انبه، نارگیل، آناناس؛ مهمانان ناخوانده بازار میوه/ ایجاد نیاز کاذب و تغییر ذائقه ایرانی


برخی میوه‌های قاچاق که بدون کنترل دولت وارد کشور می‌شود با تغییر ذائقه و ایجاد نیاز کاذب در مردم، کشور را به واردکننده صرف اینگونه محصولات تبدیل می‌کند.

به گزارش لقمه، در حالی که بازار مملو از انواع میوه انبه، آناناس، نارگیل و غیره است، مدیر کل بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید: "از خرداد سال 90 تاکنون هیچ مجوزی برای واردات میوه صادر نشده است".

میوه‌هایی مانند انبه، آناناس و نارگیل در کشور تولید نمی‌شود بنابراین وجود این قبیل میوه‌ها در کشور نشانگر این است که یا از طریق رسمی یا قاچاق وارد شده است.

مدیر کل بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است: محموله‌های انبه که امسال به کشور وارد شده از طریق بازارچه‌های مرزی و نیزمبادی غیر رسمی به صورت قاچاق آمده و وزارت جهاد کشاورزی هیچ مجوزی برای واردات آن صادر نکرده است.

از سوی دیگر نیروی انتظامی نیز بارها اعلام کرده است که کنترل مرزها را کامل در اختیار دارد و اجازه ورود کالای قاچاق را به کشور نمی‌دهد.

دولت برای اعضای تعاونی‌های مرز نشین مانند سیستان و بلوچستان مجوز داده است کههر نفر می‌تواند تا حدود 25 کیلوگرم محصولات و میوه‌های گرمسیری را وارد کند.

مجوز از سوی دولت به دو دلیل حمایت از مردم استانهای مرزی و نیز به نیازی که مردم این استانها ذاتا برای ویتامین‌های میوه‌های گرمسیری دارند و در کشور هم تولید نمی‌شود انجام شده است.

تخلف از کجای ناشی می‌شود؟

ظاهرا تخلف از آنجا ناشی می‌شود کسانی که مجوز واردات محدود دارند با دور زدن قانون در سطح بالایی وارد می‌کنند.

البته گزینه قاچاق نیز منتفی نیست، اخیرا رئیس اتحادیه وارد کنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی به خبرنگار فارس گفت: جعبه‌های چوبی انبه حاکی از قاچاق این محصول است و گرنه در واردات رسمی به دلیل رعایت مسائل قرنطینه‌ای و بهداشتی از جعبه‌های چوبی استفاده نمی‌شود.

ورود این گونه‌ محصولات قاچاق به چند دلیل باید هر چه سریعتر از سوی دولت کنترل شود.

احتمال بیوتروریسم در محصولات قاچاق

اول اینکه در ورود محصول قاچاق مسائل قرنطینه‌ای رعایت نمی‌شود و احتمال ورود بیماری و آفات به کشور وجود دارد که برای از بین بردن آن درصورتی که از وجود بیماری و آفت آگاهی داشته باشیم میلیاردها ریال باید هزینه شود.

از سویی بیوتروریسم (از بین بردن انسان‌ها با انتشاری بیماریها گیاهی) امروزه بیشتر رایج شده است و قاچاق محصول راه را برای چنین اقداماتی هموار می‌کند.

همچنین محصول قاچاق روی قیمت محصول داخل تاثیرگذار است و تولید را به مخاطره می‌اندازد.

محصول قاچاق ذائقه ایرانی را عوض می کند و واردکننده صرف می‌شویم

و مهمتر از همه ذائقه ایرانی را به سمت مصرف اینگونه میوه‌ها تغییر می‌دهد و بعد از مدتی به دلیل نیاز کاذبی که در فرد ایجاد می‌شود باید مدام اینگونه میوه‌ها به کشور وارد شود.

این در حالی است که خداوند بسته به شرایط آب و هوایی هر منطقه نیازهای مردم آن سرزمین را با گیاهانی که در آنجا خلق کرده تامین کرده است.

اگر در کشوری مانند ایران انبه به عمل نمیآید مفهوم آن این است به دلیل جایگزینی سایر میوه‌ها نیاز نبوده است.

مثالهایی از این دست زیاد است که میوه‌هایی مانند موز، انبه و آناناس و ...اول به عنوان محصول تفننی و لوکس وارد کشور شده بعد ذائقه مردم را عوض کرده و اکنون وارد کننده صرف این گونه محصولات شده‌ایم.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4441 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۲ تير بازدید: 2890 ساعت: 5:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 کاهش 50 درصدی واردات دارو تا پایان سال ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۵ فروردين
3 تعیین سبد معیشت خانوار کارگری/ برگزاری جلسه کمیته دستمزد ۱۴۰۰ شنبه ۲۵ دي
4 صابر پرنیان: نهضت صنعت داخلی در واکنش به تحریم ها/گلایه صنایع از بروکراسی‌های اداری و تحریم‌های داخلی نه تحریم‌های خارجی ۱۳۹۹ دوشنبه ۶ بهمن
5 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 تفاهم نامه سه جانبه برای ترویج محصول سالم زنان روستایی و عشایری امضا شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
7 جلوگیری از پیری زودرس با مصرف این میوه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
8 علی‌اصغر مونسان «رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» منصوب شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
9 ارتباط انبه با بیماری التهاب روده ! ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
10 کدام میوه ها خواص درمانی و سلامتی بیشتری دارند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 پیشگیری ار سرطان با خوردن انبه ۱۳۹۶ جمعه ۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با...

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟
مواد غذایی مخصوص خانم‌ ها کدامند ؟ پنیر پارمسان برای تقویت استخوان و کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید می‌باشد. ماست و شیر بدون چربی نیز بسیار مفیدند، اما چه کسی آنها را سه بار در روز مصرف می‌کند؟
هشت ماده غذایی بهبود دهنده روابط جنسی لقمه: مواد غذایی مختلف تاثیر متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند. در این میان برخی از آنها تاثیر مثبتی بر روابط و میل جنسی شما دارند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟