روزه‌داری طولانی است باید بیشتر مراقب علایم افت قند خون و بروز مشکلات احتمالی باشند.

◄ بهتر است بیماران خود را روزانه وزن کنند و رژیم دریافتی روزانه خود را ثبت نمایند.

افت قند خون در طول روز :

• در صورتیکه دچار علایم افت قند خون ( ضعف ، بی حالی شدید ، عرق سرد ، تپش قلب ، سرگیجه ، تاری دید، گرسنگی شدید و لرزش بدن ) شدید بلافاصله با گلوکومتر میزان قند خونتان را آزمایش کنید ، در صورتیکه قند خونتان کمتر از70 باشد باید حتما افطار کنید.

• در ماه رمضان شما نباید میزان کالری مصرفی خود را افزایش دهید.

• 2 ساعت بعد از افطار در صورت امکان قند خون خود را کنترل کنید اگر بالای 250 بود باید شب ازکالری رژیم غذایی خود کم کنید وبا مشاور تغذیه یا پزشکتان مشورت کنید.

• اگر هنگام سحر قند خونتان بالای 200 باشد باید 20% از حجم غذای سحری تان کم کنید و اگر بالای 350 باشد توصیه میشود اصلا روزه نگیرید و حنما با پزشکتان مشورت کنید.

• حتما مایعات کافی بدون قند بنوشید زیرا عدم مصرف مایعات در طول روز میتواند منجر به غلیظ شدن خون وبالاتر رفتن قند خون شود.

روزه‌داری برای بیماران دیابتی در موارد زیر ممنوع است:

● در همه بیماران مبتلا به دیابت نوع یک
● بیماران دیابتی نوع یک و دو که دیابت آنها بخوبی کنترل نشده است.
● بیماران دیابتی که دچار عوارض دیابت همانند نارسایی کلیه،اختلالات بینایی،اختلالات عصبی و بیماریهای قلبی-عروقی یا فشارخون کنترل نشده شده اند.
● بیمارانی که سابقه کمای دیابتی دارند.
● بیماران دیابتی حامله.
● بیماران دیابتی که دچار عفونت هستند.
● بیماران دیابتی سالمندی که عدم تمرکز و عدم آگاهی دارند.
● بیمارانی که حملات مکرر هیپوگلیسمی(کاهش قند خون) یا هیپرگلیسمی (افزایش قند خون)را تجربه کرده‌اند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت

کد: 4421 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۰ تير بازدید: 2333 ساعت: 10:06 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
2 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
4 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
5 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
6 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
7 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 بین داروهای دیابت و ابتلا به بیماری ام اس ارتباط وجود دارد ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 دستاورد جدید محققان در کشف دارویی برای کاهش وزن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۹ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پرهیز از مصرف شیرینی خامه ای ˈمسعود کیمیاگرˈ در گفت و گویی با اشاره به توصیه ها...

  مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان ...

  چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین صبحانه های زمستانی یك متخصص تغذیه با تاكید بر لزوم مصرف صبحانه، گفت: پس از صرف یك صبحانه كامل، میان وعده‌هایی مانند میوه یا شیر، نیاز كودكان را در زنگ‌های تفریح به بهترین نحو برطرف می‌كند.
مخرب‌ترین شیوه‌های كاهش وزن پای صحبت بسیاری از افراد كه می‌نشینیم، بر این باور هستند كه بهترین رژیم غذایی ممكن را در پیش گرفته‌اند و توانسته‌اند به زعم خودشان معجزه‌ای را بیافرینند زیرا در طول یك هفته چند كیلوگرم از وزنشان و چند سانتی‌متر از سایز دور كمر‌شان را كاهش داده‌اند در حالی كه به عقیده متخصصان تغذیه، این اشتباه‌ترین باور ممكن و نادرست‌ترین شیوه‌ای است كه افراد در پیش می‌گیرند و گاهی سلامت خود را به خطر می‌اندازند...
آقایان قبل از نزدیکی چه بخورند؟ اسپرمها معمولا ده تا دوازده هفته برای تکامل، زمان احتیاج دارند به همین دلیل توصیه می شود از ۱۲ هفته قبل از عمل لقاح، مقدار کافی روی، منیزیوم، ویتامین C و A برای تولید اسپرمهای سالم مصرف کنید.
خوراکی‌هایی که باید سرد مزاج‌ها بخورند یک متخصص طب سنتی گفت: افرادی که مزاج سرد دارند بیشتر درون‌گرا و سفید پوست هستند.این افراد بهتر است غذاهای آبکی و سنتی بیشتر بخورند و از مصرف فست‌فود بپرهیزند.