شیر بزهای تراریخته وارد سبد دارویی می‌شود


محققان پژوهشگاه رویان به روشی برای تولید حیوانات تراریخته دست یافته‌اند که سرعت فرآیند انجام کار در آن، یکصد برابر روش‌های اولیه شبیه‌سازی است. ما پیش از اینها توانستیم سرعت شبیه‌سازی را به کمک محققانی از استرالیا و نیوزلیند به 10برابر شبیه‌سازی عادی افزایش دهیم و سپس، این روش ساده‌شده را طراحی کردیم که در آن با میزان موفقیت بالاتر می‌توان طی مدت 10دقیقه، هسته تعداد زیادی تخمک را برای شبیه‌سازی خارج کرد. این روش هم‌اکنون به نام رویان در دنیا به ثبت رسیده است.

به گزارش لقمه،  در میان روش‌های مختلف موجود در دنیا، روش شبیه‌سازی (کلونینگ) یکی از بهترین‌ روش‌ها برای تولید سلول تراریخته است که با استفاده از آن می‌توان مهندسی ژنتیک را به صورت صددرصد اجرا کرد. علاوه‌براین بسیاری از روش‌ها برای تولید حیوانات نوترکیب به صورت صددرصد عملی نیستند، چنان‌که انتقال ژن به هسته سلول در حیوانات مزرعه مانند بز و گاو به دلیل رنگدانه‌های آنها امکان‌پذیر نیست و تنها در موش عملی است. هم‌اکنون فعالیت‌های زیادی در حوزه سلول‌های بنیادی انسانی شده‌ و این بخش را به کاربرد رسانده است، اما هنوز موفق به تولید سلول بنیادی حیوانات مزرعه نشده‌ایم که امیدواریم بتوانیم آن را نیز مانند سلول بنیادی موش تولید کنیم.

کارایی پروتئین‌های تولیدشده در شیر حیوانات نسبت به سلول‌های گیاهی بسیار بالاتر است و حیوانات مزرعه می‌توانند بیورآکتورهای خوبی با هزینه پایین باشند. پژوهشگاه رویان هم‌اکنون موفق به تولید دو پروتئین فاکتور 9 و tPA (Tissue plasminogen activator) در شیر بزهای تراریخته شده است و پروژه را برای افزایش میزان کارایی و تاثیر آن ادامه می‌دهد. اکنون گله‌ای از بزهای نسل دوم و سوم تراریخته داریم که این پروتئین‌ها در شیر آنها یافت می‌شود و برای استخراج و تولید دارو از این شیر، دست یاری به سوی شرکت‌های داروسازی دراز می‌کنیم.

شیر بزهای تولیدشده، حاوی پروتئین‌هایی است که برای درمان بیماری‌ها موثر است، از این رو با همکاری داروسازان می‌توانیم فاکتورهای تولیدشده در شیر بزهای تراریخته را وارد سبد دارویی کشور کنیم. این پژوهشگاه به این دلیل بز را برای تولید این شیر انتخاب کرده است که دوره باروری کوتاهی دارد و میزان تولید شیر و پروتئین آن بالاست. همچنین می‌تواند چندقلوزایی داشته باشد که ایجاد یک گله از اینگونه بزها و تولید انبوه پروتئین را راحت‌تر می‌کند. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شرق

کد: 4518 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۶ تير بازدید: 3436 ساعت: 5:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 صندوق سبز برای نخستین‌بار در کشور ایجاد می‌شود ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
8 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
9 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
11 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  رژیم غذایی سالم چقدر هزینه دارد؟ صرفه‌جویی یکی از آن عادت‌های پسندیده‌ای است که حتی...

  مصرف ماهی خطر ابتلای کودکان را به آسم کاهش می‌دهد تحقیقات جدید در هلند نشان می‌دهد که مصرف ماهی بین ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
لاغر شدن برای سلامت یا زیبایی آیا شما هم فکر می کنید هر قدر لاغرتر باشید، زیباتر هستید و کاهش وزن و لاغر شدن به بهبود کیفیت زندگی تان کمک می کند؟
چند درصد از کالاهای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی وارد می شوند؟ پایگاه خبری لقمه: گرچه هنوز تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰ مشخص نیست اما در آستانه تصمیم‌گیری در این رابطه، سهم واردات اقلام اساسی با ارز ترجیحی تا چند برابر ارز نیمایی سنگین‌تر است، به طوری که فقط ۲۰ درصد ارزش دلاری و حدود ۱۲ درصد حجم واردات این کالاها در سامانه نیما تامین ارز می‌شود.
«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.