ماه رمضان؛ آش، حلیم، زولبیا بامیه


طعم‌دهنده آش و حلیم، روغن و شکر زیاد است و همین ترفندی است برای جلب مشتری، یعنی برای آن که ظاهر آش و حلیم بهتر شود، چربی بیشتری به آن می‌زنند.

به گزارش لقمه، دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در مورد سلامت غذاهایی که در ماه رمضان بازارشان داغ می‌شود، توضیح می‌دهد: «چربی و شکر زیادی به آش و حلیم اضافه می‌کنند، اما معلوم نیست از چه نوع روغنی استفاده ‌شده و دوم آن که ذائقه افراد به مصرف غذاهای چرب و پرکالری عادت خواهد کرد. از سوی دیگر مصرف این غذاها زمینه‌ساز چاقی، اضافه وزن و ابتلا به سایر بیماری‌های متابولیک خواهد بود.»

او در ادامه می‌گوید: «از آنجا که این غذاها ترکیبی از چند ماده غذایی هستند نمی‌توان فهمید گوشتی که در آن‌ها استفاده شده، کیفیت مناسبی دارد یا نه. گاهی از گوشت‌های مانده پرچرب در تهیه آش و حلیم استفاده می‌کنند ولی چون با سایر مواد ترکیب می‌شود، نمی‌توان این موضوع را تشخیص داد.»

این دانشیار دانشکده تغذیه و رژیم‌ شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران حرف‌هایش را با هشدار در مورد آش و حلیم‌هایی که در کنار خیابان فروخته می‌شوند، ادامه می‌دهد: «به دلیل اینکه در ماه رمضان تقاضا برای آش و حلیم زیاد است، برخی افراد سودجو از بی‌کیفیت‌ترین مواد غذایی برای تهیه این غذاها استفاده می‌کنند و نکته‌های بهداشتی رعایت نمی‌شود. بسیاری از بیماری‌ها ممکن است از همین طریق منتقل شود؛ مثلاً مشاهده شده انگل‌هایی در حبوبات بی‌کیفیت تخم‌گذاری می‌کنند، اگر از این حبوبات در تهیه آش استفاده شده باشد یا از سبزی‌هایی که به خوبی شسته نشده‌اند، مصرف‌کنندگان آن به بیماری‌های گوارشی مبتلا خواهند شد. از سوی دیگر ظروف این غذاها ساعت‌های طولانی در معرض گرد و خاک قرار می‌گیرند و این آلودگی‌ها به غذا منتقل می‌شوند.» پس توصیه می‌شود آش و حلیم را در منزل تهیه و مصرف کنید تا از سلامت آن اطمینان داشته باشید.


زولبیا بامیه؛ بدترین نوع شیرینی‌ها

دکتر وفا زولبیا و بامیه را از بدترین انواع شیرینی‌ می‌داند و توضیح می‌دهد: «زولبیا و بامیه به دلیل داشتن مقدار زیادی روغن و شکر، کالری بالایی دارند و حتی خوردن یک دانه از آن‌ها در مقایسه با سایر شیرینی‌ها کالری زیادی به بدن می‌رساند. از سوی دیگر حتماً باید از روغن سرخ کردنی برای تهیه آن‌ها استفاده و بیش از دو بار آن روغن به کار نرود، درحالی‌که 90 درصد قنادان این کار را انجام نمی‌دهند. همان طور که می‌دانید، به دلیل استفاده چند باره از روغن، ترکیب‌های سوخته و اکسیدشده که سمی هستند، از طریق خوردن زولبیا و بامیه وارد بدن می‌شوند که خاصیت سرطان‌زایی دارند.»

آن گونه که این متخصص تغذیه بیان می‌کند، حداکثر 10-7 درصد انرژی روزانه ما باید از قند و شیرینی تامین شود و اگر سهم قند و شیرینی از برنامه روزانه غذایی بیش از این مقدار باشد، از پوسیدگی دندان گرفته تا بیماری‌های قلبی – عروقی، فشارخون و بیماری‌های گوارشی به دنبال آن خواهد آمد. همچنین بدترین نوع قند، قند همراه با چربی و نمونه آن زولبیا و بامیه است. سعی کنید زولبیا و بامیه به مقدار کم مصرف کنید و هرگز با معده خالی آن را نخورید.


زولبیا و بامیه را فقط از قنادی‌ها بخرید

زولبیا و بامیه در ماه رمضان همیشه پای ثابت سفره‌های افطاری بوده‌اند و درست است که در چند سال اخیر با صحبت‌هایی که متخصصان تغذیه از ضرر و زیان آن کرده‌اند، مصرفشان کمتر از قبل شده ولی هنوز هم طرفدار دارند. همین موضوع باعث شده برخی افراد زولبیا و بامیه را در شرایط غیربهداشتی تهیه کنند.

مهندس رضا غلامی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توصیه می‌کند: «حتماً زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی و قنادی بخرید و حتی‌المقدور کمتر از این نوع شیرینی مصرف کنید. گاهی خواربارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها نیز زولبیا و بامیه می‌فروشند. اگر قصد خرید از آن‌ها را داشتید، حتماً به بسته‌بندی آن‌ها و مشخصات شیرینی فروشی توجه کنید و هرگز زولبیا و بامیه‌ای که روی سینی در خواربارفروشی‌ها گذاشته شده و هیچ نام و نشانی ندارد، نخرید. علاوه بر این، دست‌فروشان نیز ممکن است زولبیا و بامیه بفروشند که هیچ نظارتی بر نحوه تولید آن وجود ندارد و معلوم نیست در چه شرایطی، این شیرینی‌ها را درست کرده‌اند، به همین دلیل هرگز از آن‌ها زولبیا و بامیه نخرید. نظارت ماموران بهداشتی ما در مورد تهیه زولبیا و بامیه مربوط به قنادی‌ها و شیرینی‌پزی‌هاست بنابراین باید فقط از این مراکز این شیرینی‌ها را خرید.»




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 4506 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۶ تير بازدید: 4425 ساعت: 12:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
2 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
3 قیمت زولبیا و بامیه 70 هزار تومان شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۵ فروردين
4 حذف وزن جعبه از قیمت زولبیا و بامیه ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
5 فواید خوردن زولبیا و بامیه کمتر از مضرات آن است ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
6 پخت زولبیا و بامیه در کارگاه ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
7 خوردن زولبیا و بامیه مضر است یا نه! ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد
8 چگونه در ماه رمضان لاغر شویم؟ ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد
9 زولبیا و بامیه را از مراکز مجاز بخرید/با ۱۹۰ تماس بگیرید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ خرداد
10 سفره افطار چند کالری دارد؟ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۲ تير
11 زولبیا و بامیه امسال کیلویی ۸۵۰۰ تومان/ مردم فقط از قنادی‌ها خرید کنند ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین خوش اخلاقی را بشناسید ویتامین C دارای منافع متعددی است که از جمله می‌توا...

  آب کرفس از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  خودمراقبتی، ارزان‌ترین راه جلوگیری از مشکلات پرهزینه دندانی رئیس دانشکده‌ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید ص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.
صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان پایگاه خبری لقمه: یک صادرکننده برتر گفت: پس از صنعت گاو شیری آمریکا، کشورمان ایران هم‌تراز با کانادا در رتبه دوم دنیا قرار دارد و با اقدامات انجام شده و پیشرفت روزافزون علم در کشور توانسته‌ رقبای خود را کنار بزند.
چگونه بوی بد این 10 غذا را از بین ببریم؟ پایگاه خبری لقمه: چهره کاملا آراسته ای دارد؛ طوری که اصلا به مغزتان هم خطور نمی کند بوی نامطلوبی که داخل تاکسی کلافه تان کرده از سمت این شخص باشد!
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.