طرز تهیه «كبسه»؛ افطاری محبوب اعراب


ماه مبارك رمضان بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین عید اسلامی، در عربستان حال‌وهوای ویژه‌ای دارد. كبسه ته‌چین عربی و یكی از معروف‌ترین غذاهای این كشور است.

به گزارش لقمه، ماه مبارك رمضان بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین عید اسلامی، در عربستان حال‌وهوای ویژه‌ای دارد. كبسه ته‌چین عربی و یكی از معروف‌ترین غذاهای این كشور است كه اگر به دنبال ریشه‌های آن بگردیم، به تركیبی از آشپزی ایرانی و هندی می‌رسیم اما این غذا حتما در این ماه پرطرفدار خواهد بود.


مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

كره: 50 گرم
پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری‌شده
سیر: 6حبه رنده‌شده
رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
مرغ خرد شده: یك كیلو
كنسرو گوجه‌فرنگی: یك عدد خرد شده
هویج متوسط: 3 عدد، رنده‌شده
میخك: 3 عدد (اختیاری)
جوزهندی: یك‌‌چهارم قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب‌جوش: 3 پیمانه
قرص عصاره مرغ: یك عدد
برنج خیسانده: 3 پیمانه
خلال بادام: یك‌‌چهارم پیمانه (اختیاری)


مواد لازم برای ادویه كبسه:

زعفران ساییده: یك‌‌دوم قاشق چای‌خوری
پودر هل: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
دارچین: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
ادویه پلویی: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
فلفل سفید: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
گرد لیمو: یك قاشق غذاخوری


روش تهیه:

1- ادویه‌های تشكیل‌دهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذارید. كره را روی شعله متوسط در یك قابلمه بزرگ داغ كرده و پیاز و سیر را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا پیاز نرم شود. سیر را در یك دقیقه آخر اضافه كنید. تكه‌های مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقیقه دیگر ادامه دهید تا مرغ برشته شود. رب گوجه‌فرنگی را اضافه كرده و 2 دقیقه دیگر تفت دهید.

2- كنسرو گوجه‌فرنگی را با هویج، میخك، جوز هندی،‌ زیره، تخم‌گشنیز و ادویه كبسه مخلوط كنید. پس از 2 دقیقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته یك ساعت بپزید تا كاملا پخته شود.

3- برنج شسته‌شده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنید. اگر آب آن كم بود، كمی آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چای‌خوری نمك به آن بیفزایید. از این مرحله به بعد مانند كته عمل كنید و هنگامی كه آب غذا تبخیر شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقیقه آن را دم كنید، سپس كبسه را كشیده و سرو كنید.

نكات آشپزی:

1- در كبسه سنتی از یك‌چهارم پیمانه كشمش پلویی استفاده می‌شود.

2- می‌توانیــــــد رب گوجه‌فرنگی را حذف كرده و 2 قاشق چای‌خوری زردچوبه به جای آن اضافه كنید.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله زندگی ایده آل

کد: 4470 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۳ تير بازدید: 4560 ساعت: 12:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  جلوگیری از سردرد در ماه رمضان با نوشیدن چای سبز لقمه: در ماه رمضان برای جلوگیری از سردرد، چای سبز ...

  مراقبت از لبها در زمستان دهانی زیبا، با لب هایی لطیف و مرطوب شروع می‌شوند. ...

  غذای گلادیاتورها را دوباره به سفره‌ها بیاوریم یک کارشناس تغذیه معتقد است، نان جو یکی از بهترین ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شیوه های نادرست کاهش وزن و پیامدهای ناشی از آنها در طی سالیان اخیر، چاقی به یکی از مشکلات مهم عرصه سلامت و بهداشت تبدیل شده است. تغییرات شیوه زندگی مهمترین عامل بروز این معضل محسوب می شود.
غذاهای مناسب کودکان شما غذاهای سالم بسیاری وجود دارند که کودکان آنها را دوست دارند، اما بیشتر والدین گمان می‌کنند که کودکان هات‌داگ، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و نوشابه را بیشتر دوست دارند.
لاغری به چه قیمتی؟! با افزایش یافتن مشکل چاقی در بیشتر جوامع و پیروی از رژیم‌های مختلف برای پایین آوردن وزن، برخی از افراد به مصرف قرص‌های رونده هم رو می‌آورند اما واقعیت این است که قرص‌های مذکور، به کاهش وزن کمکی نمی‌کند. محققان معتقدند تا زمانی که این قرص‌ها اثر خود را بگذارد، کالری‌ها مصرف می‌شود و اگر هم وزن پایین بیاید، علت آن از دست دادن آب بدن است.
غذاهای باکلاس چگونه بدن را به تباهی می‌کشاند؟ موادغذایی و تنقلات بی‌ارزشی در افراد جامعه ما به وفور مصرف می‌شود؛ تغذیه نامناسب امروزه عامل بروز بسیاری از مشکلات مانند بلوغ‌های زودرس, رنگ‌های پریده, بی‌اشتهایی, تیک‌های عصبی, افسردگی‌ها و اعصاب‌های به هم ریخته است.