آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟


پایگاه خبری لقمه: استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره اینکه افراد لاغر از ابتلا به دیابت مصون می مانند یا خیر، توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، گلاله اصغری استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که آیا اضافه وزن و چاقی می‌تواند دلیل ابتلای قطعی به بیماری قند باشد، گفت: چاقی در هر درجه‌ای می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد اما این موضوع به این معنی نیست که افرادی که وضعیت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمی‌شوند بلکه سایر عواملی مثل رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و به طور کلی شیوه زندگی نامناسب، سلامت این افراد را تهدید می‌کند.

 
وی با اشاره به اینکه سابقه فامیلی دیابت (پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه فامیلی درجه یک) خطر ابتلاء به دیابت را در هر سنی افزایش می‌دهد، افزود: اگر در خویشاوندان درجه یک فردی مبتلا به دیابت نوع دو باشد، حتماً در غربالگری‌ها باید قند خون با حساسیت بیشتری بررسی شود ولی در عین حال می‌توان گفت عوامل محیطی سبب بیان ژن‌های مرتبط با ابتلاء به دیابت شده است.
 
اصغری، استفاده از گروه خاص مواد غذایی در مبتلایان به بیماری قند را باوری غلط و اشتباه عنوان کرد و توضیح داد: افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند بلکه این افراد محدودیت‌های غذایی دارند، این افراد تمام گروه‌های غذایی را می‌توانند در اندازه مشخص و کنترل شده استفاده کنند؛ به این ترتیب این بیماران از سفره غذای خانواده استفاده می‌کنند و نیاز به مصرف غذاهای خاصی ندارند.
 
وی ادامه داد: غذاهای مصرفی مبتلایان به قند با اصول غذایی سالم تطبیق دارد و این موضوع برای همه افراد جامعه صدق می‌کند، گروه‌های نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و پروتئین‌ها، لبنیات، حبوبات و مغزها باید در سبد غذایی این افراد باشد.
 
استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: کربوهیدرات‌ها بزرگ‌ترین بخش از انرژی دریافتی بیماران را تشکیل می‌دهد اما باید دقت کرد که از انواع سبوسدار و پرفیبر استفاده شود برای مثال غلات سبوس‌دار مثل نان‌های سبوسدار را جایگزین غلات تصفیه شده مانند نان‌های سفید کنید و در مورد شیرینی و انواع قندهای ساده مانند عسل و یا مربا تا ۱۰ درصد انرژی دریافتی می‌تواند در رژیم غذایی بیماران قرار گیرد، بنابراین محدودیت دریافت قندهای ساده و نه ممنوعیت آنها توصیه می‌شود.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 

 




کد: 15524 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد بازدید: 184 ساعت: 11:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
2 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
3 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
4 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
5 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
7 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
10 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این خوردنی‌ها را با هم نخورید ترکیب «حلیم فرنگی» با میوه یا دسر «اسموتی» به عنوا...

  برگه‌ها؛ جایگزین خوب هله هوله‌ها میوه‌های خشک یا برگه‌ها همان میوه‌های تازه‌ای هستن...

  پرتقال از عفونت های ویروسی جلوگیری می‌کند ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است؛ به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه مناسب برای جلوگیری از کیست سینه چه بخوریم و چطور زندگی كنیم تا حتی به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری هم سینه‌های‌مان كیست‌ساز نشوند.
یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن پایگاه خبری لقمه: حدود 90 درصد روغن مصرفی مردم از طریق واردات تامین می‌شود و رشد قیمت‌های جهانی هم میزان خروج ارز از کشور را برای تأمین دانه‌های روغنی، هر روز بیشتر می‌کند، این در حالی است که متوسط مصرف روغن در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است.
۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
10 توصیه برای وعده های غذایی سالم پایگاه خبری لقمه: دانشگاه علوم پزشکی تهران ، 10 نکته برای وعده های غذایی سالم به مردم توصیه کرده است.